• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۱۱۰۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۴:۰۰
صفحه نخست » کل اخبار
رژیم درمانی

غذا‌های حاوی کلسیم

اسفناج و کلم بروکلی منابع غنی کلسیم هستند.

غذا‌های حاوی کلسیمبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، پیروان رژیم‌های گیاهی وگان و افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز نمی‌توانند شیر و لبنیاتی که منابع اصلی کلسیم هستند، مصرف کنند و شاید با منابع غذایی غیر لبنیاتی کلسیم نیز آشنایی نداشته باشند در این مطلب برخی منابع غیر لبنیاتی کلسیم را معرفی می‌کنیم.
رژیم غذایی وگان یکی از مواردی است که مصرف شیر و لبنیات را که به عنوان یکی از بهترین منابع کلسیم در نظر گرفته می‌شود، محدود می‌کند. همچنین، افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز نمی‌توانند شیر یا فرآورده‌های لبنی مصرف کنند، که باعث می‌شود آن‌ها درباره چگونگی مصرف بهینه کلسیم فکر کنند.


خوب، منابع غذایی کلسیم بدون لبنیات زیادی وجود دارد که می‌توانید از طریق آن‌ها کلسیم مورد نیاز خود را تامین کنید. کلسیم برای داشتن استخوان و دندان سالم بسیار حیاتی است. همچنین برای عملکرد صحیح ماهیچه ها، سلول‌های عصبی و جلوگیری از لخته شدن خون ضروری است.


برای حفظ سطح پایدار کلسیم، کلسیم اغلب از استخوان به خون درون بدن منتقل می‌شود و بنابراین برای جلوگیری از ضعف در استخوان‌ها و جلوگیری از شرایطی مانند پوکی استخوان، به مقدار روزانه دوز کلسیم مورد نیاز است.


اگر عدم تحمل لاکتوز هستید یا از مصرف لبنیات خودداری می‌کنید و از رژیم غذایی وگان پیروی می‌کنید، فقط باید یاد بگیرید که چگونه ماکرو و میکروب خود را متعادل کنید و کلسیم یکی از این مواد معدنی است که می‌تواند از طریق یک رژیم غذایی متعادل مبتنی بر گیاه حتی در صورت عدم مصرف کامل لبنیات به دست آید.


منابع غذایی سرشار از کلسیم:
رژیم غذایی وگان: در اینجا منابع کلسیم بر پایه گیاهان ذکر شده است:


۱. سویا و محصولات آن
۱۰۰ گرم سویا ۲۷ درصد نیاز کلسیم روزانه را تأمین می‌کند. دانه‌های سویا به عنوان حبوبات طبقه بندی می‌شوند و محصولات مختلفی از سویا مانند آرد سویا، توفو، تمپه، شیر سویا، روغن سویا یا تکه‌های سویا وجود دارد. شیر سویا می‌تواند جایگزینی مناسب برای شیر لبنیات به خصوص برای چای، قهوه یا اسموتی باشد.
 
غذا‌های حاوی کلسیم


۲. کلم بروکلی
۱۰۰ گرم کلم بروکلی حدود ۵۰ میلی گرم کلسیم دارد. ۲ فنجان کلم بروکلی حاوی مقدار کلسیم موجود در یک لیوان شیر است، اما با جذب بهتر به این معنی است که کلسیم حاصل از کلم بروکلی در مقایسه با کلسیم شیر به راحتی توسط بدن جذب می‌شود.
 
غذا‌های حاوی کلسیم

۳. ارزن انگشتی
یکی از سالم‌ترین ارزن‌ها، ارزن انگشتی می‌باشد، دارای بسیاری از مواد معدنی حیاتی از جمله کلسیم است. ۱۰۰ گرم ارزن انگشتی حدود ۳۴۴ میلی گرم کلسیم را ارائه می‌دهد. همچنین حاوی بسیاری از گیاهان دارویی و پلی فنول‌ها بوده و به کنترل قند خون کمک می‌کند. همچنین فاقد گلوتن و بسیار مغذی است. ارزن انگشتی همچنین یکی از معدود منابع طبیعی ویتامین D است.

غذا‌های حاوی کلسیم
 
۴. دانه کنجد
۱۰۰ گرم دانه کنجد حاوی حدود ۹۷ ٪ از نیاز روزانه کلسیم است. کنجد را می‌توانید به غذا و سالاد اضافه کنید. این دانه‌های ریز همچنین حاوی منیزیم، آهن، فسفر، روی و سلنیوم هستند. دانه‌های کنجد نیز به خوبی پروتئین بارگذاری می‌شوند. بهترین راه برای مصرف دانه‌های کنجد، بو دادن و پاشیدن آن‌ها بر روی سبزیجات، سوپ‌ها یا سالاد‌های شما است.

غذا‌های حاوی کلسیم
 
۵. نخود
۱۰۰ گرم نخود حاوی حدود ۱۰۵ میلی گرم کلسیم می‌باشد. نخود یکی از بهترین منابع پروتئین وگان هستند و همچنین سرشار از آهن، مس، فولات و فسفر هستند که آن‌ها را به یک غذای عالی وگان تبدیل می‌کنند.

غذا‌های حاوی کلسیم


۶. اسفناج
در ۱۰۰ گرم این برگ سبز همه کاره تقریباً ۱۰۰ میلی گرم کلسیم وجود دارد و باعث می‌شود در یک فنجان اسفناج پخته شده حدود ۲۵۰ میلی گرم کلسیم وجود داشته باشد. نکته قابل ذکر این است که جدا از کلسیم، اسفناج همچنین حاوی اگزالات است که ممکن است در جذب کلسیم دخالت کند. بهترین راه برای کاهش مقدار اگزالات از اسفناج، جوشاندن آن است که ممکن است مقدار اگزالات را تا حدود ۹۰ ٪ کاهش دهد.
غذا‌های حاوی کلسیم
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
.
.
نظر شما
آخرین اخبار
انتصاب خسرو مختاری به سمت سرپرست صندوق ملی مسکن
آغاز سرشماری آزمایشی نفوس و مسکن ثبتی مبنا در کردستان
اضافه شدن ۹ سالن به سینماهای منتخب هنر و تجربه
راهبرد ملت ایران برای عبور از فشار‌ها «مقاومت» است
بازدید ۵۰ هزار گردشگر از سراسر کشور از جشنواره گل نرگسِ خَفر
تغییر زمان برگزاری امتحانات پایانی نیمسال اول دانشگاه آزاد اسلامی
برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در بخش پاتاوه
ادای احترام چهاربرجی ها به سردار دلها وشهدای دوران دفاع مقدس
بررسی روند ساخت ۵ پروژه عمرانی مهم شهر رشت
سرشماری آزمایشی ثبتی‌مبنا در مهرشهر بیرجند و دهستان غیناب سربیشه
ثبت نام بیش از ۴۲ هزار نوآموز خراسان رضوی برای سنجش بدو ورود
برگزاری جلسه توجیهی هیات‌های اجرایی انتخابات
رضایت مردم باید اولویت مسئولان باشد
آیین تکریم و معارفه رئیس اداره تعزیرات حکومتی گلپایگان
اجرای عملیات اصلاح شبکه آب خیابان شهیدان کاظمی
شارژ کالابرگ ۴ میلیون تومانی
پلاک‌کوبی ۴۸ هزار رأس دام در مازندران
اخبار ۱۲۰ ثانیه؛ چکیده مهم‌ترین‌ها اخبار ایران و جهان ۱۵ دیماه ۱۴۰۴
امنیت مردم و حمایت از ایرانیان خارج از کشور، اولویت قوه قضائیه است
گام ملی برای مهار ناترازی انرژی؛ شریف محور طرح «امکان» شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
همراهی دولت و مجلس در توجه به معیشت مردم ضروری است
سرشماری حضوری در ۷۰ نقطه از کشور در آبان ۱۴۰۵
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
جوّی آرام در بیشتر مناطق کشور
۶ محور مواصلاتی کشور مسدود است
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
ممنوع شدن برگزاری امتحانات دانش آموزان در ایام اعتکاف  (۱ نظر)