• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۷۹۹۸۰
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۸
بین الملل » اروپا

دولت آلمان با میلیارد‌ها یورو کسری بودجه مواجه است

دولت ائتلافی آلمان برای تدوین بودجه سال ۲۰۲۴، با میلیارد‌ها یورو کسری بودجه مواجه است.

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از برلین، دولت آلمان که با حکم دادگاه قانون اساسی، در کلاف پیچیده و هرج و مرج بودجه‌ای گرفتار شده است، اکنون بر سر دو راهی اجبار به صرفه جویی و تنگی وقت برای حل بحران قرار دارد.
ماجرای هرج و مرج بودجه‌ای از این قرار است که دولت اولاف شولتس ۶۰ میلیارد یورو از مبالغ استفاده نشده از دوران کرونا را در بودجه امسال خود گنجانده و در حالی که سال میلادی رو به انتهاست، دادگاه قانون اساسی این اقدام را خلاف و غیر قانونی اعلام کرده است.
از این رو کل لایحه بودجه امسال که با این مبالغ در هم تنیده شده بود به مشکل خورده است و دولت باید راه حلی را در چند هفته باقیمانده تا پایان سال پیدا کند.
در عین حال مذاکرات سه حزب ائتلافی در دولت آلمان برای راه حل خروج از بحران با مطالبات و خط قرمز‌ها پیچیده شده است. از طرفی بودجه سال آینده آلمان نیز به دلیل همین مشکل به وجود آمده هنوز تصویب نشده و تعلیق شده است.
گفته می‌شود اولاف شولتس صدر اعظم و روبرت هابک معاون او، وزیر اقتصاد و همچنین کریستین لیندنر وزیر دارایی که هر کدام نماینده یکی از سه حزب حاضر در دولت هستند پشت در‌های بسته برای یافتن راه‌هایی برای خروج از حفره میلیارد یورویی در بودجه تلاش می‌کنند.
وزیر دارایی از حزب لیبرال دموکرات، حفره ۱۷ میلیارد یورویی صبحت می‌کند و می‌گوید اگر توافق سیاسی بر سر بودجه سال ۲۰۲۴ وجود نداشته باشد، باید بودجه موقت برای دو ماه نخست سال آینده میلادی تصویب شود، اما دو حزب دیگر نمی‌خواهند این سناریو اجرا و تصویب بودجه به سال آینده کشیده شود.
همچنین پیشنهاد‌هایی برای صرفه‌جویی در هزینه‌های بودجه روی میز است از جمله کاستن از تسهیلاتی که قرار بود از ابتدای سال آینده به شهروندان داده شود.
وزیر دارایی از حزب لیبرال‌ها این پیشنهاد را مطرح کرده است، اما وزیر کار و امور اجتماعی آن را نمی‌پذیرد.
حدود ۵ میلیون نفر از افرادی که کمک‌های اجتماعی دولت را دریافت می‌کنند قرار است طبق وعده وزیر کار و امور اجتماعی به طور میانگین ۱۲ درصد پول بیشتری دریافت کنند.
موضوع کمک‌های اجتماعی به شهروندان نکته مهمی برای مقبولیت احزاب حاضر در دولت نیز محسوب می‌شود و آن‌ها از اینکه با کم کردن از این کمک‌ها مقبولیت شان به خطر بیفتد بیم دارند از اینرو حزب سبز‌ها اعلام کرده است که هیچ برنامه‌ای برای تغییر محاسبات برای پول شهروندان وجود ندارد، زیرا تورم بالا در دو سال گذشته به ویژه بر افراد فقیر تأثیر گذاشته و هزینه‌های خوراک افزایش یافته است.
فردریش مرتس رییس حزب اپوزیسیون دموکرات مسیحی در مجلس فدرال آلمان نیز کاستن از تسهیلات شهروندان را باعث ناراحتی مردم دانست و گفت: این کار باعث تثبیت در اقتصاد نمی‌شود.
وی از سوی دیگر خواستار افزایش دستمزد‌ها نیز شده است.
رییس حزب سوسیال دموکرات که اولاف شولتس صدر اعظم نیز عضو این حزب است گفت: آلمان همچنان متحمل هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم از جنگ روسیه علیه اوکراین خواهد شد و این هزینه را نمی‌توان به راحتی با بودجه معمولی پوشش داد.
از طرفی وزیر دارایی آلمان برای جلوگیری از افزایش بدهی‌های دولت این کشور طرحی با عنوان ترمز بدهی را مطرح کرده که برای سال ۲۰۲۴ اجرا شود و دولت از هر گونه هزینه اضافی که منجر به افزایش بدهی هایش می‌شود خودداری کند.
اما حزب اولاف شولتس یعنی سوسیال دموکرات‌ها می گویند باید ممنوعیت استقراض برای سال ۲۰۲۴ برداشته شود، آن‌ها استدلال می‌کنند که باید با برداشتن ممنوعیت استقراض از مغایرت بودجه ۲۰۲۴ با قانون اساسی جلوگیری شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
گشایش ششمین نمایشگاه کتاب کیش
تاکید نماینده بروجرد بر ضرورت ساماندهی شبکه توزیع آرد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
تسریع تکمیل مدرسه فاطمه‌الزهرا با مشارکت مردم در طرح مالیاتی
قرار گرفتن نام علامه طباطبایی در فهرست جهانی بزرگداشت‌های یونسکو
هشدار پلیس فتا لرستان درباره پیامک ها و لینک های جعلی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
مختومه شدن بیش از ۶ هزار پرونده مسن در لرستان
پیشرفت طرح‌های کلان قم با جدیت دنبال می‌شود
ضرورت نظارت بر کیفیت نان در نانوایی‌های لرستان
استاندار گیلان خبر داد: مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات لوندویل آستارا
نقش کلیدی بسیج در مدیریت ناترازی انرژی در استان قم
مدارس نوبت صبح هویزه غیرحضوری شد
کاهش کیفیت هوا در سمنان
اطلاعیه قطعی گاز در شهرستان بویراحمد
افتتاح نمایشگاه بزرگ آبی و خاکی بسیجیان فاطمی در اهواز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
دستور پیگیری کیفری سهامدار اصلی بانک آینده صادر شد
تداوم وضعیت قرمزی هوای کلانشهر تبریز
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
غیر حضوری شدن مدارس در سه شهر و برخی روستاهای استان مرکزی
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)