پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر ضرورت هدفمندی فعالیتهای پژوهشی و جلوگیری از پراکندهکاری در دانشگاهها و مراکز پژوهشی تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم؛ دکتر منصور غلامی در آیین معارفه دکتر مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری و تکریم دکتر وحید احمدی با اشاره به برنامه پیشنهادی خود به مجلس شورای اسلامی گفت: وظیفه داریم به عنوان اعضای هیأت علمی و مسؤولان اجرایی، فعالیتهای پژوهشی و توانمندیهای علمی خود را هدفمند و از پراکندهکاری در سطح دانشگاهها و مراکز پژوهشی به طور جدی جلوگیری کنیم.
وی در این آیین ضمن قدردانی از خدمات ارزشمند دکتر احمدی در زمان تصدی مسئولیت معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، وی را به لحاظ علمی و تجربی از ذخایر مجموعه آموزش عالی کشور دانست و اظهار امیدواری کرد که با انتصاب وی به سمت مشاور وزیر علوم و رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، بخش سیاست گذاری علمی، حرکت جدیدی را آغاز کند.
وزیر علوم با اشاره به ابعاد شخصیتی دکتر برومند، وی را شخصیتی علمی و توانمند در سطح ارتباط مراکز علمی با بخش اجرایی و صنعت کشور توصیف کرد.
وی افزود: حضور در سطح جامعه اعم از مسائل اجتماعی، صنعت و فناوری ایجاب میکند که در برنامههای خود توانمندیها را افزایش داده و با همافزایی با سایر نهادها و وزارتخانهها، این وظیفه ملی را به خوبی پیش بریم که باید علم و تجربه توأمان لحاظ شود.
دکتر غلامی با بیان اینکه برنامهریزیها در دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی باید با هدف رفع مشکلات در سطح جامعه صورت گیرد، افزود: ظرفیتهای بزرگ علمی، فکری و تجهیزاتی که در مراکز علمی کشور موجود است باید برای حل مسائل جامعه به کار گرفته شود، زیرا برازنده نیست دانشگاهی در رتبههای خوب علمی در دنیا حضور داشته باشد و بروندادهای علمی قابل توجه و در سطح رقابت با مراکز علمی بزرگ داشته باشد، اما در رفع مشکلاتی که گریبانگیر جامعه است نتواند نقشی ایفا کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر لزوم توانمندسازی دانش آموختگان دانشگاهی، تأکید و آن را اقدامی مؤثر در توسعه پایدار کشور ارزیابی کرد.
وی با اشاره به مجموعههای بزرگی مانند انجمنهای علمی در دانشگاهها گفت: باید از این مجموعههای علمی به درستی بهره ببریم؛ اتاق فکرهای بسیار قوی و تخصصی در اختیار داریم و باید از آنها بخواهیم بیشتر به مسائل تخصصی حوزههای علمی خود توجه داشته باشند.
دکتر غلامی افزود: استادان، مسؤولان و مدیران پژوهشگاهها و پژوهشکدههای مرتبط باید به طور مأموریتگرا برای حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی برنامهریزی و فکر کنند و راهکارهای علمی ارائه دهند.
وزیر علوم، توانمندی و ظرفیتهای بخش هنر در ارائه خدمات به جامعه را بسیار بالا خواند و تصریح کرد: باید در حوزه پژوهشهای هنر نیز حرکتهای خوبی صورت گیرد.
وی با تأکید بر اینکه باید ارتباطات علمی بینالمللی توسعه یابد، عنوان کرد: با توجه به شرایط فعلی و زحمات مسئولان در سطح دیپلماسی کشور و همچنین توافق ارزشمند برجام و بازشدن روابط علمی بین مراکز تحقیقاتی کشورها، باید از این ظرفیت به خوبی و با دقت استفاده کنیم و در بحث تبادل استاد و دانشجو، این ظرفیتها را به خدمت بگیریم و اندوخته تجربی و علمی خوبی را برای مجموعه علمی کشور فراهم کنیم.
دکتر غلامی با بیان اینکه باید در یک فضای مشترک کار کنیم تا دستاوردهای علمی را به نتیجه عملی برسانیم، تصریح کرد: از استادان، دانشجویان، مدیران و مسئولان در بخشهای مختلف علمی کشور میخواهم تلاش خود را در جهت ارتباط و تعامل بیشتر با سایر وزارتخانهها، نهادها و دستگاههای علمی کشور افزایش دهند.
وی در پایان گفت: هر حرکتی میتواند شروع یک اثر ماندگار و خیر مستمر باشد و اگر نگاه به آینده با امیدواری باشد هر بخش مسیر حرکت میتواند جایگاه ویژهای را در ارائه خدماتی که مدنظر است، داشته باشد.