• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۱۰۴۶۸
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۰
اقتصادی » اقتصاد کلان
در حاشیه نشست کمیسیون اقتصادی مجلس؛

جذب منابع اشتغال آفرینی مددجویان کمیته امداد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از جذب بیش از ۵۰ درصد منابع اشتغال آفرینی مددجویان کمیته امداد خبر داد.

جذب بیش از ۵۰ درصد منابع اشتغال آفرینی مددجویان کمیته امدادمحمدرضا پورابراهیمی پس از پایان نشست کمیسیون اقتصادی مجلس در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ گفت:پیش بینی ما این است تا ۱ ماه آینده بیش از ۵۰ درصد از منابع پیش بینی شده از محل صندوق توسعه ملی برای وام اشتغال مددجویان تحت پوشش کمیته امداد سازمان بهزیستی و سایر دستگاه‌های حمایتی جذب شود. 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره برداشت ۱ و نیم میلیارد دلار برای تسهیلات اشتغال روستایی افزود: گزارش‌هایی از عدم جذب منابعی که مجلس با هماهنگی دولت به عنوان قانون استفاده از منابع صندوق توسعه ملی درنظر گرفته بود به این کمیسیون رسید که موجب شد کمیسیون اقتصادی از تابستان امسال به این موضوع ورود کند.
وی اضافه کرد:​ ۲ ماه قبل نخستین جلسه مشترک با حضور مسئولان صندوق توسعه ملی، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، بانک‌های عامل و دستگاه‌های حمایتی برگزار شد. در آن جلسه گزارشی از وضع عدم جذب منابع ارائه شد که بسیار نگران کننده بود. در آن گزارش آمده بود که حدود ۳۰ درصد از کل منابع درنظر گرفته شده برای این وام‌ها تخصیص پیدا کرده که نشان می‌داد وضع ما مطلوب نیست.
پورابراهیمی با بیان اینکه در آن جلسه تعهداتی درباره حوزه جذب منابع جدید و همچنین عملکرد بانک‌ها به ویژه برای کمک به مددجویان تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و دستگاه‌های حمایتی تعریف شد گفت: در جلسه امروز علاوه بر بررسی مصوبات دو ماه قبل کمیسیون، توافقات خوبی حاصل شد. یکی از این مصوبات این بود که منابع جدید در قسط سوم تا سقف ۱ و ۲ دهم میلیارد دلار از منابعی که قبلاً درنظر گرفته شد نهایی شود ضمن اینکه عدد تسعیر نرخ ارز که قبلاً نرخ ترجیحی بود از این پس باید بر مبنای نرخ سامانه نیما اعلام شود که موجب می‌شود منابع ریالی افزایش یابد.
وی افزود: بانک مرکزی مکلف شد تا ۱۰ روز آینده براساس درخواست صندوق توسعه ملی و با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه، قسط سوم را براساس نرخ سامانه نیما مدنظر قرار دهد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ۱ و نیم میلیارد دلار مصوب برای اشتغال روستایی براساس نرخ ترجیحی ۶ هزار میلیارد تومان درنظر گرفته شده بود و به همین میزان هم منابع ریالی بانک‌ها را درنظر گرفته بودند که در مجموع ۱۲ هزار میلیارد تومان برای این اشتغال درنظر گرفته شد. اما در جلسه امروز مقرر شد که بانک مرکزی قسط سوم را براساس نرخ نیما مدنظر قرار دهد که موجب می‌شود منابع ریالی به بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
پورابراهیمی گفت: تاکنون از محل ۱ و نیم میلیارد دلار منابع صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی حدود ۷۵۰ میلیون دلار پرداخت شده که در جلسه امروز مقرر شد تا هفته آینده تفاوت آن تا سقف ۱ و ۲ دهم میلیارد دلار تبدیل به ریال و پرداخت آن به بانک‌ها عملیاتی شود.
وی افزود: پیش بینی ما این است تا دو هفته آینده مصوبه قانونی منابع ریالی برای ۱۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات این بخش نهایی شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در قسط‌های اول و دوم سهم دستگاه‌های حمایتی از منابع ۱۳ هزار میلیارد تومانی اشتغال روستایی تقریباً ناچیز و ۲ تا ۳ درصد بود که مقرر شد با اقدامات درنظر گرفته شده تا ۲ ماه آینده حدود ۳ هزار میلیارد تومان منابع مرتبط با سازمان‌های حمایتی از طریق مصوبه امروز پرداخت شود که گامی رو به جلو در جهت اشتغال است.
پورابراهیمی افزود:​ با توجه به ضمانت‌هایی که از طرف کمیته امداد و سازمان بهزیستی برای این وام‌ها صادر می‌شود خطرپذیری بانک‌ها تقریباً صفر است که می‌تواند پرداخت وام را تسهیل کند.
وی گفت: همچنین امروز مصوب شد محدودیت جذب منابع برای برخی رسته‌ها که تقاضای فراوانی هم داشت رفع شود و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی این رویه را در سامانه خود اصلاح کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه بانک‌های کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید مسئولیت جذب منابع صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی را برعهده دارند گفت:​ در جلسه بعدی که حدوداً تا یکماه آینده برگزار خواهد شد، مصوبات امروز بررسی خواهد شد و دستگاه‌ها و نهاد‌ها باید گزارش کاملی از عملکرد خود در اینباره را ارائه کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایمن‌سازی نقاط پرتگاهی محور کاج–جونقان
ضرورت واگذاری اختیارات ویژه به استان‌های مرزی برای واردات نهاده های دامی
آغاز طراحی نقاشی دیواری بلند در مسیر ساحلی غربی اهواز
پیش‌بینی کاهش ۳۰ درصدی بارش پاییزی در کردستان
واژگونی و حریق سواری پژو حامل سوخت قاچاق در محور گناباد - قائن
دوری و دوستی قرص آهن و کلسیم
آزادراه تهران-کرج امشب مسدود می‌شود
گرامی داشت یاد و خاطره ۱۶۷ شهید شهرستان باروق
انتشار کتاب ریحانه سادات به خط بریل
برگزاری انتخابات شورای دانش آموزی در ۵۶۰۰ مدرسه
افزایش تعرفه خدمات دامپزشکی
امکان استعلام اصالت کالای استاندارد از طریق سامانه پیامکی
کشف بیش از ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در شهرستان بجستان
برد آبی پوشان گرمسار مقابل تیم شاهین آمل 
امدادرسانی به مصدومان واژگونی خودروی سواری پراید
معرفی فرمانده جدید مرکز آموزش تخصص‌های دریایی باقرالعلوم رشت
هنرنمایی دانش آموزان مدرسه روستای یزدکان خوی درجشنواره غذا‌های سنتی
هفدهمین جشنواره «نخستین واژه آب» در استان اردبیل آغاز شد
راه یابی فیلم «تولد» از مشهد به جشنواره بین المللی نیویورک
انگلیس پشت پرده اجلاس منامه بود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
نشست سران قوا برگزار شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)