• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۶۷۰۷۸
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۷
بین الملل » تحلیلی

لهستان 43 میلیارد یورو برای مدرنیزه کردن ارتش خود هزینه می کند

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه‏‏، لهستان اعلام کرد چهل و سه میلیارد یورو برای نوسازی تجهیزات نظامی و تقویت ارتش و دیگر نیروهای مسلح خود تا سال دو هزار و بیست و شش هزینه خواهد کرد. ماریوس بلاشچاک وزیر دفاع لهستان روز پنجشنبه با اعلام این خبر افزود: لهستان در همین راستا قصد دارد چندین هواپیما و بالگرد جنگی و زیردریایی خریداری کند.
بخش عمده تجهیزات و تسلیحات جدیدی که لهستان خریداری خواهد کرد در شرق این کشور که در واقع مرزهای شرقی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) محسوب می شود، مستقر خواهد شد تا نگرانیهای لهستان در برابر روسیه که رویکردش در سالهای اخیر مایه تشویش اعضای ناتو شده است، کاهش یابد. نگرانیهای ناتو از رفتار روسیه زمانی شدت گرفت که مسکو در سال دو هزار و چهارده شبه جزیره کریمه را که بخشی از خاک اوکراین بود ضمیمه خاک خود کرد. علاوه بر این ناتو و در راس آن آمریکا روسیه را به نقض مفاد پیمان منع موشکهای هسته ای میانبرد متهم می کنند. وزیر دفاع لهستان در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد: این مسیری است که برای خود ترسیم کرده ایم ، این نقطه آغازی است برای توسعه کشورمان.
وزیر دفاع لهستان خاطر نشان کرد از جمله تجهیزات نظامی جدیدی که خرید آن برای وزارت دفاع اولویت دارد سی و دو هواپیمای جنگی نسل پنجم است که باید جایگزین هواپیماهای میگ29 و سوخو22 شوند که ساخت شوروی سابق است و دیگر کارایی و ارزش جنگی چندانی ندارند. وی افزود: خرید وزارت دفاع برای مدرنیزه کردن نیروهای مسلح خرید چندین زیردریایی و بالگرد برای نیروی دریایی، چند سامانه دفاعی زمین به هوا و و مقادیری تجهیزات جنگی دیگر را مد نظر قرار داده است.
وزیر دفاع لهستان در عین حال مشخص نکرد که این تسلیحات و تجهیزات از کجا و تا چه زمانی خریداری خواهند شد. اواسط فوریه گذشته لهستان برای خرید بیست راکت‌انداز سیار از نوع HIMARS به ارزش چهارصد و چهارده میلیون دلار منعقد کرد. لهستان همچنین مارس سال دو هزار و هجده سامانه ضدموشکی آمریکایی پاتریوت را به قیمت چهار میلیارد و هفتصد و پنجاه میلیون دلار از واشنگتن خریداری کرد تا دفاع ضدهوایی خود را تقویت کند.
دولت محافظه کار لهستان در این اواخر رایزنیها و گفتگوهای خود را با آمریکا افزایش داده است تا این کشور را متقاعد کند یک پایگاه نظامی در خاک لهستان دایر کند. در حال حاضر پنج هزار نیروی نظامی آمریکایی در چارچوب عملیات ناتو در خاک لهستان به طور چرخشی مستقر هستند. ورشو اعلام کرده آماده است دست کم دو میلیارد دلار برای احداث پایگاه نظامی آمریکا در خاک لهستان هزینه کند. 
رسانه های لهستان گزارش دادند جان رود معاون وزیر دفاع آمریکا مارس آینده به ورشو سفر خواهد کرد تا خبر پروژه مهم مرکز فرماندهی آمریکا در خاک لهستان را اعلام کند. ورشو سال دو هزار و شانزده به طور ناگهانی قرارداد بزرگ خرید پنجاه بالگرد چندمنظوره کاراکال را از ایرباس کنار گذاشت اما در این اواخر تمایل خود را برای خرید تانکهای فرانسوی-آلمانی نشان داده است. بودجه دفاعی لهستان معادل دو درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است و از این کشور به عنوان یکی از اعضای منضبط و خوب ناتو در زمینه دفاعی یاد می شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح طرح‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت دهه فجر
سایه استعمار
نشست هم اندیشی مدیرکل صداوسیما و دانشجویان
ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها از ۲۴ بهمن‌ماه
تنباکو‌های فاقد مجوز دود نشدند
سفر معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر به اندونزی
اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی در دشت های کهگیلویه
رزمایش خودرویی اورژانس اجتماعی در بوشهر
توقیف محموله فیوز برق قاچاق در قروه
بررسی وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۱۱/۲۰
برگزاری جشنواره ملی سدرا در اصفهان
وزش باد شدید در لرستان
حزب‌الله جنایات جدید رژیم صهیونیستی علیه لبنان را محکوم کرد
رونق اقتصادی بندرعباس با افتتاح مجتمع گردشگری روستای سرخون
جشن دختران انقلاب در شاهرود
صعود یک پله‌ای شهرداری گرگان در لیگ برتر بسکتبال
دعوت سازمان بسیج مستضعفین برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
دستگيري عاملان تخريب تمثال امام جمعه فقید جهرم
آذربایجان‌غربی؛ رتبه نخست تولید آبزیان در میان استان‌های غیر ساحلی
ثبت ملی لیالستان لاهیجان به‌عنوان «روستای ملی بامبوبافی ایران»
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)