پخش زنده
امروز: -
تقی زاده گفت: در همايش توسعه مبتني بر حملونقل همگاني، سه شهر به عنوان کانديداي اجراي پروژه حمل و نقل محور (TOD) معرفي ميشوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما ، مهرداد تقيزاده امروز در سومين همايش توسعه مبتني بر حمل و نقل همگاني گفت: مفهومي که به اشتباه در کشور ما از آن برداشت نامناسب شده است، موضوع رشد است و همه فکر ميکنيم رشد همواره وضعيت مناسبي را نشان ميدهد، در حالي که بايد توجه داشت که رشد دو جنبه هوشمندانه و تصادفي دارد.
وي ادامه داد: از عواملي که در رشد هوشمندانه مؤثر است، TOD است. در اين توسعه به مرکزيت راهآهن، مترو، اتوبوسهاي درونشهري، کاربريهاي مختلف با تراکم شکل ميگيرد و هدف آن اين است که در نهايت خودرو محوري کاهش يابد.
معاون حمل و نقل وزير راه و شهرسازي گفت: وقتي ما مجوز ساخت برجي را در الهيه يا منطقه 22 تهران صادر ميکنيم، در حقيقت به مردم اين پيام را ميدهيم که از خودروي شخصي استفاده کنند، اما دادن مجوز بلند مرتبه سازي در کنار ايستگاههاي حمل و نقل همگاني، استفادهاي بهينه را در پي دارد.
تقيزاده گفت: رواج پياده روي، کاهش مسافت سفر، توجيه پذير شدن حمل و نقل همگاني، کاهش استفاده مردم از خودرو و کاهش ضريب مالکيت خودرو در بلند مدت، از مزاياي افزايش تراکم در حوالي ايستگاههاي حملونقل همگاني است.
وي افزود: در سالهاي قبل دو همايش توسعه مبتني بر حمل و نقل همگاني برگزار کرديم که 44 خروجي داشت که از اين 44 خروجي 12 مورد انجام شده، 12 مورد در حال انجام است و 19 مورد هم انجام نشده است.
معاون حملونقل وزير راه و شهرسازي گفت: توسعه مسکوني در طول کريدور حمل و نقل همگاني، موجب کاهش 5 درصدي استفاده از خودروهاي شخصي و در نهايت توسعه تجاري در طول کريدور حمل و نقل همگاني، موجب کاهش 7 درصدي استفاده از خودروهاي شخصي خواهد شد.
وي گفت: تشکيل يک هسته مرکزي به عنوان شوراي عالي راهبردي توسعه شهري بر مبناي حمل و نقل همگاني، تصويب و ابلاغ سند ملي توسعه مبتني بر حمل و نقل همگاني و همکاري با وزارت کشور و شهرداريها براي اجراي سند ملي توسعه مبتني بر حمل و نقل بخشي از موارد اجرا شده است.
تقيزاده افزود: طبق قواعد TOD توسعه مسکوني پيرامون مراکز حملونقل همگاني موجب کاهش 10 درصدي استفاده از خودروي شخصي، توسعه تجاري پيرامون مراکز تسهيلات حملونقل همگاني خواهد شد.