• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۴۱۹۲
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۰
بین الملل » اروپا
موسسه روابط بین الملل فرانسه

فرصت کرونا برای مکرون

پایگاه اینترنتی موسسه روابط بین الملل فرانسه نوشت رئیس جمهور فرانسه توانست از بحران کرونا به عنوان عامل شتاب دهنده‌ای برای بلندپروازی‌های اروپایی خود استفاده کند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما،پایگاه اینترنتی موسسه روابط بین الملل فرانسه نوشت رئیس جمهور فرانسه توانست از بحران کرونا به عنوان عامل شتاب دهنده‌ای برای بلندپروازی‌های اروپایی خود استفاده کند.   به نوشته این پایگاه اینترنتی، اظهارات مشترک ماه گذشته امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در مورد طرح احیای اقتصادی اروپا نشان دهنده بازگشت قدرتمند زوج فرانسه و آلمان بود که از سه سال پیش متوقف شده بودند. پل موریس کارشناس روابط آلمان و فرانسه در موسسه روابط بین الملل فرانسه به دلایل این نزدیکی و اثرات احتمالی آن پرداخت.
موریس در مورد بیانیه مشترک آلمان و فرانسه در ۱۹ مه گفت این واقعیت دارد که زوج فرانسه و آلمان پس از مدت‌ها بازگشتند، زیرا این ارتباط از سال ۲۰۱۷ متوقف شده بود. تا آن زمان آلمانی‌ها امانوئل مکرون را رئیس جمهوری بسیار اروپایی و به شدت به دنبال اصلاحات می‌دانستند. این برای آن‌ها خوشایند بود. اما پویایی این ارتباط در سپتامبر همان سال در حالی که آنگلا مرکل با آرای بسیار پایین در انتخابات پیروز شد و همین مسئله وی را در حزب خود تضعیف کرد و موجب شد وی در تشکیل دولت ناتوان باشد. به حدی که زمانی که امانوئل مکرون در سوربون سخنرانی کرد و پیامش کاملا به نفع اروپا بود، از سوی آلمان با واکنشی مواجه نشد. در واقع زمان برای مرکل مساعد نبود. وی با مشکل روبرو بود و نمی‌توانست در این طرح مداخله کند.
پس از آن امانوئل مکرون اندکی بیش از اندازه اراده گرا ظاهر شد و قاطعانه به دنبال متحول کردن آلمان در راستای طرح اروپایی خود بود و این در حالی بود که آلمان به دنبال حفظ وضعیت موجود بود. در سال ۲۰۱۹ در آستانه برگزاری انتخابات پارلمان اروپا، مخالفان قدرت گرفتند. در حالی که امانوئل مکرون به دنبال تجمیع بدهی‌های اروپایی بود آنه‌گرت کرامپ-کارنباوئر رهبر اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان به شدت با آن مخالفت کرد.
موریس در مورد اینکه آیا بحران بهداشتی موجب نزدیکی دو کشور شده است گفت اگرچه در ابتدای همه گیری دو کشور مواضع مخالفی داشتند، اما بی شک بحران موجب نزدیکی دو کشور شده است. در ابتدا فرانسه از اصل همبستگی مالی از طریق ایجاد صندوق کرونا حمایت می‌کرد و در مقابل آن آلمان استفاده از ساز و کار ثبات اروپایی را رد می‌کرد. اما در نهایت از اواخر مارس تا اواسط مه نزدیکی تدریجی شکل گرفت. اوایل آوریل برونو لومر وزیر اقتصاد فرانسه و اولاف شولز وزیر دارایی آلمان بیانه‌ای مشترکی برای نشست گروه یورو تهیه کردند و در نهایت مصالحه‌ای حاصل شد که طی آن مکرون و مرکل مواضع خود را تعدیل کردند تا جایی که آلمان اصل تجمیع بدهی‌ها را پذیرفت.
موریس در مورد اینکه آیا این تغییر موضع نتیجه ماه‌ها تلاش دیپلماتیک بود گفت به طور قطع تلاش‌های دیپلماتیک بسیاری از جانب رئیس جمهور فرانسه صورت گرفت، اما وخامت بحران هم تاثیرگذار بود. آنگلا مرکل در ابتدا با عمل گرایی وارد عمل شد. وی به خوبی می‌دانست که نمی‌تواند در برابر همبستگی مالی میان کشور‌های عضو بدون خطر جدایی اتحادیه اروپا مخالفت کند، زیرا این جدایی به طور قابل توجهی بر اقتصاد آلمان که به شدت به صادرات وابسته است تاثیر خواهد گذاشت. وی تاکید کرد این شرایط به طور قطع یک پیروزی برای امانوئل مکرون است.
در واقع پیشنهاد فرانسه و آلمان تنها به مسئله بودجه محدود نمی‌شود و در آن به مسئله بهداشت، انتقال زیست محیطی، دیجیتال و استقلال اروپایی هم پرداخته شده است. به این ترتیب مسائلی که تاکنون از اولویت‌های فرانسه بودند حالا با فدرالیسم اروپایی همراهی می‌شود. نتیجه اینکه امانوئل مکرون موفق شده است بحران بهداشتی را به شتاب دهنده‌ای برای بلندپروازی‌های اروپایی خود تبدیل کند. وی این هوش را داشت که بتواند این موفقیت را نه در سطح ملی بلکه در عرصه اروپایی و در چارچوب زوج فرانسه و​ آلمان به دست آورد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وزیر جهادکشاورزی: یکسان‌سازی نرخ ارز، گامی در مسیر شفافیت و رونق اقتصادی
دعوت مردم انقلابی خراسان شمالی به حضور باشکوه در راهپیمایی 22 بهمن
بررسی روند پیشرفت زیرساخت‌های انتظامی در جنوب کرمان
صدور کد رهگیری ۳.۷ میلیون معامله در سامانه خودنویس
بهره‌برداری از طرح توسعه میدان گازی توس با فرمان رئیس‌جمهوری
تبدیل بیش از ۷۰ درصد اراضی پادگان ۰۶ پایتخت به پارک عمومی
مجموعه آثار« میرزاحسن رشدیه» گامی در جهت تعلیم و تربیت
صنایع یزد تا ۱۴۰۶ موظف به تأمین آب از منابع غیرمتعارف شدند
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است
جدال حساس نساجی و شهرداری نوشهر در شهرآورد مازندرانی ها
برگزاری جشنواره غذا در دبیرستان معصومیه شهر بایگ
ورود معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور
آغاز عملیات اجرایی تکمیل رینگ حاشیه‌ای شهر یزد
ساخت ۶۴ مدرسه طبق الگوی مدرسه دارالفنون در هر استان
«نیم نگاه»، در رادیو سلامت
هوای سالم مشهد در بیستمین روز بهمن
بهره برداری از ۱۲۰ طرح اقتصادی و عمرانی در الیگودرز
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
جای خالی یک پسر
برگزاری چهل‌ویکمین جشنواره موسیقی فجر کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)