ارتباط سفر یک مقام سعودی به رقه با تحرکات امریکا در مرز ترکیه
اقدام امریکا به تشکیل ارتشی از گروههای تروریستی در سوریه با سفر اخیر ثامرالسبهان وزیر مشاور در امور خلیج فارس عربستان به رقه ارتباط دارد.

آبان ماه بود که گزارش هایی از سفر ثامرالسبهان وزیر مشاور در امور خلیج فارس عربستان به رقه که به تازه گی از کنترل داعش خارج شده بود منتشر شد. ثامر پیش از این به عنوان اولین سفیر عربستان در بغداد پس از سقوط رژیم صدام منصوب شده بود و بالاخره به دلیل دخالت در امور داخلی عراق و ایجاد فتنه های قومی و مذهبی در این کشور با اعتراضات مردمی و درخواست دولت عراق از این کشور اخراج شد.
سفر ثامر به رقه در حالی صورت گرفت که این شهر نه در یک نبرد واقعی بلکه در یک توافق پنهانی میان امریکا و متحدانش با گروه داعش تحویل گروههای کردسوری شد و بخشی از اعضای داعش به سمت دیرالزور حرکت کردند تا با نیروهای دولت دمشق مقابله نمایند و بخشی نیز به نیروهای ائتلاف امریکایی پیوستند. ضمن اینکه بر اساس گزارش های موثق در سفر این مقام سعودی به رقه، فرستاده ویژه رئیس جمهور امریکا در ائتلاف امریکایی به اصطلاح علیه داعش نیز او را همراهی می کرد و دیدارهای محرمانه ای در رقه میان این دو مقام با فرماندهان نیروهای دموکراتیک کرد سوریه صورت گرفت.
پس از این دیدار گزارش هایی نیز منتشر شد که فرماندهان کرد سوری برای توسعه نفوذ خود در رقه که بیشتر اهالی آن عرب هستند آغاز به خریدن زمین های منطقه به قیمت دو برابر کردند که احتمال می رود این اقدام با کمک مال عربستان صورت گرفته باشد. اما سوال اینجاست که با چه هدفی؟بی تردید با تضعیف دولت مرکزی دمشق، یکی از اتفاقاتی که رخ داد تحریک کردها و سوق دادن آنها به سوی سردادن زمزمه های جدایی طلبانه بود. از سویی این نقطه ضعف کردها که آنها ریشه در خاک سوریه ندارند و به دلیل فشار از ترکیه به سوریه مهاجرت کردند این فرصت را برای امریکایی ها فراهم کرد تا با تغییر راهبرد خود در سوریه، به فکر استفاده ابزاری از کردها بیفتند وآنها را بار دیگر قربانی طرح های خود علیه محور مقاومت نمایند.
اینگونه به نظر می رسد که در سفر ثامر السبهان به رقه این سناریو طراحی شده است که 1/ از طرف امریکا به کردها وعده حمایت از آنها در جهت تشکیل کشوری مستقل در مرز با ترکیه داده شده و عربستان نیز طبق معمول هزینه های اجرای این طرح را به عهده گرفته باشد.
2/ تشکیل ارتشی از کردها و گروههای تروریستی نیز بخشی از این سناریو است و این احتمال وجود دارد که در روزهای آینده با حمایت و فشار امریکا وعربستان و رژیم صهیونیستی، گروههای تروریستی مستقر در ادلب نیز به این ارتش 30 هزار نفری بپیوندند. به ویژه اینکه عربستان تلاش زیادی داشته تا گروه تروریستی النصره در فهرست گروههای تروریستی قرار نگیرد.
3/ هدف از تشکیل چنین ارتشی بی تردید رسیدن به اهدافی در سوریه در پوشش مطالباتی است که پیش از این از سوی گروههای تروریستی محقق نشد و نامشروع بودن آنها، جهان را علیه این گروهها برانگیخته بود اما این بار محور امریکایی، سعودی وصهیونیستی قصد دارندبا استفاده ابزاری از کردها، به آن مشروعیت دهند.
4/ در چنین شرایطی قطعا امنیت ملی ترکیه نیز به شدت آسیب خواهد دید و در واقع ترک ها نیز از طرح امریکایی، سعودی و صهیونیستی با خطر روبرو خواهند شد.
5/ کردهای سوری نیز در چنین وضعیتی از دیگر قربانیانی خواهند بود که با آینده ای تاریک و خونبار روبرو خواهند شد. بی تردید آنها برخورد کشورهای های همسایه را با رویاهای تجزیه طلبانه مسعود بارزانی در شمال عراق دیده اند و این انتظار می رود که آنها آموخته باشند که منطقه هرگز ظرفیت تجزیه و تجرکات تجزیه طلبانه را ندارد و به شدت با هر گونه حرکتی در این مسیر برخورد خواهد کرد و این درس را گرفته باشند که لجاجت و قرار گرفتن در طرح امریکایی، صهیونیستی وسعودی به هیچوجه به نفع آنها نخواهد بود.
-----------------------------
رضا محمدمراد