• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۹۰۶۱۴
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۸
بین الملل
تحقيقات علمي

رابطه ميزان ورزش و افزايش سلامتي

محققان می‌گویند آنانی که ده برابر بیشتر از حداقل تعریف شده توسط مراکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها ورزش می‌کنند فواید ورزش را در حداکثر میزان ممکن دریافت خواهند کرد

رابطه ميزان ورزش و افزايش سلامتيبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، چهل و چهار سال پیش از میلاد مسیح، فیلسوف رومی، مارکوس تولیوس سیسرو گفت: حتی در سالخوردگی نیز می‌توانید با ورزش و پرهیز، خود را جوان نگاه دارید.
از آن زمان تاکنون تحقیقات زیادی صورت گرفته که اهمیت ورزش و تاثیر آن بر حفظ سلامت و طول عمر را نشان می‌دهد.
محققان می‌گویند آنانی که ده برابر بیشتر از حداقل تعریف شده توسط مراکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها ورزش می‌کنند فواید ورزش را در حداکثر میزان ممکن دریافت خواهند کرد؛ به طور مثال یکی از قهرمانان توردو فرانس، هشت سال بیش از طول عمر معمول مردم عمر کرد.
عوامل متعددی از جمله ژنتیک، سیگار نکشیدن، کیفیت خوب زندگی، رژیم غذایی متناسب و روابط اجتماعی خوب در طول عمر موفقیت آمیز ایفای نقش می‌کنند، ولی ورزش کافی، به انسان کمک می‌کند با بیماری‌های مرتبط با سالخوردگی از جمله بیماری‌های قلبی، سارکوپنی (از دست دادن عضلات به علت پیری)، سرطان، چاقی و نقص قوای عقلی مقابله کند.
در واقع مطالعات نشان می‌دهد: ورزش به شما کمک می‌کند جسم سالم و عقل سالم داشته باشید.
اگرچه بیشتر مردم آمریکا با توصیه‌های مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها مبنی بر ۱۵۰ دقیقه ورزش متوسط یا ۷۵ دقیقه ورزش شدید در هفته، کنار نمی‌آیند، ولی گروهی اندکی از مردم نیز بیشتر از این میزان توصیه شده حداقلی، ورزش می‌کنند و نتایج آن را نیز مشاهده خواهند کرد.
محققان می‌گویند آنانی که بالاترین میزان ورزش از این نوع را تجربه می‌کنند به طور متوسط پنج سال و نیم بیشتر از دیگر همسالانشان عمر خواهند کرد.
مطالعه دیگری بر روی بیش از ۶۶۰ هزار مرد و زن نشان داد خطر مرگ ناگهانی در آنانی که توصیه‌های سی دی سی را جدی می‌گیرند به میزان بیست درصد کمتر از دیگران است؛ و خطر مرگ آنانی که دو برابر توصیه‌های حداقلی سی دی سی را اجرا می‌کنند به میزان ۳۱ درصد کمتر خواهد شد.
محققان دریافتند کسانی که سه تا پنج برابر میزان حداقلی ورزش توصیه شده، ورزش می‌کنند به میزان ۳۹ درصد خطر مرگ ناگهانی را در خود کم خواهند کرد.
مطالعه محققان نشان می‌دهد آنانی که به میزان ده برابر (یا بیشتر از ده برابر) میزان حداقلی توصیه شده، ورزش می‌کنند تقریبا هیچ مشکلی نخواهند داشت و خطری آنان را تهدید نمی‌کند.
بیشتر محققان بر این باورند در سالخوردگی، پیاده روی، ورزش مناسبی محسوب می‌شود. برای کسانی که در سنین میان سالی و سالخوردگی، به ورزش‌های جدی و سطح بالایی همچون دوی ماراتون و فراماراتون می‌پردازند، نمی‌توان حد و مرزی برای فوایدی که به آن می‌رسند مشخص کرد.
مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۷ نشان داد تجمع کلسیم در سرخرگ سالخوردگانی که ورزش می‌کنند بسیار کمتر از دیگران است و در واقع شاهد ایجاد پلاک در عروق آنان نیستیم.
همچنین در مطالعه دیگری مشخص شد زنانی که ورزش دوی ماراتون انجام می‌دهند در مقایسه با همسالانشان، کمتر به پلاک‌های عروق کرونری مبتلا هستند.
در سال ۲۰۱۵ محققان در فنلاند در مطالعه‌ای دریافتند ورزشکاران به میزان پنج تا شش سال بیشتر از دیگران امید به زندگی دارند.
در سال ۲۰۱۸ نیز مطالعه‌ای بر روی ۶۷ دونده فراماراتون نشان داد تلومر‌های آن‌ها ۱۱ درصد بلندتر است. تلومر به کلاهک‌هایی گفته می‌شود که در پایان کروموزوم‌های ما قرار دارند و از جمله نشانگر‌های سن بیولوژیک محسوب می‌شوند.
به گزارش سایت خبری سی ان ان هلث، محققان به طور کلی به همه گروه‌های سنی توصیه می‌کنند از ورزش غافل نشوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری محفل شعرخوانی «چکامه کتاب» در ارومیه
نصف جهان، دروازه بلاروس به خلیج فارس
برخورد جدی با دور دور و حرکات مخاطره آمیز در منطقه صفاییه و بافت تاریخی یزد
پیروزی ماخاچ قلعه در یک چهارم در حضور حسین نژاد
معرفی سرپرست جدید اداره کل غله و خدمات بازرگانی مازندران
دمای هوا تغییرات محسوسی ندارد
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
واژگونی خودرو در محور خوشاب به قوچان با ۳ مصدوم
تشدید سرکوب مهاجران در آمریکا
ارزش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری صادرات محصولات فناورانه استان قزوین 
بازدید نماینده رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از رامهرمز
دو مسمومیت ناشی از گاز گرفتگی در انار
تنفس هوای نا سالم در تهران
خطر آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی در مصرف‌کنندگان آبمیوه‌های دودزا
قطعی فیبر در مسیر تهران-شیراز علت افزایش پینگ بازی‌ها
برگزاری مسابقات آمادگی جسمانی ویژه دانش‌آموزان غیر ایرانی در قم
جلوگیری از هدر رفت بیش از ۴۷ هزار متر مکعب آب در اشکذر
تهرانِ معنوی در مسیر جهانی شدن با محوریت گردشگری مساجد
ضرورت تامین ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیزات بیمارستان ولایت 
درخشش قرارگاه منطقه‌ای کربلا در مسابقات قرآن و عترت خانواده کارکنان سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)