• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۹۵۲۹۳
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۴
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

گرمازدگی و راه‌های مقابله با آن

با شروع تابستان و گرم شدن هوا، بروز گرمازدگی نیز افزایش پیدا می‌کند؛ بیماری که تمام گروه‌های سنی در معرض آن هستند، اما بیشتر سالمندان، کودکان، زنان باردار و بیماران قلبی و ریوی را تهدید می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ گرمازدگی بیماری است که در فصل تابستان با تأثیر گرمای هوا بر سیستم تنظیم دمای بدن و سیستم اعصاب مرکزی بروز می‌کند و علائم اولیه‌ای همچون سردرد، سرگیجه، تهوع و تشنگی به همراه دارد.

دکتر علی پیر صالحی متخصص داخلی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص این بیماری گفت: گرمازدگی علائمی دارد که با توجه به آن‌ها می‌توان متوجه شد که یک فرد دچار گرمازدگی شده است از جمله خستگی، غش، سردرد، رنگ پریدگی، تعریق زیاد، بالا بودن درجه حرارت بدن و تند شدن ضربان قلب که به صورت عمومی در افراد که طولانی مدت در معرض نور آفتاب و یا در فضای گرم و سر بسته که تهویه مناسبی ندارد قرار دارند بروز می‌کند.

وی با بیان اینکه در این حالت سیستم تنظیم دمای بدن نیز دچار اختلال شده و دمای بدن تا ۴۰ درجه نیز بالا می‌رود ادامه داد: افرادی که کارشان در فضای گرم است از جمله کارگران ساختمانی، ورزشکاران، معدنکاران و رانندگان بیش از افراد دیگر در معرض این بیماری‌اند.

پیر صالحی افزود: علائم ناشی از گرمازدگی به ۳ دسته تقسیم می‌شود که پس از علائم اولیه که ذکر شد فرد دچار کم آبی و از دست رفتن الکترولیت‌های بدن به ویژه سدیم می‌شود و در نهایت با گرفتگی عضلانی از جمله عضله قلب ممکن است دچار ایست قلبی نیز شود بنابراین مهار علائم گرمازدگی در سطح ۱ و ۲ بسیار حائز اهمیت است.

این متخصص داخلی ادامه داد: از دست رفتن آب بدن به کُلیه‌ها آسیب جدی می‌زند به همین علت مهمترین اقدام برای درمان فرد گرمازده تأمین مایعات بدن است که از طریق سرم‌های قندی و نمکی تأمین می‌شود.

گفتنی است، بر اساس آمار گرمازدگی عامل افزایش ۱۰ تا ۳۰ درصدی مراجعه به اورژانس‌ها در فصل تابستان است به همین علت مواجهه صحیح با این بیماری و استفاده از اقدامات به هنگام درمانی نقش بسزایی در کاهش علائم آن دارد.

دکتر خسرونیا متخصص داخلی و عضو انجمن گوارش و کبد در این باره گفت: در مواجهه با فرد گرما زده از کاهش ناگهانی دمای بدن و گذاشتن یخ بر سر و صورت بیمار خودداری شود بلکه با استفاده از دستمال مرطوب نقاط سطحی بدن از جمله کف دست و پا خنک شود و با استفاده از سرم‌های قندی و نمکی سعی در تأمین الکترولیت‌های بدن بیمار شود زیرا آب قند به تنهایی تأثیری در این زمینه ندارد.

وی افزود: جا به جا کردن بیمار گرمازده به مکانی خنک که تهویه مناسب دارد و جابجا کردن هوا برای او به همراه کاهش لباس‌های بیمار نیز تأثیر گذار است.

خسرونیا با تأکید بر اینکه اگر بیماری در مرحله «دهیدراتاز» یعنی از دست دادن آب شدید به همراه گرفتگی عضلانی شدید و یا تشنج است به سرعت بیمار به مراکز درمانی و اورژانسی رسانده شود.

آنچه مسلم است گرمازدگی بیماری شایع در فصل تابستان است، اما با اقداماتی همچون به همراه داشتن آب در بیرون از خانه، استفاده از کلاه و عینک آفتابی، پرهیز از بیرون ماندن‌های طولانی در زیر نور آفتاب، پرهیز از بردن کودکان، سالمندان و بیماران در ساعات گرم روز به بیرون از محیط خانه و استفاده از لباس‌های گشاد و نخی نقش مؤثری در پیشگیری از بروز این بیماری دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود فیلم

گزارش از طیبه کارگر
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بلداجی وشهرکرد سردترین نقاط چهارمحال و بختیاری
گشایش نمایشگاه کتاب در بندرخمیر
بازداشت عاملان درگیری مسلحانه در میدان ۱۶ نارمک
هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
اوج گیری ناپایداری‌های جوی در خراسان جنوبی
قزوین میزبان بخش پادکست دومین جشنواره بین‌المللی «معروف» شد
هوای ناسالم کلانشهر مشهد در ۱۱ آذرماه، برای بیست‌ و پنجمین روز پیاپی
پایان آب‌گرفتگی محله مریم آباد یزد با پروژه ۱۰ میلیاردی
مرگ موتور سوار ۱۸ساله در نجف آباد
طرح ملی «جی‌نف» در شهر سیمینه بوکان کلید خورد
ثبت بیش از ۲۶ هزار درخواست صدور مجوز استان زنجان در درگاه ملی مجوزها
محموله‌های کمک پاسخگوی حداقل نیاز‌های غزه نیست
کشف ۱۳۰ تُن برنج احتکار شده در اصفهان
هفدهمین جشنواره فراگیری نخستین واژه آب در روستای کالیمانی مانه
مادورو سوگند وفاداری به مردم ونزوئلا یاد کرد
آغاز اجرای طرح ملی جی نف در سیمینه بوکان
سفال کلپورگان هنری هفت هزار ساله
رزمایش دوسالانه طرح اضطراری فرودگاه ها در ایلام
برنامه ریزی برای پرداخت ۵۰ هزار وام کم‌بهره برای مسکن محرومان
افزایش عمق داخلی سازی با اتکا به توان داخلی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
ماجرای یک پیام!
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
کلاف سردرگم قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی
تلاش آمریکا برای نفوذ در بوسنی و هرزگوین
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)