پخش زنده
امروز: -
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گیلان از خطر زیست محیطی رشد سنبل آبی در تالاب انزلی خبر داد و گفت: سنبل آبی یکی از ۱۰ گونه گیاهان مهاجم در دنیا است که با ورود به اکوسیستم آبی ظرف ۶ تا ۱۸ روز میتواند جمعیت خود را به میزان دو برابر افزایش دهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مهندس صادقی مدیر کل حفاظت از محیط زیست گیلان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار صدا و سیما به معضلات وجود سنبل آبی در تالاب انزلی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تالابهای استان گیلان از نظر آب و هوا و مواد مغذی شرایط رشد سنبل آبی را داشته است این گیاه به سرعت رشد زیادی در تالاب انزلی داشته است و از سال گذشته تا کنون موفق شده ایم، ۲۴۰ هکتار از تالاب انزلی را از وجود این گونه مهاجم گیاهی پاکسازی کنیم.
وی در ادامه گفت: روند رشد این گونه مهاجم گیاهی درسالهای ۹۸ و ۹۹ بیشتر شد به گونه ای که شاهد بودیم کل تالاب از این گیاه پوشیده شد و گاهی اوقات باعث سد معبر و مشکلات عبور و مرور در این تالاب می شد.
مهندس صادقی در ادامه به سفر اول آقای رئیسی رئیس جمهور شهید به استان گیلان اشاره کرد و گفت:در این سفر مقرر شده طی سه سال و هر سال ۵ میلیارد تومان هزینه صرف پاکسازی تالاب انزلی شود. تاکنون موفق شده ایم با همکاری سازمان بسیج سازندگی ۵ میلیارد تومان صرف پاکسازی تالاب از سنبل آبی کنیم و در سال گذشته با وجودی که هزینه ای برای رفع معضل سنبل آبی از تالاب انزلی دریافت نکردیم ولی با کمک منابع داخلی و کمک ذینفعان تلاش کردیم طرح پاکسازی تالاب را ادامه دهیم و موفق شدیم از شهریور سال گذشته تا کنون حدود 240 هکتار از پنه تالال انزلی را پاکسازی کنیم.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان گیلان با اشاره به مضر بودن این گونه گیاهی برای آبزیان تالاب بر عزم مسولین برای پاکسازی سنبل آبی از تالاب انزلی تاکید کرد و گفت: با توجه به مقاوم بودن اینگونه گیاهی و مشکلات موجود برای پاکسازی آن ضروری است مسئولین و ارگان های مرتبط این موضوع را در اولویت کاری خود قرار دهند.
وی در ادامه گفت:این گونه گیاهی با رشد سریعی که دارد کل سطح آّب را می پوشاند،مانع از نفوذ نور به داخل آب و تبادلات اکسیژنی می شود و به این ترتیب شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را تغییر می دهد و در نهایت به آبزیان داخل آب و گیاهان تالاب آسیب می رساند.علاوه بر این مسائل سنبل آبی باعث مسدودی مسیر تردد می شود.
مهندس صادقی مدیر کل حفاظت از محیط زیست گیلان در پایان ضمن اشاره به نقش مردم در مهار این گیاه مهاجم گفت:این گونه گیاه در شرایط آب و هوایی مناسب بین ۶ تا ۱۸ روز میتواند رشد و تکثیر ۲ برابری داشته باشد. مردم باید دقت داشته باشند در ماههای اسفند و فروردین قبل از اینکه این گیاه وارد دوره رشد شود با دیدن این گیاه آن را جمع آوری کنند چرا که بعد از رشد این گیاه جمع آوری آن مشکل میشود و باید از دستگاههای مکانیکی استفاده کرد.