پخش زنده
امروز: -
12 میلیارد ریال تسهیلات یارانهدار برای اجرای طرح کشاورزی حفاظتی در استان زنجان تخصیص یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز زنجان ؛ رئيس اداره امور فناوريهاي مكانيزه جهاد کشاورزی زنجان گفت : این تسهیلات از محل کمکهای فنی - اعتباری طرح کشاورزی حفاظتی با سود و کارمزد 4 درصد برای اجرای این طرح در استان در نظر گرفته شده است .

یوسفی پور افزود : تسهیلات برای تامین انواع بذر کارهای کشت مستقیم و یا اصلاح بذرکارهای عمیق کار دیم به بذرکارهای کشت مستقیم اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 46 هزار هکتار از مزارع گندم دیم استان زنجان زير پوشش "کمخاکورزی" یا "خاکورزی حفاظتی" قرار دارد گفت: با تامین 20 دستگاه بذرکار کشت مستقیم 2 هزار و 500 هکتار از مزارع گندم آبی و دیم استان بدون هیچ گونه عملیات خاکورزی به زیر کشت رفته است.
یوسفی فر افزود: با اعتبار تخصیص یافته حداقل 50 دستگاه بذرکار کشت مستقیم در استان زنجان تامین می شود.
پیش بینی می شود باجذب تسهیلات ،سطح کشت مستقیم در استان به 10 هزار هکتار افزایش یابد
کشاورزی حفاظتی شیوه جدیدی از کشت است که چند دهه است در کشورهای مانند کانادا، آمریکا، آرژانتین و استرالیا رواج پیداکرده است. در کشور ما که با بحرانی مانند آب روبرو هستیم اجرای طرح کشاورزی حفاظتی می توانند کمک زیادی در جهت صرفه جویی این مایه حیات داشته باشد.
تابستان امسال هم ازگندمکاران زنجان 456 هزار تن گندم خریداری شد که به دلیل مازاد بر نیاز کشاورزان، دومین استان کشور از نظر رشد خرید گندم بوده است.