• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۳۴۲۶۸
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

مقاومت میکروبی، ابرچالش نظام‌های سلامت

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیروزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: «مقاومت میکروبی» ابرچالش نظام‌های سلامت دنیاست.

«مقاومت میکروبی» ابرچالش نظام‌های سلامتبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا دکتر محمد مهدی گویا در نخستین نشست کمیته کشوری مهار مقاومت میکروبی گفت: مقاومت میکروبی به یک معضل بزرگ برای کشور‌ها و به ابرچالش نظام‌های سلامت دنیا تبدیل شده است.
 وی با اعلام اینکه وقوع پاندمی کرونا در دنیا تمام توجه‌ها را به خود جلب کردهو سایر مخاطرات بهداشتی کمرنگ شده است، افزود: به دلیل مقاومت میکروبی اکنون برخی امراض به بیماری‌های غیرقابل درمان تبدیل شده اند. 
 
 دکتر گویا با بیان این که مدیریت مقاومت میکروبی در جهان با اشکالات فراوانی مواجه است و قوانین و مقررات مناسبی در کشور‌ها برای مهار آن وجود ندارد، گفت: مقاومت میکروبی از حد گذشته و برای برخی از بیماری‌های نظیر سل، مالاریا، برخی از انواع اسهال و بیماری‌های مقاربتی درمان‌های معمولی پاسخگو نیست.
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر با اشاره به وضعیت پیچیده و بد استفاده بی رویه و نادرست از دارو‌های ضد میکروبی گفت: تهدید مقاومت میکروبی مربوط به آینده نیست و به دلیل بی توجهی به این مساله اکنون برخی دارو‌ها قیمت‌های گزافی یافته اند در حالیکه عوارض بیشتر و اثربخشی کمتری نسبت به دارو‌های قبلی دارند.
 دکتر گویا خاطرنشان کرد: در شصت و هشتمین اجلاس جهانی سلامت که در سال ۲۰۱۵ برگزار شد برنامه عملیاتی مهار مقاومت میکروبی با رویکرد یکپارچه سلامت به تصویب رسید. 
 
 وی افزود: در این اجلاس بر مشارکت سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (FAO) و سازمان جهانی سلامت حیوانات (OIE) در برنامه مهار مقاومت میکروبی تاکید شد.
 وی با بیان این که باید دانش ما در زمینه مقاومت میکروبی افزایش یابد، بازتعریف نظام مراقبت میکروبی را مورد تاکید قرار داده و یادآور شد: مصرف آنتی بیوتیک‌ها باید ساماندهی شود. وقتی پروتکلی برای درمان یک بیماری تدوین و ابلاغ می‌شود تمام مراکز بهداشتی و درمانی باید مطابق با آن عمل کنند. در جریان کووید ۱۹ شاهد بودیم برخی‌ها از دارو‌هایی نام بردند که نه تنها در درمان این بیماری موثر نبود بلکه پروتکل‌ها را زیر سئوال می‌برد.
 
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر گفت: باید کاری کنیم تا عفونتِ بیماری‌هایی که در برابر دارو‌ها مقاومت دارند روز به روز کاهش یابد. ساماندهی تولید دارو برای استفاده یا عدم استفاده از دارو‌های مقاومت میکروبی مهم است. 
دکتر گویا بر ضرورت تشکیل، تدوین شرح وظایف و ساختار کمیته کشوری مهار مقاومت میکروبی تاکید کرد و گفت: این کمیته باید دارای زیر کمیته‌هایی در بخش‌های آموزش و اطلاع رسانی، پیشگیری و کنترل، مراقبت مصرف دارو‌های ضد میکروبی، پژوهش و تحقیقات باشد.
 
وی در پایان از تدوین سامانه مراقبت عفونت‌های بیمارستانی در راستای تحقق هدف پایش مقاومت میکروبی خبر داد و اظهار کرد: نظام مراقبت مقاومت میکروبی در ۸ بیمارستان منتخب اجرایی شده و در سال جاری تعداد این مراکز به ۱۶ بیمارستان افزایش خواهد یافت.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کلنگ زنی پالایشگاه گچساران در منطقه لیشتر این شهرستان
ارس در فهرست بررسی پایتخت‌های گردشگری جدید قرار می‌گیرد
نقش محوری بسیج در امنیت و توسعه آذربایجان‌غربی
تجلیل از برترین های همایش نهج‌البلاغه در سمنان
فرودگاه زنجان، نیازمند توسعه
پیش‌بینی وقوع ناپایداری‌های جوی در استان بوشهر
برگزاری کارگاه توانمند سازی راویان جوان و پیشکسوت خراسان رضوی در مشهد
برگزاری رزمایش الی بیت‌المقدس ۱۶ در ارومیه
ضرورت آگاهی حقوقی در تنظیم قرارداد‌ها
زن مسلمان ایرانی سرآمد زنان
قالیباف: ورزش، انسجام اجتماعی را نهادینه می‌کند
فرهنگ غرب، خانواده و هویت دینی را نشانه گرفته است
ساخت تقاطع غیرهمسطح دودانگه بهبهان
رقابت بیش از سه هزار و هشتصد داوطلب در آزمون دادگاه‌های صلح استان در ارومیه
برگزاری مسابقات کیک بوکسینگ در مراغه
برگزاری آزمون استخدامی دادگاه‌های صلح در شیراز
توافق ایران و روسیه در پنجمین کارگروه مشترک فناوری اطلاعات
تأکید امام‌جمعه سردشت بر توجه ویژه به حقوق و مطالبات معلولان
لباس رزمی به رنگ سفیدِ جهاد و درمان دردمندان نیازمنـد
برگزاری آزمون استخدامی ارتش در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه
پایان موفق رزمایش سهند ۲۰۲۵ در همه سناریو‌ها
تداوم بارش باران در خوزستان
احضار حسین‌زاده به کمیته انضباطی
بازدید مدیرعامل پتروشیمی‌های کشور از آبادان و اعلام آغاز دو طرح ملی در زنجیره ارزش پالایشگاه
آموزش، فردا در فارس حضوری است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه
دعوت بانوان ایرانی به یک مهمانی
جزئیات رزمایش مشترک امنیتی ضد تروریستی سهند ۲۰۲۵
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۱۳
سفر استانی رئیس جمهور به یاسوج
عناب، بی نصیب از سرمایه گذاری
عیادت رئیس جمهور از رضا امیرخانی
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
فقط صورت‌حساب‌های الکترونیکی از اول دی معتبر است
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
۱۴۰۰ پرواز در ونزوئلا زیر سایه تحریم‌های واشنگتن  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)
تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات به متقاضیان ازدواج در خوزستان  (۱ نظر)