هنر عاشیقی در میان مردم زیسته و بالنده شده است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی، گفت: هنر عاشیقی همواره سینه به سینه از دل هنرمندان برخاسته و منتقل شده و در میان مردم زیسته و بالنده شده و میراثی گرانسنگ است که باید در حفظ و پاسداری از آن کوشا باشیم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای آذربایجان شرقی، سیدقاسم ناظمی در آیین تجلیل از نوزده هنرمند پیشکسوت عاشیق، با اشاره به ابعاد مختلف هنر عاشیقی و جایگاه این هنر خاطرنشان کرد: روح کسانی که در ساحت هنر زندگی میکنند، نفخهای از ذات الهی است و زمانی که این روح با خداوند که مظهر جلال و جمال و زیبایی است، انس میگیرد، تجلیگاه بخشی از این زیبایی میشود و از این روست که هنرمندان هر کدام بر حسب ظرف و درک خود از این زیبایی مطلق، لب به سخن میگشایند و شمّهای از این زیبایی را در میان مردم خود منتشر میکنند.
وی افزود: هنر ابزاری است که فطرت و روح زیبای هنرمند را گاه در کالبد شعر، گاه نوا، گاه موسیقی متجلی میسازد.
ناظمی گفت: هنرمند در ضمیر پنهان خویش با خدا سخن میگوید و این آهنگهای دلنشین و سخنان زیبا در سایه این ارتباط به دست میآید، در غیر این صورت با هیچ آموزهآی امکان رشد و نضج ندارد.
وی خاستگاه هنر عاشیقی را متن مردم عنوان و تصریح کرد: این هنر همواره سینه به سینه از دل هنرمندان برخاسته و منتقل شده و در میان مردم زیسته و بالنده شده و میراثی گرانسنگ است که باید در حفظ و پاسداری از آن کوشا باشیم.
ناظمی، جمع آوری تاریخ شفاهی موسیقی عاشیقی را اتفاقی مبارک دانست و تاکید کرد: این میراث باید به عنوان بخشی از فرهنگ ملی ما برای آیندگان به یادگار بماند و بخشی از جمع آوری و پاسداری از این میراث منوط به اهتمام متولیان فرهنگ و هنر و بخشی منوط به عزم و همت اهالی هنر عاشیقی است.
به مناسبت سالروز حماسه تاریخی ۲۹ بهمن مردم تبریز، آیین تجلیل از ۱۹ هنرمند پیشکسوت موسیقی عاشیقی استان با رعایت پروتکلهای بهداشتی و حضور محدود هنرمندان برگزار شد.