• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۵۵۷۰۸
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۸
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش

تجربه مدارس در مواجهه با کرونا

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش: در یک جمع‌بندی به نظر می‌رسد که در بازگشایی مدرسه‌ها پس از کرونا، با نوع جدیدی از مدرسه‌های ترکیبی، که حاصل تلفیق مدرسه‌های حضوری و غیرحضوری هستند روبه‌رو خواهیم بود.

تجربه مدارس در مواجهه با کرونابه گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، آقای محمود امانی طهرانی با بیان اینکه شاید هیچ رویدادی در چند دهه اخیر به‌اندازه کرونا بر نظام آموزشی جهان تأثیرعملی عمیق نگذاشته باشد اظهار کرد: به‌طور قطع، مواجهه با کرونا یک شوک برای مدرسه‌ها بود. البته این شوک را می‌توان به تعبیر پیاژه، عاملی برای بر هم زدن تعادل معلمان و مدرسه‌ها و تلاش آنان برای رسیدن به تعادلی جدید در نظر گرفت که پیمودن همین فاصله به‌منزله یادگیری است.
وی گفت: همگی با مفاهیم جذب و هضم و تطابق و اصل رعایت تعادل عرصه‌های تازه پیاژه آشنا هستیم. در مواجهه با این شوک، مدرسه‌ها و معلمان در دو گروه دسته‌بندی شدند؛ گروهی که از قبل زیرساخت‌های آموزش غیرحضوری را داشتند و از آن در کنار آموزش حضوری استفاده می‌کردند، و گروهی که این آمادگی را نداشتند. طبیعی است اکثر مدرسه‌های ایران در این دسته جای گرفتند.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه مدرسه‌های گروه اول از قبل با استفاده از بستر‌هایی مانند مودل، یا روی پلتفرمی که خود طراحی و اجرا کرده بودند، سامانه‌ای را برای آموزش و ارزشیابی به کار گرفته بودند اظهار کرد: این فضای آموزشی روی وب قرار داشت و با استفاده از رایانه کامل می‌شد. دانش‌آموزان با فضای این «LMS» آشنا بودند و بعضی از معلمان برای ارسال تکالیف آموزشی و دریافت نتایج، از آن استفاده می‌کردند. برنامه هفتگی مدرسه، برنامه تکالیف روزانه، اطلاعیه‌ها و برنامه امتحانی هم از این طریق به اطلاع دانش‌آموزان می‌رسید.
آقای امانی افزود: در دوران کرونا و با تعطیل شدن مدرسه، این بستر تقویت شد و به‌عنوان سامانه اصلی ارتباط بین دانش‌آموزان و مدرسه مورداستفاده قرار گرفت. این سامانه مانند هر LMS دیگری سه بخش اصلی داشت که شامل تدریس‌های ضبط‌شده، تمرین‌ها و تکالیف، متن‌های آموزشی، قطعات ویدیویی و صوتی، بخش کلاس برخط و بخش آزمون می‌شد. البته یک بخش دیگر را هم می‌توان بر این سه بخش افزود و آن، بخش ارتباطی و اطلاعاتی سامانه بود که ارتباط بین دانش‌آموزان با مدرسه، با یکدیگر، با معلمان از طریق رایانامه و نیز مشاهده اطلاعیه‌ها و برنامه‌های زمانی را فراهم می‌کرد.
وی ادامه داد: در بعضی مدرسه‌ها، در کنار سامانه فوق، از یک پیام‌رسان یا به‌عبارت‌دیگر، یکی از شبکه‌های اجتماعی داخلی، تنها برای ارسال اعلان‌های به‌روزرسانی استفاده می‌شد. در گروه دوم که شامل اکثریت مدرسه‌های کشور می‌شد، معلمان و دانش‌آموزان در ابتدای کار با ابهام و سردرگمی بیشتری مواجه شدند. در روز‌های اول فکر می‌کردند با تعطیلی چند روزه و گذرایی مواجهند که فرصتی است برای استراحت و نیاز به اقدام خاصی ندارد. اما پس از چند روز، همه دریافتند که موضوع جدی است و به دلیل دلسوزی برای رشد و پیشرفت دانش‌آموزان و نیز به‌منظور دفاع از حیثیت حرفه‌ای خود، باید کاری کنند. چنین بود که اقدامات متنوعی در سطح مدرسه‌های کشور انجام شد.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه در یک جمع‌بندی و پیش‌بینی آینده به نظر می‌رسد که در بازگشایی مدرسه‌ها پس از کرونا، با نوع جدیدی از مدرسه‌های ترکیبی، که حاصل تلفیق مدرسه‌های حضوری و مدرسه‌های غیرحضوری هستند روبه‌رو خواهیم بود عنوان کرد: این فضا به‌طور هم‌زمان به آموزش دانش‌آموزان و والدین آن‌ها توجه خواهد داشت. این مدرسه‌ها نقاط قوت هر دو رویکرد را با هم جمع می‌کنند و نقاط ضعف هر یک را می‌پوشانند.
آقای امانی در مطلبی که در شماره اول سال ۹۹ مجله رشد به چاپ رسیده اضافه کرد که فضای جدید از شایستگی تدریس بهره‌مند خواهند بود (معلمان حرفه‌ای پسا کرونا) که توانایی کار در این فضای ترکیبی را داشته باشند. این معلمان نیازمند کسب دو نوع شایستگی و توانمندی هستند؛ آموزش پداگوژی و آموزش فناوری، یعنی کار با نرم‌افزار‌های موردنیاز؛ بستر فنی آموزش‌های غیرحضوری بر پایه وب و رایانه است، اما به‌طور هم‌زمان قابلیت دنبال کردن با تبلت یا گوشی همراه، با استفاده از فناوری فضای ابری هم وجود خواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت بی‌وقفه به زائران حاج قاسم
یازدهم دی‌ماه؛ سالروز تأسیس نهاد خدمت‌رسان آب شرب استان زنجان
برنامه‌ریزی پایدار شرط اصلی موفقیت در احیای دریاچه ارومیه
لایروبی رودخانه سالور در اسلامشهر
سامانه بارشی در راه استان زنجان
مراسم شب شعر و روایت به خطِ سلیمانی برگزار شد
بصیرت چراغی است که راه حق را روشن می‌کند
دفاع مقدس ۱۲ روزه صلابت ملت ایران را نشان داد
افزایش ۱۴ درصدی جوجه‌ریزی در چهارمحال و بختیاری
مراسم سالگرد سرداران شهید حاج احمد کاظمی و حاج قاسم سلیمانی
برگزاری سومین رویداد شناسایی نخبگان شهرستان شهریار
کشف سوخت قاچاق در شاهرود
خانواده کشته‌شدگان ناآرامی‌ لردگان: اغتشاشگران را مجازات کنید
دماوند؛ تلفیق طبیعت گردشگری و میراث تاریخی زنده
پیگیری روند پیشرفت بیمارستان نیمه کاره پیشوا
افزایش سهم زنجان در بودجه ۱۴۰۵ به ۵.۳ همت
افتتاح هنرستان حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) در منطقه پردیسان قم
کشتی فرنگی جوانان ایران؛ معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست
ضعف آنتن تلفن همراه در روستای حاجی آباد پاکدشت
سردار وحیدی: تهدید‌های دشمنان از روی بزدلی و ترس است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
درخشش دانش‌آموز کهگیلویه و بویراحمدی در کارسوق ملی
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
حل مشکلات معیشتی مردم، وظیفه مسئولان است
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
تصویب آیین‌نامه اجرایی تضمین امنیت غذایی و معیشت مردم
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵
ورود سامانه بارشی جدید به بخش‌های غربی کشور
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)