• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۶۳۵۵۵
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۳
آبادان » اجتماعی

مرگ رایگان ... + فیلم

در یکی از بیمارستانهای آبادان با هاجر آشنا شدم؛ مادر امیرعلی که به یمن مصوبات وزارت بهداشت و درمان تنها فرزندش رایگان به دنیا آمد اما بی جان.

مرگ رایگان ...به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، امید هاجر از 9 ماه بارداری و شوق فرزند سالم، یکباره فرو پاشید و او را غمین و غصه دار کرد، خانواده او، پافشاری پزشک متخصص بر انجام زایمان طبیعی را علت می دانند.

پدر این نوزاد از دست رفته که در پی اصرارش بر زایمان سزارین توسط حراست بیمارستان برای ساعاتی بازداشت شد می گوید: در بخش زنان و زایمان فقط یک جمله می گفتند، سزارین غیرقانونی است و همسرت باید طبیعی زایمان کند.

**در تماسهای تلفنی و مراجعات حضوری پیگیر موضوع شدم، بیش از پنج متخصص زنان و زایمان در نقاط مختلف کشور گفتند: پزشک شیفت در صورتیکه تشخیص دهد زایمان طبیعی جان مادر یا نوزاد را تهدید می کند باید سزارین انجام دهد، وظیفه انسانی هر پزشکی سلامت جان بیمار است اما حالا چرا برخی پزشکان به رسالتشان پایبند نیستند به خودشان ربط دارد.      

**خانم ایمانی از اعضای کادر پزشکی بیمارستان شهید بهشتی آبادان با اشاره به اینکه هاجر با شرایط سزارین به بیمارستان آمده بود و باید همان شب جراحی می شد گفت : تزریق آمپول فشار به مادری که 9 ماه بارداری اش تکمیل شده، درد زایمان طبیعی ندارد و یا شرایط حساسی دارد، فقط به قلب نوزاد آسیب جدی می زند که در بیشتر موارد به مرگ نوزاد منجر می شود.  

**خانم ملائک از اعضای کادر پرستاری هم گفت: مشکل اینجاست که اگر در کارنامه پزشک، آمار سزارین بالا رود بدون توجه به شرایط مارد و فرزند، از سوی معاونت درمان بازخواست می شود.

او گفت: هر از گاهی معاونت بهداشت و درمان در نامه ای به متخصصان زنان درباره آمار سزارینهای انجام شده تذکر کتبی می دهد و به او تاکید می کند برای ادامه کار باید نسخه طبیعی بپیچد، همین باعث شده تا پزشکان زنان و زایمان با علم به اینکه زایمان طبیعی در برخی موارد به مرگ نوزاد ختم می شود باز هم بر انجام آن اصرار ورزند.

او به تازه ترین رخداد اشاره کرد و گفت: فرزند هاجر در واقع فدای لج و لجبازی پزشک و مسئولانی شد که می خواهند با دستورالعمل بیلان عملکرد ارائه دهند. 

یک مقام مسئول در دانشکده علوم پزشکی می گوید: همه چیز از زمانی شروع شد که طَمَع تعرفه زایمانِ سزارین، برخی پزشکان زنان و زایمان را به سزارین واداشت و این روش زایمان، در چند سال اخیر چنان رشد کرد که وزارت بهداشت با نگرانی به میدان آمد و سیاست ترویج زایمان طبیعی را به راه انداخت.

او پرده از واقعیتی غم انگیز برداشت و گفت: از ابتدای امسال تا کنون فقط در یکی از بیمارستانهای آبادان از 4700 زایمان ، حدود 3 هزار زایمان به روش طبیعی صورت گرفته و به طور میانگین هفته ای یک نوزاد در اثر اجبار در زایمان طبیعی از دست رفته اند. 

او خاطرنشان کرد: برای کنترل این موضوع بارها و بارها نشستهایی برگزار شده اما راه به جایی نمی برد چرا که پای مصوبه وزارت بهداشت و درمان و عملکرد به ظاهر مثبت مسئولان منطقه در میان است.   

با دعوت دکتر آموزنده رییس دانشکده علوم پزشکی آبادان به استودیوی گفتگوی ویژه بیشتر پیگیر ماجرا شدیم ، دکتر آموزنده اما با وجود پخش گزارش تهیه شده از خانواده نوزاد ، همه موارد را تکذیب کرد و گفت: چنین موضوعی صحت ندارد و تولد نوزاد مُرده، طبیعی و انکارناپذیر است.

نگاهی به عمق واقعیت و استناد به صحبتهای متخصصان زنان و زایمان نشان می دهد قانون زایمان طبیعی که با هدف سلامت مادر و فرزند در دستور کار قرار گرفته ، به برخی مادران و نوزادان لطمه می زند.

علاوه بر اینها اینجا در جنوب غرب کشور، ابتدا کمبود امکانات درمانی و سپس ضعف در ساختمان فیزیکی بدن مادران به علت ازدواج در سن پایین، در برخی موارد از زایمانهای طبیعی موجب تولد فرزندانی شده که با شکستگی کتف، گردن و حتی لگن متولد می شوند، آسیبهایی که دیگر قابل جبران نیست.

امروز پرونده قضایی هاجر که همسرش برای رسانه ای کردن آن بارها به صدا و سیمای مرکز آبادان آمده همچنان باز است؛ همچون دهها خانواده دیگر که "طعمِ تلخِ مرگ در لحظه تولد" را چشیده اند.

 

نویسنده: عاطفه مرادی

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت بی‌وقفه به زائران حاج قاسم
یازدهم دی‌ماه؛ سالروز تأسیس نهاد خدمت‌رسان آب شرب استان زنجان
برنامه‌ریزی پایدار شرط اصلی موفقیت در احیای دریاچه ارومیه
لایروبی رودخانه سالور در اسلامشهر
سامانه بارشی در راه استان زنجان
مراسم شب شعر و روایت به خطِ سلیمانی برگزار شد
بصیرت چراغی است که راه حق را روشن می‌کند
دفاع مقدس ۱۲ روزه صلابت ملت ایران را نشان داد
افزایش ۱۴ درصدی جوجه‌ریزی در چهارمحال و بختیاری
مراسم سالگرد سرداران شهید حاج احمد کاظمی و حاج قاسم سلیمانی
برگزاری سومین رویداد شناسایی نخبگان شهرستان شهریار
کشف سوخت قاچاق در شاهرود
خانواده کشته‌شدگان ناآرامی‌ لردگان: اغتشاشگران را مجازات کنید
دماوند؛ تلفیق طبیعت گردشگری و میراث تاریخی زنده
پیگیری روند پیشرفت بیمارستان نیمه کاره پیشوا
افزایش سهم زنجان در بودجه ۱۴۰۵ به ۵.۳ همت
افتتاح هنرستان حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) در منطقه پردیسان قم
کشتی فرنگی جوانان ایران؛ معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست
ضعف آنتن تلفن همراه در روستای حاجی آباد پاکدشت
سردار وحیدی: تهدید‌های دشمنان از روی بزدلی و ترس است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
درخشش دانش‌آموز کهگیلویه و بویراحمدی در کارسوق ملی
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
حل مشکلات معیشتی مردم، وظیفه مسئولان است
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
تصویب آیین‌نامه اجرایی تضمین امنیت غذایی و معیشت مردم
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵
ورود سامانه بارشی جدید به بخش‌های غربی کشور
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)