• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۷۴۷۵۵
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۵
بین الملل » تحلیلی

اروپا نگران عدم پایبندی آمریکا به تعهداتش در قبال ناتو است

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی «لوپاریزین»، پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اروپا نگران عدم پایبندی این کشور به تعهداتش در قبال ناتو است.
در پی پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اروپا بیمناک است که این کشور نسبت به تعهداتش در قبال ناتو پایبند نباشد. این گزارش می افزاید انتخاب دونالد ترامپ در راس اولین قدرت جهانی، که به منزله ستونی برای ناتو محسوب می شود، موجی از نگرانی در میان کشورهای اروپایی به راه انداخته است که ناشی از عدم پایبندی احتمالی این کشور در قبال ناتو است. این نگرانی ها در مقطعی از زمان رخ داده است که به شکل بی سابقه ای از زمان پایان جنگ سرد، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در صدد است توانمندی های نظامی اش را در برابر روسیه تحت حاکمیت ولادیمیر پوتین تقویت نماید. دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواه آمریکا در دوره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری این کشور گفته بود همکاری آمریکا با ناتو و عمل به تعهداتش در قبال پیمان آتلانتیک تحت شرایط خاصی ادامه خواهد یافت؛ این اظهارات عکس العمل ناتو را به دنبال داشته است. در همین حال جو بایدن معاون رئیس جمهور باراک اوباما با هدف اطمینان بخشی به کشورهای همسایه با روسیه، که به طور خاص از زمان درگیری های اوکراین، رفتار مسکو را تهدید کننده ارزیابی می کنند، در قبال اظهارات ترامپ واکنش نشان داد و تصریح کرد:« به این گونه حرف ها گوش ندهید. او نمی داند چه می گوید. آمریکا هیچ زمان دست از حمایت متحدین غربی اش بر نخواهد داشت.» فابیان زولگ از اندیشکده مرکز سیاست اروپا در بروکسل می گوید:« در حقیقت دولت آینده آمریکا، تحت فرمان دونالد ترامپ، تمایلات انزوا طلبانه را تقویت می کند؛ و زمینه را برای به وجود آمدن ابرقدرت تضعیف شده در رقابت با کشورهای نوظهور نظیر چین مهیا می کند.» 
به اعتقاد برخی تحلیلگران، ترس های ایجاد شده از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به طور قطع بی مورد است. بسیاری از تحلیلگران بر تقویت کردن دفاع اروپایی تاکید دارند. لان لزر تحلیلگر موسسه ژرمن مارشال در بروکسل می گوید:« چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا به اندازه ای که فردی یک سویه نگر است به همان اندازه فردی منزوی و گوشه گیر نیست.» وی ادامه می دهد:« به اعتقاد دونالد ترامپ، سیاست خارجی با امنیت داخلی آغاز می گردد و سپس متناسب با آن این سیاست گسترش و تعمیق می یابد.» همچنین باید منتظر ماند تا رفتار ترامپ در قبال مسکو را ارزیابی کرده و ببینیم وی به وعده های انتخاباتی اش مبنی بر بهبود روابط این کشور با روسیه عمل می کند یا خیر! 
در این بین و در شرایطی که سایه عدم اطمینان بر اروپا گسترده شده است، برخی کشورهای اتحادیه اروپایی (از جمله بیست و دو کشور از میان بیست و هشت کشوری که عضو ناتو هستند) ترجیح می دهند از این موقیعت، فرصتی برای پیش بردن مبحث اروپای مستقل تر در حوزه های امنیتی و دفاعی پدید بیاورند. این ایده که توسط فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه به طور واضح و روشن تبیین شده است، تصریح می کند که در شرایط فعلی بسیار مهم است که افراد اروپایی به طور واحد در زمینه کنترل مرزهای خارجی و به طور خاص در راه مبارزه با تروریسم یکپارچه عمل کنند. به اعتقاد یک دیپلمات اروپایی، رای غافلگیر کننده مردم آمریکا، به طور قطع اوضاع را  تغییر خواهد داد و ایده دفاع اروپایی را تقویت خواهد کرد، به خصوص در شرق اروپا که دفاع مشترک اروپایی را رقیبی برای ناتو ارزیابی می کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)