• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۹۷۹۸
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۸

انزوای آمریکا تنها ثمره مکانیزم ماشه

­امریکا با وجود تجربه کردن انزوای بین المللی بی سابقه بر اجرای مکانیزم ماشه اصرار می‌ورزد. شاید هدف این اصرار ورزیدن فعال نشان دادن دیپلماسی منفعل کاخ سفید در قبال ایران است.

انزوای آمریکا تنها ثمره مکانیزم ماشه

نیویورک تایمز امروز نوشت:  زمانی بود که آمریکا برای منزوی کردن ایران دوشادوش فرانسه، آلمان و انگلیس، و حتی روسیه و چین حرکت می کرد. در حال حاضر این آمریکاست که منزوی شده است.
این روزنامه در سرمقاله ای در پایگاه اینترنتی خود نوشت: دولت ترامپ دو سال پیش از توافق بین المللی که موجب برداشته شدن بیشتر تحریم های اعمال شده علیه ایران در ازای اعمال محدودیت های شدید بر برنامه هسته ای این کشور شد، خارج شد... ترامپ تحریم های اقتصادی علیه ایران را بازگرداند و متحدان اروپایی را که هر گونه همکاری تجاری با ایران دارند، تهدید به تحریم های ثانویه کرد.
دولت ترامپ اکنون هم با وقاحت می‌گوید آمریکا هنوز بخشی از توافق ایران است. دلیلش هم این است که می خواهد از ماده ای از توافق برای بازگشت تحریم های جهانی علیه ایران استفاده کند تا از انقضای تحریم تسلیحاتی این کشور جلوگیری کند. این در حالی است که فقط طرف های توافق می توانند اقدام به فعال سازی دوباره تحریم های جهانی کنند.
به گزارش نیویورک تایمز لَری جانسون، معاون حقوقی سابق دبیرکل سازمان ملل  گفت: «منطق به سادگی می گوید که اگر شما طرف (توافق) هستید، باید در آن مشارکت کنید.»
بر اساس این گزارش چون رفتار دولت ترامپ موجب تضعیف انسجام همه توافق های بین المللی در آینده می شود، در شورای امنیت سازمان ملل از موضع آمریکا حمایت چندانی نمی شود.
علاوه بر این رویکرد دولت ترامپ از این بابت تاسف بار است که موجب فاصله گرفتن متحدان اروپایی شده است که مثل آمریکا هدف مشترک مهار نگران کننده ترین رفتار ایران را دارند. زمانی بود که آمریکا برای منزوی کردن ایران دوشادوش فرانسه، آلمان و انگلیس، و حتی روسیه و چین حرکت می کرد. در حال حاضر این آمریکاست که منزوی شده است.
بویژه اینکه جمهوری اسلامی ایران به طور گسترده به عنوان کشوری قلمداد شده است که تا زمان خروج آمریکا از توافق، به تعهدات خود به برجام پایبند مانده بود. پس از آن، ایران در پاسخ به خروج آمریکا از توافق، تولید مواد شکافت پذیر خود را افزایش داد.
نیویورک تایمز همچنین در ادامه خاطر نشان کرد: دولت ترامپ وحدتی را که جامعه بین المللی زمانی در خصوص ایران داشت از هم گسست. دولت ترامپ همچنین با شکست در جبران خروج خود از توافق با گشایش های دیپلماتیک هدفمندی که می توانست مذاکره دوباره را امکان پذیر سازد، احتمال برطرف کردن نقایص توافق هسته ای ایران را از بین برد. در آن زمان، دیپلمات های آمریکایی با افتخار به همتایان اروپایی خود می گفتند که ایرانی ها به زودی به زانو در خواهند آمد و برای از سرگیری گفتگوها به التماس می افتند. اما چنین اتفاقی نیفتاد.
همزمان روزنامه واشنگتن پست نوشت: "با وجود آن که بسیاری از کشورهای جهان می گویند اقدام آمریکا در برقراری تحریم های ایران غیرقانونی است، آمریکا اصرار دارد که آن را اجرا کند."
آیا هدف این اصرار ورزیدن فعال نشان دادن دیپلماسی منفعل کاخ سفید در قبال ایران  است.
این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی با اشاره به اعلام آمادگی آمریکا برای اجرای همه تحریم های بین المللی علیه ایران تصریح کرد: "بسیاری از کشورهای جهان این اقدام آمریکا را نادیده گرفتند و به گونه ای رفتار کردند که گویی چیزی تغییر نکرده است."
وزرای امور خارجه فرانسه، انگلیس و آلمان  که به مذاکره در مورد این توافق کمک کردند، روز یکشنبه در بیانیه مشترکی بر رد مواضع آمریکا تأکید کردند و گفتند آمریکا حق خود را در زمینه تحریم های سازمان ملل از دست داده است.
پمپئو در بیانیه ای در روز شنبه گفت انتظار دارد که همه کشورها در سازمان ملل به طور کامل از این تحریم ها تبعیت کنند. وی اروپایی ها را متهم کرد برای جلوگیری از انقضای تحریم تسلیحاتی ایران همکاری نکردند. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که متحدان اروپایی آمریکا از موضع این کشور در مقابله با ایران در خصوص غنی سازی هسته ای و خرید و فروش سلاح حمایت کنند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، در نامه ای گفته است از بازگشت تحریم ها حمایت نخواهد کرد مگر آن که شورای امنیت آن را تایید کند که شورای امنیت نیز ماه گذشته به اتفاق آرا آن را رد کرد.
ریچارد گوآن (Richard Gowan)، مدیر گروه بحران سازمان ملل متحد در گفتگو با خبرنگار شبکه تلویزیونی فرانس 24 گفت: "دونالد ترامپ با درگیر شدن با هم پیمانان آمریکا مانند فرانسه و انگلیس و نیز اعمال تحریم ها علیه ایران، امسال واقعاً دیپلماسی تهاجمی خود را در قبال نظام چندجانبه گرا تشدید کرد". آیا این بدان معنا است که ترامپ به جای ایران چندجانبه گرایی بین المللی را هدف قرار داده است؟
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی "ایران هم اکنون در موضع قدرت در برابر آمریکا قرار دارد". این شبکه تلویزیونی در توضیح این مطلب اعلام کرد: "ایران از گذشته تحت تحریم های آمریکا بوده است.  ایران اعلام کرده است که گزینه های زیادی در پیش رو دارد... ایران خود را در موضع قدرت می بیند زیرا اروپایی ها خواهان حفظ این توافق هستند.
تیه‌ری کوویل، کارشناس موسسه روابط بین‌المللی و راهبردی فرانسه در گفتگو با شبکه تلویزیونی فرانس24 تصریح کرد: در هفته‌های اخیر شاهد رخدادهایی بودیم که نشان می‌دهد آمریکا دقیقا در راهبرد خود مبنی بر فشار حداکثری ضد ایران منزوی شده است. در توافقنامه هسته‌ای سال 2015 پیش بینی شده بود که تحریم تسلیحاتی ایران در اکتبر 2020 خاتمه پذیرد. آمریکایی‌ها چند هفته قبل خواستند قطعنامه‌ای را در شورای امنیت سازمان ملل به رای بگذارند و اجازه ندهند تحریم تسلیحاتی ایران پایان یابد. اما این قطعنامه حتی به شورای امنیت هم نرسید چون از پانزده عضو این شورا سیزده عضو با این قطعنامه مخالفت کردند.
شبکه تلویزیونی فرانس 24 در گزارش دیگری خبر داد: آمریکا روز یکشنبه از بازگشت تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران خبر داد اما مشکل اینجا بود که تقریباً کل جامعه جهانی با این تصمیم یکجانبه مخالفت کردند و واشنگتن منزوی شد.
 
-------------------------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
صعود پسران کمتر از ۱۶ سال ایران به رقابت‌های جام آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)