• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۶۱۹۹۸
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۳
علمی و فرهنگی » حج و زیارت
در همایش روحانیون عتبات عالیات در قم؛

فلسفه زیارت، نجات مردم از گمراهی‌ها

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت بر لزوم فرهنگ‌سازی درباره فلسفه و هدف زیارت تأکید کرد

فلسفه زیارت، نجات مردم از گمراهی‌هابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعلی قاضی عسکر در همایش روحانیون عتبات عالیات در قم به تبیین فلسفه زیارت پرداخت و گفت: در بحث زیارت دو جنبه یکی نزدیک شدن به امامان و دومی دوری از آنچه امامان نمی‌پسندیدند و نمی‌خواستند، مطرح است.

وی افزود: زیارت هم بزرگداشت آن شخصیتی است که به زیارت او می‌رویم و هم باید با او انس بگیریم و خود را به او نزدیک کنیم.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) که می‌فرمایند «من زارنا فی مماتنا فکأنما زارنا فی حیاتنا» گفت: هدف زیارت نزدیک شدن به امامان، تبرّی جستن از دشمنان ایشان، پیاده کردن اخلاق و رفتار علوی در زندگی و دادن تعهد و پیمان به امام است.

وی با اشاره به چند روایت، فلسفه زیارت را نجات مردم از سرگردانی‌ها و گمراهی‌ها و فهم مسیر صحیح زندگی عنوان کرد و کسب معرفت، اخلاص، شوق، حزن، آرامش و علاقه‌مندی به خاندان عصمت و طهارت را از فضیلت‌های آن خواند.

حجت‌الاسلام قاضی عسکر بر لزوم فرهنگ‌سازی در خصوص فلسفه و هدف زیارت تأکید کرد و افزود: زیارت یک سفر تربیتی و تمرینی برای زندگی دینی و متحول شدن است و روحانیان عتبات باید از این ظرفیت بی‌نظیر استفاده کنند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تبیین چند روایت نورانی درباره زیارت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) گفت: امام صادق می‌فرمایند «إِذَا أَرَدْتَ زِیَارَةَ الْحُسَیْنِ ع فَزُرْهُ وَ أَنْتَ کَئِیبٌ حَزِینٌ مَکْرُوبٌ شَعِثاً مُغْبَرّاً جَائِعاً عَطْشَاناً فَإِنَّ الْحُسَیْنَ قُتِلَ حَزِیناً مَکْرُوباً شَعِثاً مُغْبَرّاً جَائِعاً عَطْشَانا- هنگامی که اراده زیارت حضرت حسین (ع) را نمودی پس آن حضرت را با حالی غمگین و اندوهناک و ناراحت و ژولیده و گرفته و گرسنه و تشنه زیارت نما، زیرا آن حضرت کشته شدند درحالی که غمگین و ناراحت و ژولیده و گرفته و گرسنه و تشنه بودند».

وی افزود: در حدیثی از امام صادق (ع)، توصیه شده است که هنگام زیارت سیدالشهدا (ع)، شایسته است که زائر سکوت، آرامش و وقار را رعایت کند و جز خیر و نیکی، بر زبان جاری نسازد.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با اشاره به لزوم استفاده بهتر معنوی از این سفر و رعایت ساده زیستی و دوری از تشریفات، گفت: امام صادق (ع) به فردی که در سفر به کربلا توشه و غذا‌های رنگارنگ به همراه برده بود، فرمودند «اگر بزیارت قبر پدرانتان یا مادرانتان بروید این کار را نخواهید کرد» و در پاسخ به اینکه در سفر از چه غذا‌هایی استفاده کنند، فرمودند «غذائی ساده و بی‌تکلّف مانند نان و شیر یا نان و ماست و از این قبیل».

سرپرست حجاج ایرانی به این حدیث «إِذَا کَانَ یَوْمُ الْقِیَامَةِ نَادَی مُنَادٍ أَیْنَ زُوَّارُ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ فَیَقُومُ عُنُقٌ مِنَ النَّاسِ لَا یُحْصِیهِمْ إِلَّا اللَّهُ تَعَالَی فَیَقُولُ لَهُمْ مَا أَرَدْتُمْ بِزِیَارَةِ قَبْرِ الْحُسَیْنِ فَیَقُولُونَ یَا رَبِّ أَتَیْنَاهُ حُبّاً لِرَسُولِ اللَّهِ وَ حُبّاً لِعَلِیٍّ وَ فَاطِمَةَ وَ رَحْمَةً لَهُ مِمَّا ارْتُکِبَ مِنْهُ فَیُقَالُ لَهُمْ هَذَا مُحَمَّدٌ وَ عَلِیٌّ وَ فَاطِمَةُ وَ الْحَسَنُ وَ الْحُسَیْنُ فَالْحَقُوا بِهِمْ فَأَنْتُمْ مَعَهُمْ فِی دَرَجَتِهِمْ الْحَقُوا بِلِوَاءِ رَسُولِ اللَّهِ فَیَنْطَلِقُونَ إِلَی لِوَاءِ رَسُولِ اللَّهِ فَیَکُونُونَ فِی ظِلِّهِ- وَ اللِّوَاءُ فِی یَدِ عَلِیٍّ حَتَّی یدخلون الْجَنَّةَ جَمِیعاً فَیَکُونُونَ أَمَامَ اللِّوَاءِ وَ عَنْ یَمِینِهِ وَ عَنْ یَسَارِهِ وَ مِنْ خَلْفِه‏.» از کتاب کامل الزیارات اشاره کرد و افزود: امام صادق (ع) در این حدیث فرموده اند «هنگامی که روز قیامت شود منادی نداء می ‏کند؛ زایران حسین بن علی (ع) کجا هستند؟ جمع زیادی که شمارش آن‌ها را فقط خدا می‌داند بر می‌خیزند». 

وی گفت: به آن‌ها گفته می‌شود که برای چه به زیارت قبرحسین (ع) می‌رفتید؟ می‌گویند «خدایا به جهت محبت پیامبر (ص) و علی (ع) و فاطمه (ص) و طلب رحمت برای آن حضرت دربرابر آنچه از آن حضرت انجام دادند»، پس به آن‌ها گفته می ‏شود «ایشان محمّد و علی و فاطمه و حسن و حسین سلام اللَّه علیهم بوده، به آن‌ها ملحق شوید شما با ایشان و در درجه و مرتبه آن‌ها هستید، به لواء و پرچم رسول خدا (ص) ملحق شوید»، پس بطرف لواء آن حضرت رهسپار شده و در سایه آن قرارمی گیرند در حالی که لواء به دست امیرالمؤمنین علی (ع) است و بدین ترتیب به بهشت وارد می‌شوند، ایشان جلو پرچم و سمت راست و چپ و پشت آن بوده و چهار طرف لواء را گرفته ‏اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز اجرای کالابرگ دهک‌های اول تا سوم در چهامحال و بختیاری
آزادی ۱۹۰ هزار زندانی در سه دهه فعالیت ستاد دیه
درحال حاضر هیچ روستای فاقد ارتباطی در استان تهران وجود ندارد
بازگشت ۲ میلیارد ریال وجوه کلاهبرداری شده در اردکان
کشف ۶ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندرماهشهر
بخشش قاتل امیرمحمدخالقی
مطالعه دانش آموزان، آمادگی برای امتحانات نیم سال اول تحصیلی
ارائه مشوق‌های لازم برای واردات کالا‌های اساسی به واردکنندگان
مردم از خریدهای مازاد پرهیز کنند
ایمن‌سازی بیش از ۵۰۰۰ کیلومتر از مسیرهای منتهی به راه کربلای معلی
هشدار نارنجی آلودگی هوا در آذربایجان غربی
پایانه مرزی «میلَک» دروازه ترانزیتی راهبردی ایران
ثبت حضور پلنگ ایرانی ماده در پناهگاه حیات وحش بهاباد
واکنش تند البرزنشینان به یاوه گویی ترامپ
نشستی برای پیشگیری و رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در رشت
کشف انبار احتکار ۱۰۰ میلیاردی کالای اساسی در لرستان
فرهنگ همیاری در مراسم مذهبی گرمه
شناسایی بیش از ۶۹۰۰ تخلف اضافه تناژ در محور‌های خراسان جنوبی
۱۷ دی، نماد هویت و عزت زن ایرانی
نشست مسئولان ستاد انتخابات با نمایندگان احزاب و تشکل‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
جبران افزایش قیمت کالا‌های اساسی با کالابرگ
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
پزشکیان: هیچ سرمایه‌ای برای نظام بالاتر از مردم نیست
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۶ دی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)
اجرای پویش نه به پلاستیک در بیارجمند  (۱ نظر)