سفر روحانی به کویت موجب ارتقاء سطح روابط دوکشور شد
سفیر ایران در کویت گفت گفتگو و رایزنی دائمی موجب برقراری آشتی در منطقه می شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت با تاکید بر این که سفر اخیر حسن روحانی به کویت موجب ارتقاء سطح روابط دوکشور شده است، تماس محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با همتای کویتی خود را نیز اقدامی در چارچوب رایزنی همیشگی بین دوکشور ارزیابی کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه الانباء کویت، علیرضا عنایتی سفیر ایران در کویت در مصاحبه با خبرنگاران با اشاره به همسایه بودن ایران و کویت تاکید کرد سفر حسن روحانی رئیس جمهور ایران به عمان و کویت، مهم ترین نشانه تمایل ایران برای تقویت و توسعه روابطش با کشورهای همسایه بوده است و خاطرنشان کرد این سفر موجب ارتقاء سطح روابط بین دوکشور شد.
عنایتی افزود، تماس محمد جواد ظریف با شیخ صباح الخالد معاون اول نخست وزیر و وزیر امور خارجه کویت، در چارچوب تمایل همیشگی ایران برای رایزنی گاه و بیگاه با کویت صورت گرفته است. وی افزود گفتگو و رایزنی دائمی و تبادل افکار و دیدگاه ها، نیاز امروز منطقه است زیرا موجب برقراری آشتی در منطقه می شود. وی خاطرنشان کرد ایران مشتاق شنیدن دیدگاه های کشورهای همسایه است.
عنایتی موافقت مقامات عربستان سعودی را با شرکت حجاج ایرانی در مراسم حج امسال اقدامی مبارک توصیف و بر اهمیت مناسک حج به عنوان حلقه ارتباط مسلمانان با خاستگاه های مختلف تاکید کرد. وی افزود، مذاکرات با طرف سعودی موجب از سرگیری سفر حجاج و فعالیت کنسولی شد. به گفته عنایتی، همکاری در این زمینه الگویی موفق است که امکان اجرای آن درباره مسائل سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی وجود دارد. وی افزود این تجربه را می توان به دو تجربه قبلی در خصوص لبنان و تولید نفت افزود که موفقیت آمیز بودن گفتگو را در حل اختلافات دو کشور نشان داد.
سفیر ایران در کویت در پاسخ به سئوالی درباره نگرانی کشورهای خلیج (فارس) از تغییر موضع ایران در خصوص گفتگوی راهبردی در صورت تغییر رئیس جمهور در انتخابات آینده به ویژه پس از آن که محمود احمدی نژاد در این انتخابات نامزد شده است گفت، ایران کشور نهادها است که قانون اساسی بر آن حاکم است. وی خاطرنشان کرد تاکید ایران بر اصل گفتگو، ارتباطی با تغییر دولت ها ندارد و ما نباید درباره هویت رئیس جمهور آینده که صندوق های رأی مشخص خواهد کرد پیش داوری کنیم. وی افزود رئیس جمهور قبلی ایران (احمدی نژاد) در دوره ریاست جمهوری خود چند بار به عربستان سفر کرد و وزیران امور خارجه ایران نیز در دوره او به عربستان سفر کردند از این رو هیچ جای نگرانی نیست.
عنایتی درباره بازگشت سفیر کویت به ایران گفت این مسئله به تصمیم مقامات کویتی بستگی دارد. رایزنی با وزارت امور خارجه کویت ادامه دارد.
سفیر ایران در کویت در خصوص وجود هرگونه نشانه ای درباره از سرگیری نشست های کمیته مشترک و کمیته سیاسی مشترک دو کشور در آینده نزدیک، بر اهمیت تشکیل نشست این کمیته ها به عنوان ساز و کار ادامه رایزنی بین دو کشور تاکید کرد و گفت کشورش برای برگزاری چنین نشست هایی آماده است. عنایتی همچنین از نقش رسانه های کویت در تقویت و تحکیم روابط دوکشور ستایش کرد.