• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۴۷۹۹۱
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۴
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

کاهش ۸۵ درصدی ابتلا به کرونا با تزریق دز سوم واکسن

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: دریافت دز سوم ۲۵ برابر ایمنی را بالا می‌برد و ۸۵ درصد احتمال ابتلا را کاهش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای کمال حیدری با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: راه مقابله با پدیده اپیدمی پیشگیری است و با انجام پیش بینی‌ها باید سیاست‌هایی را اعمال کنیم تا وضع را مدیریت کنیم.
وی ادامه داد: این بیماری با سرعت انتقال بالا کشور‌ها را در بر گرفت و در ایران هم بعد از ۴۵ روز سرعت گرفت.
آقای حیدری درباره سیاست‌های پیشگیرانه برای جلوگیری از ورود این سویه از مرز‌ها گفت: طی این مدت مراقبت‌های مرزی را خیلی جدی‌تر گرفتیم، ولی متاسفانه با توجه به گستره مرز‌های ایران و تعداد پایانه‌های مرزی بسیار زیاد و ورود غیر قانونی افراد به کشور کار خیلی سخت شد.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی خاطر نشان کرد: اولین مورد اومیکرون که در تهران شناسایی شد مسافر بود و از امارات وارد کشور شده بود که با علائم سرماخوردگی و سینوزیت مراجعه کرده بود.
وی تصریح کرد: زمانی که سویه اومیکرون شناسایی شد مراقبت‌های مرزی را تقویت کردیم و پرواز‌های کشور‌های آفریقایی را لغو کردیم و در کنار آن پرواز‌های کشور‌های اروپایی مانند انگلستان، نروژ و فرانسه را هم لغو کردیم، ولی چون پرواز‌های غیر مستقیم داشتیم این سویه وارد شد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ماهیت این سویه کرونا با سرعت انتشار بالاست که به جز برخی کشور‌های شرق آسیا، مابقی کشور‌های دنیا درگیر سویه اومیکرون هستند البته مراقبت ها، مدت را به تعویق می‌اندازد.
وی خاطر نشان کرد:​در کشور‌های آفریقایی، اروپایی و آمریکایی که بیشتر درگیر سویه اومیکرون بودند نسبت موج اومیکرون بسیار بالاست، ولی نکته اینجاست تعدادی از کشور‌هایی که درگیر شدند این موج به سرعت وارد و تمام می‌شود و حدود ۲۵ روز تا یکماه به طول می‌انجامد.
وی افزود: کشور‌هایی مانند چین، نیوزلند و بعضی از کشور‌های آسیای شرقی هنوز دریگر سویه اومیکرون نشدند.
آقای حیدری ادامه داد: بعد از کاهشی شدن موج اومیکرون درکشور‌های درگیر، آمار مرگ و میر بعد از مدتی افزایش پیدا کرده است البته میزان مرگ و میر نسبت به سویه دلتا کمتر است، ولی با توجه به حجم بالای ابتلا، ​ نگرانی از افزایش مرگ و میر وجود دارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در ایران میزان ابتلا به سویه اومیکرون به صورت آسانسوری رو به افزایش است البته هر چند میزان مرگ و میر کاهشی می‌باشد، ولی نتیجه این میزان ابتلا را از دو هفته به بعد خواهیم دید.
وی خاطر نشان کرد:​ از زمانی که درگیر گونه اومیکرون در ۲۸ آذر شدیم به شکل خیلی فزاینده‌ای شاهد افزایش مبتلایان هستیم.
آقای حیدری تصریح کرد: تفاوت نمونه گیری ما با کشور‌های دیگر به این شکل است که ما به صورت تصادفی از هر ۱۰۰ نفر یک نفر را نمونه گرفتیم، فقط برای اینکه بدانیم سویه اومیکرون با دلتا چگونه تغییر پیدا می‌کند یعنی اومیکرون غالب می‌شود یا خیر؟ بنابراین آمار و ارقام خیلی بیشتر از اعداد اعلام شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در کشور دانمارک میزان بستری اومیکرون نسبت به دلتا ۶ برابر بیشتر بود، ولی میزان مرگ و میر به نسبت کم است، در سوئد هم میزان بستری مبتلایان اومیکرون نسبت به موج قبلی پنج برابر افزایش داشت، در ایتالیا چهار و نیم برابر و در آمریکا حدود یک و نیم برابر این میزان افزایشی بوده است؛ بنابراین این نگرانی وجود دارد که اگر برنامه ریزی نکنیم سرعت شیب صعودی خواهیم داشت و قله میزان بستری و مرگ و میر را در ارتفاع بالاتری تجریه کنیم.
وی افزود: بهترین تدبیر برای جلوگیری از شیوع اومیکرون، واکسیناسیون و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی است.
آقای حیدری ادامه داد: به طور میانگین فقط ۱۹ درصد دز سوم واکسن را در کشور دریافت کردند که بعضی استان‌ها تا ۲۵ درصد و بعضی استان‌ها حدود ۱۰ تا ۱۱ درصد دز سوم واکسن را زدند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره میزان اثر گذاری دز سوم واکسن درابتلا به اومیکرون گفت: دریافت دز سوم ۲۵ برابر ایمنی را بالا می‌برد و ۸۵ درصد احتمال ابتلا را کاهش می‌دهد.
وی خاطر نشان کرد: در گذشته وضع رنگ بندی شهر‌ها را به صورت هفتگی اعلام می‌کردیم، ولی الان هر دو روز یکبار اعلام می‌کنیم، در ۴ بهمن فقط شهر اردکان یزد، دروضع نارنجی قرار داشت که در ۶ بهمن دروضع قرمز قرار می‌گیرد که البته شهر‌های زرد هم افزایش پیدا می‌کند و بلافاصله در ۸ بهمن رنگبندی شهر‌ها تغییر می‌کند که نشان دهنده سرعت انتشار ویروس در کشور است.
آقای حیدری درباره وضع کشور طی هفته‌های آینده هم افزود: میزان بستری‌ها به شدت بالا می‌رود و احتمال پرشدن بیمارستان‌ها وجود دارد که در این میان گروه‌هایی که واکسن نزدند و ماسک استفاده نمی‌کنند جزو دغدغه ما می‌باشد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: باید تجمعات غیر ضروری و سفر‌ها کم شود تا بتوانیم با این تدبیر میزان ابتلا را کاهش دهیم، ولی آن چه که در ستاد ملی مقابله با کرونا درباره مدارس تصمیم گیری نهایی شد این است که با توجه به آسیب‌های شدیدی که سیستم آموزشی دیده است تاکید ستاد بر این شد که اختیار را به استان‌ها واگذار کنند که با توجه به شرایط منطقه، ستاد استانی کرونا تصمیم گیری می‌کند.
وی افزود: تفاوتی میان موج اومیکرون با موج قبلی وجود دارد، چون در موج‌های قبلی فرصت و زمان داشتیم، ولی در اومیکرون سرعت انتشار به حدی بالاست که باید تدابیر خیلی سریعتر از زمان صورت بگیرد.
آقای حیدری با اشاره به اینکه استان‌ها باید شرایط را با جدیت رصد کنند ادامه داد: یکی از مواردی که نقاط قوت بود، ولی به ضعف تبدیل شد سامانه «ایران من» بود، چون در این سامانه سرمایه گذاری شد تا هوشمندانه تردد ها، ورود به ادارات و صدور بلیط را برنامه ریزی کنیم، ولی سلیقه‌ای اقدام شد.
وی گفت: بیشتر مواقع سیاست‌های خوبی گذاشته می‌شود و اقدامات خوبی مانند سامانه «ایران من» برنامه ریزی می‌شود، ولی در عمل در حد لازم انجام نمی‌شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه الان خود مراقبتی بسیار جدی است خاطر نشان کرد:​ برای مدیریت مترو و اتوبوس‌های شهری برنامه ریزی کردیم، ولی سوال اینجاست که آیا برنامه ریزی‌ها انجام می‌شود؟
وی افزود:مردم مراقبت خودشان باشند و از مکان‌های تجمعی کمتر استفاده کنند و شیوه نامه‌های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک را جدی بگیرند.
وی تصریح کرد: اگر حدود ۹۰ درصد جمعیت کشور از ماسک استفاده کنند تا ۳۵ درصد شیب صعودی موج کاهش پیدا می‌کند.
آقای حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: ساختار تصمیم گیری درباره مدیریت بیماری کرونا در ذیل ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تعریف شده است که این ستاد، کمیته‌های تخصصی دارد و موضوعات را به صورت تخصصی بررسی می‌کند و جمع بندی آن را به صورت هفتگی با حضور معاون اول رئیس جمهور و روسای کمیته‌های تخصصی بررسی و در نهایت آن چه که در جلسات با معاون اول رئیس جمهور به تصمیم جمعی می‌رسد در جلسات ستاد ملی با حضور رئیس جمهور و اعضای ستاد ملی بررسی و تصمیماتی که به تصویب ستاد ملی می‌رسد به عنوان ابلاغیه برای همه بخش‌ها می‌باشد.
وی ادامه داد: در استان ها، ستاد مدیریت استانی داریم که در دو بخش تصمیمات را اعمال می‌کنند بخش اول تصمیماتی است که به صورت ملی اتخاذ می‌شود و آن‌ها اجرا می‌کنند بخش دوم تصمیماتی است که متناسب با تفویض اختیاری که از سوی ستاد ملی داده می‌شود آن‌ها مجری اجرا هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه اندازی آکادمی کشورداری برای ایفای نقش‌های کلیدی در فرایند اداره کشور
توزیع جو در بخش گندمان بروجن
حضور رئیس فدراسیون ورزش‌های رزمی در کنگره فدراسیون جهانی MMA
توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی دولتی گلستان از اول دی
رونمایی از کتاب « املش درگذر زمان »
بستری شدن ۹۴ بیمار آنفلوآنزا در کهگیلویه و بویراحمد
سیر تاریخی مجلس از قاجار تا پیروزی انقلاب اسلامی
آغاز بارش برف در ارتفاعات طالقان
معرفی مدیران سه بخش سی‌امین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان
همایش روز جهانی خاک در فارسان
نگاهی به برخی برنامه های شبکه های سیما
امام جمعه بخش مرکزی یزد میزبان نشست رسانه در محضر علما 
بررسی زیرساخت ارتباطی شهرستان‌ها برای اجرای فرآیند الکترونیکی انتخابات
رشد ۱۳ درصدی پرواز‌های فرودگاه بین المللی شیراز
دهم آذر، روز مجلس و بزرگداشت آیت الله مدرس
آغاز طرح دوره‌ای بازدید، پایش و به‌روزرسانی ایمنی بازار‌ها
۲۸ هزار میلیارد ریال از فروش مرزی به خزانه دولت واریز شد
کمینه و بیشینه دمای دهم آذرماه در سمنان
تعداد ۲۰ طرح منتخب در رویداد ایده شو، ارائه شد
احداث باغ‌های مدرن در جغدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
عاقبت پشت کردن به وطن
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۳۴ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
درخشش وزنه بردار سمنانی در کشور  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)