• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۴۷۲۹۵
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۰
بین الملل » غرب آسیا
در نامه ای به رئیس منطقه کردستان عراق؛

مخالفت اتحادیه عرب با همه پرسی در منطقه کردستان عراق

دبیرکل اتحادیه عرب: همه پرسی در منطقه کردستان عراق پیامی منفی برای ملت غیر کرد این کشور دارد و زمینه را برای تشتت آماده خواهد کرد.

مخالفت اتحادیه عرب با همه پرسی در منطقه کردستان عراقبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، دبیرکل اتحادیه عرب در نامه ای به رئیس منطقه کردستان عراق وی را از برگزاری همه پرسی استقلال که قرار است ماه سپتامبر برگزار شود، بر حذر داشت.  
نسخه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن نوشت: منابع دیپلماتیک عربی اعلام کردند؛ احمد ابوالغیط «نامه ویژه ای» برای مسعود بارزانی فرستاد و از وی خواست در تصمیم خود برای برگزاری همه پرسی که قرار است در بیست و پنجم ماه آینده برای استقلال این منطقه برگزار شود، بازنگری کند.
ابوالغیط در نامه اش نوشت؛ همه پرسی که قرار است برگزار شود پیامی منفی برای ملت غیر کرد عراق دارد و زمینه را برای تشتت آماده خواهد کرد و بر پیچیدگی اوضاع منطقه خواهد افزود و شاید در پیچیده شدن اوضاع کردی به گونه ای که خوشایند هیچ کس نیست، سهیم باشد. صرفنظر از حساس بودن زمان کنونی و خطرناک بودن شرایط که باید در سطح گسترده تری دست به دست هم داد و توافق گسترده تری ایجاد کرد، اقدام بدون اجماع ملی و بدون هماهنگی و توافق با دولت بغداد سبب بحرانی شدن وضع خواهد شد و همه طرفها را به سوی اتخاذ مواضعی دشوار سوق خواهد داد که چه بسا به نفع آینده عراقیها از جمله کردها نباشد. در این نامه همچنین به خطرناک بودن مرحله آینده در عراق اشاره شده است. وی افزود باید اعتراف کرد داعش بنا به عللی در جامعه نفوذ کرده و در این شرایط نباید اجازه تکرار آن را داد بلکه باید فوری و بدون درنگ وارد تلاشهای واقعی، جدی و مستمر شد تا مصالحه گسترده بین مردم عراق محقق شود.
ابوالغیط در این نامه به موضع اتحادیه عرب در قبال اصل جدایی و استقلال پرداخت و نوشت؛ حقوق کردها جز در چارچوب دولت فدرال دموکراتیک عراق، بطور کامل محقق نخواهد شد. ابوالغیط از بارزانی خواست تلاش کردها برای تامین این حقوق و صیانت از آن در چارچوب میهن عراقی و نه با اقدامی دور از این چارچوب انجام شود و این تلاشها باید با قانون اساسی مطابقت داشته باشد نه اینکه قانون اساسی را به حاشیه براند. وی یاد آور شد همه طیفهای سیاسی به شیوه ای کاملا دموکراتیک  قبلا بر سر این قانون اساسی به توافق رسیدند.
این منابع افزودند؛ در این نامه همچنین اشاره شد اتحادیه عرب تنوع جوامع عربی را به رسمیت می شناسد و معتقد است تنوع جوامع منبع ثروت و عنصر قدرت است و به منزله چارچوبی است که همه کشورهای عربی را در خود جای می دهد. این در حالی است که اتحادیه عرب به شدت بر تمامیت ارضی کشورهای عربی و تجزیه نشدن آنها  اصرار دارد و  همه اعضا این اتحادیه بر وفاداری و پایبندی به اجرا مفاهیم امروزی شهروندی و برابری حقوق همه آحاد یک ملت  اصرار دارند.
این منابع افزوند؛ محتوا، متن و شیوه نگارش این نامه با انگیزه اصرار بر ضرروت در نظر گرفتن مصلحت میهن عراق با همه گروهها نوشته شده است وهمچنین دربردارنده هشدار درباره سوق پیدا کردن به سمت وضعی است که در نهایت به زیان خود کردها خواهد بود. علاوه براینکه جدا شدن، قطعا برای کشور یکپارچه عراق و تمامیت ارضی عراق زیانبار است، ودر نهایت اقدامی است که درها را به روی ادعاهای مشابه در دیگر کشورهای عربی خواهد گشود. پیش بینی شده این نامه سرآغازی برای گفتگو  با هدف دستیابی به توافقی باشد که به نفع همه خواهد بود و درها را به روی طرحهای تجزیه خواهد بست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۸ درصدی مخاطبان سینما در چهارمحال و بختیاری
برگزاری سوگواره چاووش خوانی در میناب
تزریق رایگان واکسن آنفلوآنزا برای شهروندان اردبیلی
جلال در انقلاب فکری و ادبی ایران نقشی ماندگار داشت
کشف و جمع آوری ۷ دستگاه استخراج رمزارز در ایذه
ایجاد فرصت شغلی در روستا با تزریق به موقع تسهیلات کم بهره
کشت گلرنگ در ۲۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی تکاب
بودجه ۱۴۰۵ به بازنگری فوری نیاز دارد
ابطال پرواز‌های هواپیمایی آتا در مسیر تهران–بیرجند از ۱۴ تا ۳۰ آذر
عملیات امداد هلال احمر برای مهار آتش در جنگل‌های چورت ساری
امضای نخستین تفاهم نامه جوانی جمعیت در یک واحد تولیدی
معرفی مدیرکل جدید حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس هرمزگان
توضیح قوه قضاییه درباره اختلاف بین دانشجویان ایرانی و لبنانی
چسبندگی به وضع موجود مهم‌ترین مانع تحقق تحول در دانشگاه‌ها
آمل قهرمان مسابقات هاپکیدو مازندران شد
ابلاغ شیوه نامه نگهداری از حیوانات خانگی؛ به زودی
دستگیری عامل تیراندازی در پلدختر
مشق انرژی هسته ای؛ وقتی دانش آموزان از آینده کشور حرف می زنند
لزوم مداخله جدی در کیفیت آب آشامیدنی ۱۳ شهرستان خوزستان
عکس‌های حملات ایران به سرزمین‌های اشغالی در میان ۱۰۰ عکس برتر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها هم دور کار
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
کلاف سردرگم قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)