• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۷۴۶۱
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۹ - ۰۱:۲۸
اجتماعی
نگاه یک ؛

پیشگیری؛ اولویت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: اولویت این ستاد، پیشگیری از شکل گیری پدیده قاچاق است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای علی مویدی خرم آبادی با حضور در برنامه «نگاه یک» شبکه یک سیما با اشاره به اینکه این ستاد در سال ۱۳۸۱ به فرمان رهبر معظم انقلاب، تشکیل شد افزود: ۲۶ دستگاه برای فعالیت در این ستاد تعریف شده است و هر دستگاه، وظایف و ماموریت خاص خودش را دارد.

وی با بیان اینکه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۱۳۹۲ تصویب و ابلاغ شد ادامه داد: این قانون بسیار خوب و مترقی است و به همه ابعاد مبارزه از جمله در بخش پیشگیری و مقابله پرداخته و اساس این قانون بر حوزه پیشگیری، متمرکز است و این ستاد در مسیر راهبردی قرار گرفته است.

آقای مویدی افزود: تحقیق و تفحص از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال‌های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ انجام و در اردیبهشت ۱۳۹۹ در صحن علنی مجلس قرائت شد.

وی ادامه داد: این تحقیق و تفحص را با جزئیات، مطالعه و ایراد‌ها و معایب آن را بررسی کردیم و همکاری خوب دستگاه‌ها در سال ۱۳۹۷ موجب شد در کمتر از یک سال، بیش از ۷۰ درصد این تکالیف، عملیاتی و به نتیجه رسید.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: نمایندگان مجلس، زحمات دستگاه‌های مربوط به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را نپذیرفتند و گزارش تحقیق و تفحص را بدون توجه به اصلاحات و بسیاری از تکالیف این ستاد در اردیبهشت امسال در آخرین روز کاری مجلس دهم، قرائت کردند و اقدامات انجام شده را در گزارش خود لحاظ نکردند.

وی افزود: در سال ۱۳۹۷، موضوع هوشمند سازی مبارزه با قاچاق کالا و ارز را تحت عنوان برنامه سامانه‌ها در اولویت نخست خود قرار دادیم.

آقای مویدی گفت: در حرکت جهادی و تلاش مضاعف و تعاملی دستگاه‌ها در سال ۱۳۹۷, بخش بزرگی از این سامانه‌ها را عملیاتی و اجرایی کردیم و توانستیم این مبارزه هوشمندانه را از مبادی رسمی، احصاء کنیم.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، محاسبات مجلس شورای اسلامی را مبنی بر کشف فقط ۵ درصد کالا‌های قاچاق، نپذیرفت و اضافه کرد: بخش قابل توجهی از قاچاق از مبادی غیر رسمی انجام می‌شود و از سال ۱۳۹۸، پلیس امنیت اقتصادی را در ۱۳ گمرک اصلی مستقر کردیم که سوپاپ اطمینانی در کنار گمرک هستند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی با اشاره به اینکه معمولاً ۱۵ تا ۲۰ درصد جرایم کشف می‌شوند، گفت: ادعا نداریم جرایم قاچاق کالا و ارز را به صفر رسانده ایم، اما اقدامات پیشگیرانه ما به حدی است که قاچاق در مقایسه با سال ۱۳۹۵, کاهش قابل ملاحظه داشته است.

آقای مویدی با بیان اینکه در بخش مقابله، شاید در حد ۳۰ تا ۴۰ درصد در کاهش قاچاق موفق بودیم، افزود: قاچاق از ۲۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۵ به حدود ۱۲ میلیارد دلار در پایان سال ۱۳۹۷ رسیده است.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اضافه کرد: این محاسبات بر اساس فرمول، منطق و مدل دانشگاهی انجام شده و حاصل تلاش دست اندرکاران حوزه‌های پیشگیری و مقابله است.

وی گفت: کمیته فنی متشکل از دستگاه‌های مختلف از جمله مرکز آمار ایران این محاسبات را انجام داده است.

آقای مویدی با بیان اینک در چند سال گذشته، مجموعه دولت متمرکز شده است تا موضوع قاچاق را به حداقل برساند، افزود: ورود قاچاق از مبادی رسمی لااقل در ۱۳ گمرک اصلی به حداقل رسیده است.

وی اضافه کرد: شرایط صادرات و واردات کشور در سال ۱۳۹۷ به لحاظ موضوع برجام، رویکرد جدیدی گرفت و تاکید دولت بر کنترل گلوگاه‌ها بوده است و انصافاً شاهد قاچاق کالا‌هایی مانند خودرو نبودیم.

آقای مویدی با اشاره به اینکه قاچاق، پدیده پیچیده و مافیایی است گفت: قوانین، دور زده می‌شوند بنابراین قوانین و مقررات باید به روز و بازدارنده باشند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: قاچاقچی در کمین فرصت است و نبود و یا کمبود قوانین، این فرصت را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: متأسفانه در موضوع تجارت خارجی، تعدد مدیریت موجب شده اثرات مثبت سیاست‌ها به نتیجه قابل قبولی نرسد و ما پیام‌های قاچاق را در بخش‌های مختلف به ویژه در مرز‌ها مشاهده می‌کنیم.

آقای مؤیدی افزود: مرزنشین به عنوان مرزبان کشور ما تلقی می‌شود و نظام موظف به تأمین معیشت انهاست و یکی از سیاست‌های فعلی ستاد؛ بسترسازی با نگاه توسعه یافتگی به موضوع کولبری و مرزنشینان است و اگر نیاز آن‌ها را نبینیم قطعاً تحت تأثیر تحرکات و تهدیدات دشمن قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: ما یک حقوقی برای مرزنشینان قائل هستیم و این حقوق باید در قالب مبادلات تجاری انجام شود.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: پیشنهادی به دولت داده ایم که دولت هم بعد از تصویب آیین نامه، آن را اجرا خواهد کرد که براساس آن بتوانیم یک سقفی از مبادلات تجاری مرزی را برای مرزنشینان تعریف کنیم که خانواده‌ها ماهیانه، سالیانه مبلغی را دریافت کنند و مبلغی هم برای توسعه یافتگی سرزمین با مؤلفه‌های خاص خودش در نظر گرفته شود که این طرح به زودی شروع خواهد شد.

وی افزود: حدود ۵۲۰۰ لنج در جنوب کشور وجود دارد که ساماندهی شده اند و مقرراتی از قبیل سوخت، تعداد سفر، حجم واردات و صادرات برای آن‌ها تعریف شده است و این‌ها باید در قالب مقررات گمرکات با یک سری از معافیت‌ها متناسب با نیاز مرزنشینان قرار بگیرند.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: حدود ۱۷ سازمان در جوار مرز مسئولیت دارند و ما نیازمند یک قانون تجاری منسجم هستیم که بتواند نیاز امروز ما را برطرف کند و در مرز باید به یک فرمانده و تصمیم گیرنده نهایی برسیم.

وی افزود: بر اساس آسیب شناسی که انجام شده است یکی از دلایل وجود قاچاق و پدیده‌های کولبری و ملوانی، ناشی از تعدد قوانین است و ما نتوانسته ایم مسأله را به خوبی برطرف کنیم و تا زمانی که قوانین به روز نشود و ساختار واحدی شکل نگیرد این مشکلات باقی خواهد بود.

آقای مؤیدی درباره مافیای قاچاق هم گفت: در موضوع پیشگیری باید بیشترین وقت را معطوف بداریم و در بخش مقابله‌ای باید بر مافیای موجود متمرکز شویم که در حال حاضر این اتفاق افتاده است و امروز در موضوع ضربه زدن به باند‌های سازمان یافته موفقیت‌های خوبی را بدست آورده ایم.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: ما در دو سال و نیم گذشته بیش از چهار میلیارد دلار صرفه جویی در ریجیستری تلفن همراه داشته ایم و امروز هیچ تلفنی بدون پرداخت حقوق دولت نمی‌تواند فعال شود.

آقای مؤیدی گفت: امروز موضوع ریجیستری کردن سیگار را شروع کردیم که سیگار از لحظه تولید تا مصرف باید رصد شود و سامانه شناسایی آن فعال و عملیاتی شده است و شناسه رهگیری در لوازم خانگی را هم فعال خواهیم کرد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: ریجیستری جزو شاهکار‌های نظام و دولت است که یک کار قابل اندازه گیری و قابل محاسبه برای معرفی به مردم است و در این باره وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات و وزارت صمت و همه دستگاه‌های حوزه اقتصادی همکاری داشته اند.

وی گفت: امروز با ورود تلفن همراه به کشور، تجار با اعلام و پرداخت حقوق دولت اقدام به واردات می‌کنند و در سال گذشته موضوع گارانتی را هم رصد کردیم و امروز با فروش تلفن همراه، مدت گارانتی آن هم اعلام خواهد شد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: در گذشته ۲۸ تاجر اقدام به واردات گوشی تلفن همراه می‌کردند، ولی امروز این تعداد به ۲۰۰ تاجر افزایش پیدا کرده است.

آقای مؤیدی افزود: رتبه سوم واردات سه ماه امسال مربوط به گوشی تلفن همراه است و این نشان می‌دهد زمانی که در نظم بخشیدن به واردات و صادرات گام بر می‌داریم تمام عوامل مربوط در مسیر مشخص قرار می‌گیرند و امروز در تلفن همراه هیچ گونه قاچاق نداریم.

 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یادواره شهدای قهدریجان در روستای قلعه امیر
یک فوتی و ۴ مصدوم در تصادف محور شوش به اهواز
زهرا رحیمی پرچمدار کاروان ایران در بازی‌های پاراآسیایی جوانان دبی شد
نمایشگاه عکس ایران بیکران در گرگان برپا شد
افزایش مصرف گاز در آذربایجان غربی؛ ضرورت مدیریت و بهینه‌سازی مصرف در فصل سرد
نشانگر تشخیص سم در شیر، دستاورد یک دانشجوی نخبه
فرسودگی مخزن ذخیره آب روستای گیلی
اجرای چهاردهمین دوره طرح هر مسجد یک حقوقدان در قزوین
تجلیل از دانش آموزان توان یاب موفق خوزستانی
پیش بینی بارش‌های پراکنده برای لرستان
کلاس های درس دبستان و پیش دبستانی در زاهدان غیرحضوری شد
الگوسازی یک کشاورز ساروی با کشت ۱۱ هکتار چغندر
پاییز پربار طارم در انتظار رویدادی بزرگ
شهروند خبرنگاران ظرفیت های گردشگری گلستان را روایت می کنند
نیاز ۴۰۰ میلیارد تومانی برای بازآفرینی شهری خور و بیابانک
اعلام فهرست بازیکنان تیم‌های شرکت کننده
ارسال ۷۱۴ اثر به کنگره شعر دفاع مقدس آذربایجان غربی
نخستین رویداد پیش‌تولید پویانمایی در هنرستان هنر‌های زیبای قزوین
اعزام ورزشکار فریمانی به مسابقات آسیایی
صیادان جنوب سیستان و بلوچستان حامیان محیط زیست دریا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)