• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۱۰۶۸
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۹

آیا قانون جاستای دیگری علیه عربستان در راه است, این بار در عراق؟

دست داشتن عربستان در حملات تروریستی و انتحاری در عراق چه از منظر حمایت معنوی, مالی,  لجستیکی, و چه از منظرکمیت, شدت و کشتار به مراتب  از حملات تروریستی 11 سپتامبر در نیویورک بیشتر بوده است.

آیا قانون جاستای دیگری علیه عربستان در راه است, این بار در عراق؟

خبرگزاری تسنیم روز چهارشنبه به نقل از سایت های عراقی گزارش داد که برخی از نمایندگان پارلمان عراق در تلاشند تا قانونی را علیه نظام سعودی به دلیل دست داشتن در حملات تروریستی در این کشور طی سال های 2003 تا کنون تصویب کنند.
فالح الخزعلی از نمایندگان پارلمان عراق با اشاره به آماده شدن قانونی برای مجرم دانستن نظام سعودی به خاطر ارتکاب جنایات در عراق افزود بیش از پنج هزار تروریست انتحاری سعودی در طول این سالها در  کشتار مردم دست داشته اند.
پس از سرنگونی صدام در سال 2003 و به قدرت رسیدن دولت جدید عراق,  عربستان هیچگاه دولت برآمده از رای اکثریت مردم این کشور را برنتافت و با به رسمیت نشناختن دولت جدید, در مسیر سرنگونی نظام جدید عراق گام برداشت.
در شرایط حضور نظامیان اشغالگر امریکایی در عراق و فروپاشی نظام امنیتی این کشور و در بحبوحه ای که دولت جدید در حال شکل گیری بود ونهادهای نظامی وامنیتی جدید هنوز سازماندهی مجدد نشده بودند عربستان یکی از کشورهایی بود که به همراه امارات وبحرین تلاش زیادی کرد تا دوباره بعثی ها به قدرت برسند.
تشکیل گروههای تکفیری و حمایت مالی از آنها, صدور فتاوی تکفیری علیه شیعیان, تسهیل ورود هزاران تروریست تکفیری انتحاری به داخل خاک عراق, برگزاری نشست های متعدد با سران حزب منحله بعث, حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی, تهیه سلاح و قاچاق اسلحه و ارائه راهکارهای عملیاتی به تروریست های تکفیری و مرتبط کردن آنها با رسانه‌های بین‌‌المللی از اقداماتی بود که عربستان برای سرنگونی نظام جدید عراق در دستور کار قرار داد.
نقش عربستان در پیدایش القاعده و گروه های زیر مجموعه این شبکه مانند داعش و حمایت از این گروهها برای تسلط بر بخش هایی از خاک عراق وسوریه بر اساس اسناد ومدارکم دولت عراق قابل انکار نیست. 
محمد سالم الغبان وزیر کشور سابق عراق اخیرا در یک مصاحبه تلویزیونی گفت عربستان در حمله داعش به عراق نقشی مستقیم داشت و از تروریست‌ها حمایت تسلیحاتی و مالی می‌کرد . الغبان گفت دولت عراق مدارکی در اختیار دارد که نشان می‌دهد بیش از پنج هزار نیروی داعشی از خاک عربستان وارد عراق شدند.
البته چنین اقدامات تروریستی ازسوی دولت عربستان فقط به عراق اختصاص نداشت همین رویکرد در سوریه, یا حتی در بخش شرقی عربستان از طریق بازگذاشتن دست تکفیریها در حملات انتحاری علیه حسینیه ها و مساجد شیعیان در دمام وقطیف غیر قابل انکار است.
به اعتقاد ناظران, حملات زنجیره ای انتحاری که پی در پی  اماکن مذهبی شیعیان عربستان را هدف قرار داد با توجه به فضای سیاسی و امنیتی به شدت بسته و خفقان آور حاکم بر عربستان نمی توانست بدون حمایت های سازمان یافته به وسیله دست هایی در درون دربار، انجام شود.
و البته اقدامات دولت عربستان فقط به استفاده از گروههای تکفیری برای هدف قراردادن دولت های عراق وسوریه اختصاص نداشت بلکه سعودی هادر یمن و بحرین علاوه بر باز گذاشتن دست گروههای تکفیری خود نیز در نقش یک دولت تروریستی وارد عمل شدند بطوریکه در بحرین تحت عنوان سپر جزیره وارد عمل شدند ومردم این کشور را سرکوب کردند و با تشکیل ائتلاف سعودی, اماراتی مردم  یمن را آماج حملات ناجوانمردانه نظامی خود قرار دادند. 
این سوال مطرح است که سعودی ها با داشتن چنین پرونده سیاهی از جنایت و دست داشتن در ترور و تشکیل گروههای تروریستی که از طریق آموزه های افراطی در مدارس دینی در سراسر جهان تاسیس کرده اند , آیا مستحق پیگیری قضایی و تلاش های پارلمانی در کشورهای قربانی برای استیفای حقوق قربانیان ایین جنایت ها نیستند؟ چنین پرونده هایی علیه سعودی ها علاوه بر عراق باید در بسیاری دیگر از کشورها از جمله ایران گشوده شود چرا که حمایت عربستان از گروههای تروریستی چون جیش العدل در ایران یا لشگر جنگوی در پاکستان یا بوکوحرام در نیجریه و یا دهها گروه وهابی دیگر در شرق آسیا و اروپا قابل انکار نیست.
پیش از این چنین اقدامی علیه سعودی ها در امریکا و پس از حملات 11 سپتامبر صورت گرفته و قانونی با عنوان جاستا تصویب شده است که سران آل سعود را به دلیل دست داشتن در این حملات مورد پیگرد قرار می دهد. هر چند دولت امریکا با پنهانکاری نقش آل سعود در این حملات, سعی می کند با این پرونده از آل سعود در موضوعات مختلف باج گیری نماید و طرح های منطقه ای خود را به کمک این خاندان اجرا کند. که البته خود این موضوع نیز یکی دیگر از پرونده های سیاه این خاندان پلید است.

------------------------------------------------
رضا محمدمراد
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرخ بیکاری کرمان زیر میانگین کشوری
نمایشگاه اقتصاد مقاومتی سرپرستان خانوار افتتاح شد
تعطیلی ۸ مدرسه غیردولتی متخلف/ عزل ۲۳ مدیر خاطی
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
تلاش ستاد کل نیرو‌های مسلح جهت ایجاد تحول در حقوق و مزایای نظامیان است
افتتاح ۱۱ طرح عمرانی روستایی در نکا با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان
تحقق مدرسه تراز انقلاب اسلامی
رشد ۱۹ برابری طرح های دهه فجر شهرستان سرخس
افتتاح نیروگاه خورشیدی درروستای بهرام آباد چهارمحال و بختیاری
برگزاری دومین رویداد گندم در ارومیه
اقدامات حفاظتی و استحکام بخشی در تالار‌های کاخ گلستان
بهره‌برداری از ۷۱ طرح عمرانی‌ و خدماتی در فریدن
دستگیری سارقان کیف دستی و گوشی در بیرجند
افتتاح ۷ واحد مسکونی مددجویی در عنبرآباد
از اکران فیلم سینمایی مارون به صورت رایگان برای مردم تا راهیابی این فیلم به جشنواره ملی
اهدای عضو جوان ۱۸ ساله در یزد
افتتاح روستا بازار و عرضه مستقیم محصولات پروتئینی در بجنورد
خاموشی ۴۵ دستگاه ماینرغیرمجاز در اراک
ذخیره ۱۷ میلیون‌تنی معدن جدید در اردبیل کشف شد
کاهش ۲۹ درصدی تصادفات درون و برون شهری منجر به فوت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)