پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، نیروهای امنیتی عراق روز یکشنبه چند تجمع را در این کشور به ویژه در شهر بصره ، مرکز اعتراضات اجتماعی پراکنده کردند.
در بصره تظاهرکنندگان تلاش کردند مقر شورای استانی را هدف حمله قرار دهند.
این اعتراضات هشت روز قبل در اعتراض به وضع نا مناسب خدمات عمومی و بیکاری از بصره شروع شد و سپس گسترش پیدا کرد.
روز شنبه فراخوان هایی برای تظاهرات بزرگ در بغداد منتشر شد اما یکشنبه دومین روز متوالی در این شهر اینترنت قطع بود.
پلیس روز یکشنبه در بصره، بزرگترین شهر استانی نفت خیز با همین نام برای پراکنده کردن تظاهرکنندگان که تلاش می کردند مقر شورای استانی را هدف حمله قرار دهند از گاز اشک آور استفاده کرد.
تظاهرکنندگان دیگر تلاش کردند وارد میدان نفتی الزبیر در جنوب غرب این شهر شوند اما نیروهای امنیتی با آنها مقابله کردند که به زخمی شدن شماری منجر شد.
در استان بصره هشتم ژوئیه کشته شدن یک تظاهرکننده اعتراضات را تشدید کرد. اعتراضات سپس به استان های دیگر از جمله نجف، میسان، کربلا و ذی قار کشیده شد. از آن زمان تاکنون دست کم سه نفر کشته شده اند.
حیدر العبادی، نخست وزیر عراق با توجه به تهدید گسترش این جنبش اعتراضی شنبه شب از اختصاص اعتبار فوری حدود سه میلیارد دلاری برای استان بصره خبر و وعده سرمایه گذاری در بخش مسکن، مدارس و خدمات را داد.
اما اعتراضات روز یکشنبه در استان های ذی قار، نجف و کربلا ادامه پیدا کرد و درگیری با پلیس به زخمی شدن دهها نفر از جمله تظاهرکنندگن و ماموران پلیس منجر شد.
در ناصریه، بزرگترین شهر استان ذی قار دست کم 15 تظاهرکننده و 25 مامور پلیس زخمی شدند.