• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۵۵۰۷
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۲
بین الملل » تحلیلی

دبیرکل ناتو: به حضور نظامی آمریکا و کانادا در اروپا نیاز داریم

دبیر کل ناتو در مصاحبه با شبکه تلویزیونی یورو نیوز انگلیسی گفت ما به حضور نظامی آمریکا و کانادا در اروپا نیاز داریم.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو در مصاحبه با شبکه تلویزیونی یورو نیوز انگلیسی گفت: ما به حضور نظامی آمریکا و کانادا در اروپا نیاز داریم.
در ابتدا مجری این شبکه تلویزیونی گفت: نخست با اخبار چند روز گذشته آغاز کنیم. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، تأیید کرد که ۹ هزار سرباز آمریکایی از آلمان خارج می‌شوند. فکر می‌کنم نخستین بار پنجم ژوئن بود که نشریه وال‌استریت ژورنال این خبر را اعلام کرد. شما چه زمانی از آن موضوع آگاه شدید؟
استولتنبرگ در پاسخ گفت: من هفته ­گذشته در گفتگویی تلفنی با رئیس‌جمهور ترامپ درباره ­این موضوع صحبت کردم و گفتم که حضور نیرو‌های منطقه آمریکای شمالی، چه سربازان آمریکا و چه کانادا، نه تنها برای همه­ ما در اروپا مهم است، بلکه برای خود آمریکای شمالی هم مهم است؛ بنابراین آنچه من می‌خواهم افزایش حضور نیرو‌های آمریکا در اروپا بوده است. این افزایش را اخیرا در لهستان شاهد بوده‌ایم امری که سبب شده در کشور‌های حاشیه دریای بالتیک و ­دریای سیاه یک میدان نظامی ایجاد شود.
در ادامه مجری پرسید: آیا این خیلی عجیب نیست که به جای اینکه از پیش به شما، یعنی دبیر کل ناتو، خبر بدهند یا حتی با شما مشورت کنند، ناگهان در نشریه‌ای بخوانید که چنین کاهش نیروی شدیدی قرار است­ شکل بگیرد. آیا این خیلی توهین‌آمیز و تحقیر آمیز نیست؟
دبیر کل ناتو در پاسخ گفت: موضوع حضور نظامی آمریکا در اروپا موضوعی است که ما مدت‌های طولانی در سازمان ناتو درباره‌اش بحث وگفتگو کرده‌ایم، به‌خصوص با خود آمریکا به عنوان هم پیمان اصلی ناتو این موضوع را در میان گذاشته ایم. آنچه درباره این موضوع روشن شده این است که هنوز هیچ تصمیم نهایی درباره چگونگی و زمان خروج این نیرو‌ها گرفته نشده است.
در ادامه مجری شبکه پرسید: اما آیا این حرکت علامتی از شکاف به همراه ندارد؟ یا شاید جزئی از یک موضوع عادی است؟ ­حتی گاه به نظر می‌رسد که رئیس جمهوری آمریکا می‌خواهد از ناتو خارج شود. فکر نمی‌کنید ریاست جمهوری دونالد ترامپ به اعتبار ناتو و البته به خود این پیمان صدمه زیادی زده است؟
او در پاسخ گفت: پیام من این است که حضور آمریکا در اروپا فقط برای محافظت از اروپا نیست بلکه موضوع حفظ قدرت آمریکا در ماورای مرز‌های اروپا مطرح است. می‌دانیم که بسیاری از عملیات نظامی این کشور در عراق، افغانستان و آفریقا از پایگاه‌های نظامی‌اش در اروپا هدایت می‌شوند. فرماندهی عملیاتی آمریکا در آفریقا در شهر اشتوتگارت آلمان است. پس بار دیگر می‌گویم که باید در‌باره این موضوع گفتگو کنیم و آنچه مهم است حفظ حضور نظامی برجستهٔ شرکای ناتو در آمریکای شمالی در اروپاست، هم برای اروپا و هم برای آمریکای شمالی این موضوع مهمی است. رشد روز افزون چین و خطر نظامی و اقتصادی آن برای اروپا هم موضوع دیگری است.
در ادامه مجری پرسید: به مقدمهٔ بحث برگردیم شما دربارهٔ تغییر تهدید‌ها صحبت کردید. می‌دانیم که ناتو در اصل برای کنترل و مهار نفوذ اتحاد جماهیر شوروی سابق در اروپا پایه ریزی شد. آیا فکر نمی‌کنید که برای جهان غرب، چین امروز نسبت به روسیه، از بسیاری جهات تهدید نظامی قوی‌تری به‌شمار می‌رود؟
دبیر کل ناتو در پاسخ گفت: ظهور چین به طور اساسی توازن قدرت جهانی را تغییر داده است. چین به زودی بزرگترین اقتصاد جهان را خواهد داشت. چینی‌ها حالا دومین بودجهٔ دفاعی دنیا را در اختیار دارند و این کشور در حال سرمایه‌گذاری بزرگی روی موشک‌های دوربرد خود است که می‌توانند با آن‌ها به خاک همپیمانان ناتو در اروپا هم برسند، آن‌ها همچنین در حال نو‌سازی تسلیحات هسته‌ای خود هستند. موضوع اصلی این نیست که ناتو باید به سمت دریای چین جنوبی برود، بلکه این واقعیت مطرح است که چین با سامانه‌های تسلیحاتی‌اش که می‌توانند به ما برسند، و افزایش حضور سایبری آن در قطب، در آفریقا و سرمایه‌گذاری عظیم در زیرساخت‌های اروپا دارد به ما نزدیک می‌شود و ناتو باید به این‌ها پاسخ بدهد و بسیار مهم است که آمریکای شمالی و اروپا بتوانند در کنار هم بمانند، چون ما در کنار هم، نیمی از قدرت اقتصادی و سیاسی جهان هستیم. پس با توجه به آنچه که گفته شد، ظهور چین، اهمیت حفظ ارتباط میان آمریکای شمالی و اروپا را در دو سوی آتلانتیک بیشتر می‌کند.
در ادامه مجری این شبکه تلویزیونی پرسید: شما می‌گویید به طرف منطقه دریای چین جنوبی­ نمی‌روید. اما چرا این کار را انجام نمی‌دهید؟ همانطور که گفتید ناتو در بخش‌هایی از آفریقا و افغانستان حضور دارد. چرا نباید ناتو از این پیشتر برود و مثلا اگر دریای چین جنوبی گزینهٔ مناسبی است چرا نباید قدرت ناتو را در شرق آسیا گسترش داد؟
دبیر کل ناتو گفت: چون ناتو یک پیمان منطقه‌ای است، مسئولیت ما حفظ محدوده‌ای است که آن را ناحیهٔ آتلانتیک شمالی می‌نامیم و این یعنی اروپا و آمریکای شمالی. ­اما نیاز به رویکردی جهانی داریم و باید کاملا پیامد‌های نوظهور چین را نیز درک کنیم. البته برخی از هم‌پیمانان ناتو در دریای چین جنوبی فعالیت دارند یعنی آمریکا، انگلیس و فرانسه در این منطقه فعالند. کشور‌های منطقه اقیانوس آرام آنجا هستند و بنابراین همپیمانان ما هم در آنجا فعالیت می‌کنند. به نظر من خوب است که حضور آن‌ها زیر چتر ناتو نیست. ما باید حضورمان را در اروپا تقویت کنیم تا بتوانیم به‌شکلی هماهنگ به این تهدید‌ها پاسخ بدهیم.
در ادامه مجری پرسید: اکنون که بیماری همه‌گیر ویروس کرونا تلفات جانی بسیاری به جا گذاشته و قطعا خسارات اقتصادی زیادی هم در جهان به‌بار آورده است آیا این موضوع یادآور آن است که ویروسی نظیر ویروس کرونا می‌تواند یک سلاح بالقوه باشد و نظیر تسلیحات بیولوژیکی عمل کند؟
وی گفت: پیش از هر چیز باید گفت هیچ مدرکی که نشان دهد ویروس کرونا ساخت بشر بوده وجود ندارد. اما درست است که این بیماری همه‌گیر یادآور خطر تسلیحات بیولوژیکی است و ما همزمان که در حال بازسازی توان نظامی خود هستیم روی قابلیت‌های مقابله با حملات شیمیایی و بیولوژیکی هم سرمایه‌گذاری می‌کنیم. رزمایش‌ها و تمرینات نظامی مان را افزایش داده‌ایم و تلاش داریم تا برای رویارویی با این گونه بحران‌ها و جنگ‌افزار‌ها آماده باشیم.
در ادامه مجری پرسید: و در پایان به عنوان سوال نهایی آیا زمان آن نرسیده که ناتو کنار برود و اتحادیهٔ اروپا با ارتش و توان نظامی خودش وارد عمل شود تا با این تهدید‌ها مقابله کند؟
وی در پاسخ گفت: من از تلاش‌های اتحادیهٔ اروپا برای دفاع از آن استقبال می‌کنم. اما این موضوع ­هیچگاه ­نمی تواند جای ناتو را بگیرد. به یاد داشته باشیم که ۸۰ درصد هزینه‌های دفاعی ناتو را متحدان غیراروپایی می‌پردازند. البته از تلاش اروپا برای دفاع از خود استقبال می‌کنیم، اما می‌دانیم که بیش از ۶۰ درصد جمعیت کشور‌های عضو ناتو در اروپا زندگی نمی‌کنند. البته که اتحادیه اروپا نمی‌تواند جای ناتو را پر کند، اما این دو می‌توانند مکمل هم باشند و ما از تلاش‌های بیشتر اروپا در زمینهٔ دفاع استقبال می‌کنیم.
­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دست متصدی متخلف واحد تشخیص رنگ خودرو در رشت رو شد
نشان ملی گردشگری سلامت ایران رونمایی می‌شود
تعلیق خدمات سازمان ملل به مهاجران افغان در مرز اسلام قلعه هرات
نشست رئیس جمهور و فعالان اقتصاد دیجیتال
تاکید رئیس جمهور بر به روز شدن تجهیزات آموزشی و بهبود مدیریت مدارس
قهرمانی کشور آب‌های آرام بانوان؛ برترین‌های ۵۰۰ متر معرفی شدند
رونمایی از ۴ کتاب در همدان
جنگ ۱۲ روزه یک طرح آمریکایی -صهیونیستی بود
دعوت مربی کردستانی به اردوی تیم ملی ژیمناستیک هنری جوانان
برگزاری دوره تربیت ممتحن حفظ عمومی قرآن در شهرکرد
برگزاری انتخابات الکترونیکی شورا‌ها در خوزستان
اعطای زمین به متقاضیان مسکن در اولویت کمیسیون اصل ۹۰
افتتاح دو طرح فرهنگی و آموزشی در کاشان
جهاد تببین با هدف تربیت نسلی مومن و تمدن ساز 
دعوت هندبالیست کردستانی به اردوی تیم ملی بزرگسالان
آئین سنتی دهه اول فاطمیه در روستای مرزیِ گِرمی
اعلام روندبرنامه ثبت جهانی دیوار تاریخی جرجان
عطر رب یاقوت سرخ در کوچه‌های درجزین
توزیع هشت هزار جلد کتاب میان دانش آموزان
حرکت دولت چهاردهم به سوی اقتصاد چرخشی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
درگذشت پزشک گچسارانی
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
کشت موز در اراضی جنوب سیستان و بلوچستان
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
سپاهان در ثانیه های پایانی از شکست فرار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)