• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۷۶۶۰۰
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۴
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر
در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد

آیین رونمایی از تازه‌ترین آثار دفتر پژوهش و انتشارات نمایش

مراسم رونمایی از تازه‌ترین آثار دفتر پژوهش آموزش و انتشارات نمایش اداره کل هنرهای نمایشی در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، در این مراسم از چهار عنوان کتاب شامل سه آیین رونمایی از تازه‌ترین آثار دفتر پژوهش و انتشارات نمایشنمایشنامه در دو مجلد و با عناوین (جل پشت‌ها-کشتی گیرنده با خرس) نوشته حسین فضل‌اللهی و (دل آتش است) نوشته چیستا یثربی و دو کتاب پژوهشی با عناوین (سایه بازی) نوشته‌ی روبرتو بایتی و ماشا لوچی با تألیف و ترجمه آیرین غریب پور و (نمایشنامه‌نویسان ایران 1357-1378) که حاصل پژوهش حسین فرخی است رونمایی شد.

کاظم نظری مدیر کل هنرهای نمایشی، سعید اسدی مدیر دفتر پژوهش و آموزش و انتشارات نمایش، بهروز غریب‌پور، سید محسن حسن‌زاده محمدحسین ناصربخت، پروفسور احمد کامیابی مسک، حسین فضل‌اللهی، پژمان دادخواه، آزاده فرخی، مهدی یوسفی‌کیا، بهرام شادان‌فر، دکتر حیدری و... و نیز سایر علاقه‌مندان عرصه تئاتر حضور داشتند.
دکتر سعید اسدی مدیر دفتر پژوهش و آموزش و انتشارات نمایش اداره کل هنرهای نمایشی درباره کتاب‌های منتشرشده گفت: تمام تلاش ما در دفتر پژوهش و آموزش و انتشارات نمایش این است که تئاتر گسترش و توسعه پیدا کند.

وی افزود:یکی از مؤلفه‌های مهم کار ما پرداختن به تئاتر و نمایش ایران است. و البته توجه به تولید متون نمایشی فارسی که در حوزه فرهنگ و اجتماعی ایران است.
سعید اسدی در ادامه درباره کتاب تازه منتشرشده سایه بازی گفت: کتاب سایه بازی توسط خانم آیرین غریب پور ترجمه شده است؛ یک کتاب فرهنگی که در حوزه کودکان و نوجوانان منتشر شده است.

وی افزود:پیشنهاد من این است که حتی مدارس یا مراکز آموزشی کودکان و نوجوانان از این کتاب استفاده کنند چون به شکل ساده روان و پویا در آن به نمایش سایه‌ای پرداخته شده است. همچنین این کتاب درباره استفاده مجدد از لوازم دورریختنی و ساخت عروسک تأکید شده است.
کتاب منتشر شده دیگر حاصل پژوهش آقای حسین فرخی، جلد سوم کتاب نمایشنامه نویسان ایران است که گامی بسیار خوب برای گردآوری نمایشنامه‌ها است. این کتاب از محدوده 1357 تا 1378 هست که بسیار برای پژوهشگران و دانشجویان در رشته‌های تئاتر خوب و پرفایده است.
همچنین انتشارات نمایش دو نمایشنامه منتشر کرده است که یکی از آن‌ها نوشته چیستا یثربی به ‌نام (دل آتش است) که یک اقتباس اصیلی را از ادبیات کهن ایران را جلوه می‌دهد.
و در پایان دو نمایشنامه در یک کتاب که نوشته حسین فضل‌اللهی با نام‌های جل پشت‌ها-کشتی گیرنده با خرس است.
این نمایشنامه‌ها اجراهای خوبی داشته‌اند اما هیچ‌وقت به دست مخاطبان نرسیده بود و این وعده را هم می‌دهم که در پایان تیرماه رونمایی از کتاب‌های دیگری از تولیدات جدید انتشارات نمایش انجام می‌شود.

دکتر پژمان دادخواه پژوهشگر و استاد دانشگاه درباره کتاب جل پشت‌ها-کشتی گیرنده با خرس به قلم حسین فضل‌اللهی گفت: از ویژگی‌های آثار این نویسنده توجه به فرهنگ بومی ایران مخصوصاً گفتارها، ضرب‌المثل‌ها، کنایه‌ها و... است که با توجه به اینکه بسیاری از این فرهنگ‌ها در حال فراموشی است، این آثار بسیار اتفاق مبارک و خوب در حوزه فرهنگ، تئاتر و ادبیات ایران است.

پروفسور احمد کامیابی مسک ابراز خوشحالی کرد از برگزاری و انتشار کتاب‌های جدید توسط انتشارات نمایش و درباره کتاب نمایشنامه نویسان ایران گفت: پژوهش حسین فرخی کمک بسزایی در ماندگار بودن نمایش در ایران کرد و از سختی جمع‌آوری حدود 500 عنوان نمایشنامه در یک کتاب گفت. می‌دانم که دختران حسین فرخی (آزاده و آرزو) در جمع‌آوری و تحقیق درباره نمایشنامه‌ها کمک‌های فراوانی می‌کنند. نکته مهم دیگر در این کتاب ارزشمند این است که می‌توان خلاصه‌نویسی را در این کتاب آموخت و بسیار برای دانشجویان و پژوهشگران هنر مهم و خواندنی است.
در ادامه مراسم دختر حسین فرخی، آزاده فرخی متنی را که به قلم حسین فرخی برای این مراسم بود، قرائت کرد.

حسین فضل‌اللهی، نویسنده کتاب‌های (جل پشت‌ها-کشتی‌گیرنده با خرس) در ادامه تصریح کرد: این نمایشنامه‌ها را من از حدود ۲۰ سال پیش نوشتم و بر مبنای آن تئاتر‌های بسیاری هم روی صحنه رفته‌اند. من ۴۰ سال است کار تئاتر انجام می‌دهم. اولین نمایشنامه‌‌ا‌ی که نوشتم، کشتی‌گیرنده با خرس بود و دو سال بعد، جل پشت‌ها را نوشتم. خوشحالم بعد از ۲۶ سال هنوز این نمایشنامه‌ها مورد استقبال قرار گرفته است و همچنین این دو نمایشنامه توسط انتشاراتی معتبر منتشر شده است.
فضل‌اللهی تأکید کرد: چند سال اخیر که مرتب تئاتر‌ها را تماشا می‌کنم از یک مسئله ناراحت هستم. در اکثر نمایش‌ها، درام وجود ندارد. بیشتر آثار خاطره‌گویی است در‌حالی‌که تئاتر باید بر پایه درام استوار باشد.
بهروز غریب‌پور، کارگردان تئاترهای عروسکی گفت: من از ۱۴ سالگی وارد تئاتر شدم و هم‌اکنون در آستانه ۷۲ سالگی هنوز هم خود را شاگرد تئاتر می‌دانم. هیچ‌گاه نگفتم ای‌کاش شغل دیگری را انتخاب می‌کردم، البته سختی‌های فراوانی جلویم قرار داشت ولی همیشه صحنه به من انگیزه و قدرت حرکت داده است.
وی افزود:سایه بازی قدمتی چند هزارساله دارد. یعنی از زمانی که نور وجود داشته، سایه بازی نیز بوده است. در میان بزرگان ما نیز عطار و خیام اشاراتی مستقیم به سایه بازی دارند. همچنین افلاطون به این هنر توجه کرده است. از دکتر کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی تقاضا می‌کنم از سایه بازی، تعزیه و... حمایت کنند، چون اگر در این رابطه پشتیبانی وجود نداشته باشد این هنر‌ها از بین خواهد رفت.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان کار نمایشگاه اکسپو کودک دوحه ۲۰۲۵ با حضور موفق غرفه ایران
طعم شیرین انار و هنر دست‌ها در جشنواره پررونق روستای فرسمانه تفرش
بازچرخانی آب، راهکاری پایدار برای مدیریت و صرفه‌جویی در منابع آبی
دزفول عاری از بیماری وبا
ریزش معدن در دربید با دو مصدوم
۲۰ آبان، آخرین فرصت برای ثبت نام رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به دستگاه‌های اجرایی
پیش بینی تولید یک هزار و ۸۰۰ کیلوگرم زعفران در مرند
کشف گنجینه‌ای ۲۰۰ قطعه‌ای از آثار باستانی، تاریخی در بوشهر
تأمین بیش از ۳۰۵ هزار تن نهاده دامی در کرمانشاه
دست ایران در تعداد و تنوع موشک‌ها پر است
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
مروری بر خبر‌های ۱۷ آبان در ۱۲۰ ثانیه
تاکید بر پرداختن به جنگ ۱۲ روزه با استفاده از موسیقی و نمایش
سدهایی که نیمه خالی مانده‌اند
بهسازی و آسفالت راه دسترسی امامزاده عبدالله در اندیکا
ورود قطار گردشگری مثلث طلایی به راه‌آهن اصفهان
مروری بر برخی برنامه‌های متنوع سیما
مدیریت منابع آب باید به حوضه‌های آبریز مستقل واگذار شود
درگذشت ابوطالب جوادی پیشکسوت فرهنگ هرمزگان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
پیروزی صنعت نفت آبادان مقابل پارس جنوبی جم
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)