• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۵۴۶۵۲
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۲
اقتصادی » بازاروتجارت

صادرات بیش از ۲۵ میلیارد دلار کالا در ۶ ماه امسال

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در نیمه نخست امسال، ۷۰ میلیون تن کالا به ارزش ۲۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از کشور صادر شده است.

صادرات بیش از ۲۵ میلیارد دلار کالا در ۶ ماه امسال
به گزارش خبرنگار گروه تجارت خارجی خبرگزاری صدا و سیما، محمدعلی دهقان‌دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در نشست خبری با اشاره به افزایش ارزش صادرات کشور نسبت به مدت مشابه پارسال گفت: از ابتدای امسال تا پایان شهریور ۷۰ میلیون تن کالا به ارزش ۲۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳.۴ درصد از لحاظ وزنی و ۶.۵ درصد از لحاظ ارزشی افزایش داشته است.

وی در ادامه افزود: پنج بازار صادراتی نخست کشورمان، چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه و افغانستان است که ۷۵ درصد صادرات را به خود اختصاص داده اند.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایراندر خصوص میزان وارد هم گفت: در نیمه نخست امسال ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار وارد کشور شده است که از لحاظ وزنی ۲.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد ضمن اینکه مبدا‌های وارداتی کشورمان امارت، چین، ترکیه، آلمان و هند هستند که ۷۵ درصد از واردات را به خود اختصاص داده اند.

دهقان‌دهنوی با اشاره به وضعیت تجارت در سال گذشته، گفت: در سالی که گذشت ۴۹.۳ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۹.۸ درصدی از لحاظ وزنی و ۸.۹ درصد از لحاظ ارزش داشت و حدود ۶۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار واردات به کشور انجام شد که از نظر وزنی ۴.۴ درصد افزایش داشت.

وی یادآور شد: در مجموع سال گذشته تجارت ۱۱۵ میلیارد دلاری برای کشور رقم خورد که رقم مطلوبی نیست و باید افزایش یابد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به دلیل منفی شدن تراز تجاری در سال گذشته، گفت: کاهش قیمت‌های جهانی، کاهش صادرات گاز، وضع عوارض صادراتی بر روی کالا‌های خام و نیمه خام، وضع قوانین و مقررات متعدد و خلق الساعه و محدود کردن صادرکنندگان، از مهم‌ترین دلایلی است که منجر شده تا فرایند صادرات به‌شدت مختل شود و صادرکنندگان ناراحت باشند.

دهقان‌دهنوی با اشاره به اینکه۲۹ مهر صادرکنندگان برتر معرفی می‌شوند، گفت: از پنجم مهرماه فراخوان مستندات متقاضیان انجام شد و ۴۴۹ شرکت متقاضی حضور در انتخاب صادر کننده نمونه شدند که از ۱۶ مهرماه فرایند انتخاب شروع شد ضمن اینکه شاخص‌های ارزیابی در ۵۰ گروه شامل ۴۹ گروه کالایی، پنج گروه فناوری و پنج گروه خدمات است.

دهقان‌دهنوی با اشاره به اینکه نخستین جلسه شورای عالی صادرات به زودی برگزار می‌شود، گفت: در نشستی با معاون اول رئیس جمهور بر روی این موضوع تاکید شده است تا به زودی شاهد برگزاری جلسه خواهیم شد و به دنبال این هستیم که مصوبه‌های این شورا بر اساس ماده ۱۳۸ باشد تا معادل مصوبه هیات وزیران و قابل تصویب باشد پس از آن پیگیری مصوبه‌ها را دنبال خواهیم کرد.

وی بیان‌داشت: باید راه‌های تسهیل در تجارت اتخاذ کرد و دست از فشار بر صادرکنندگان برداشت چرا که بخش خصوصی راه‌های دور زدن تحریم‌ها را پیدا کرده است و این ما دولتی‌ها هستیم که با قوانین و کنترل ها، مانع ایجاد کرده ایم.

دهقان‌دهنوی با بیان اینکه چند نرخی شدن ارز‌ها منجر به رانت می‌شود، گفت: وقتی فاصله بین ارز در سامانه نیما و بازار توافقی زیاد می‌شود، انگیزه کم اظهاری و زیاد اظهاری ایجاد، آمار‌ها مخدوش می‌شود و درصد خطا افرایش می‌یابد؛ از این رو باید فاصله نرخ‌ها به یکدیگر نزدیک شود.

وی گفت: تنوع مختلف کالا‌ها و برندها، تنوع مقاصد وارداتی باعث شده است تا نتوانیم به صورت دقیق ارزش گذاری و اظهار کالا صورت بگیرد که همیشه اعتراض‌هایی هم در این زمینه وجود دارد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر تسهیل در تجارت، اظهار داشت: حوزه لجستیک و حمل و نقل بین‌المللی در توسعه صادرات و تنوع مقاصد صادراتی بسیار مهم است. برای توسعه تجارت نیاز به توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل و لجستیک داریم از این رو باید سرمایه‌گذاری در این زمینه افزایش یابد و بخش خصوصی هم با نگاه بلندمدت باید وارد این حوزه شود.

وی با اشاره به ظرفیت مناطق آزاد گفت: مناطق آزاد از مبادی مهم در توسعه تجارت هستند که بخشی از مقررات مشکلاتی را برای تجار و تولیدکنندگان ایجاد کرده است؛ به دنبال آن هستیم تا با همکاری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد بر روی ظرفیت‌ها برنامه ریزی کنیم.

دهنوی با اشاره به لزوم پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی (WTO) گفت: این امر یک الزام است و در این زمینه اقدامات لازم از سوی سازمان توسعه تجارت پیگیری می‌شود. اکنون پیمان‌های تجارت ترجیحی و آزاد با بسیاری از کشور‌ها از جمله بریکس و اوراسیا داریم.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران تاکید کرد: برای توسعه تجارت باید تعرفه‌ها کاهش یابد یا صفر شود که در این زمینه هماهنگی در زمینه استانداردها، مقررات و سایر حوزه‌ها نیاز است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شهید و زخمی شدن دست کم ۵۰ فلسطینی در نوار غزه
رهاسازی آب سد جره جهت تأمین نیاز آبی کشت‌های تابستانه رامهرمز
تاکید لاوروف بر مقابله روسیه با فشار و باج‌خواهی غرب
اعتراف دوباره مارک روته به همکاری ناتو با آمریکا در تجاوز علیه ایران
برگزاری نخستین جلسه کارگروه استانی آموزش عالی خوزستان
شمار جان باختگان زمین‌لرزه در ونزوئلا از ۱۷۰۰ نفر گذشت
خرید ۶۰ هزار تن گندم از کشاورزان کوهدشت لرستان
توسعه زیر ساخت‌ها در پایانه مرزی چذابه برای ارائه خدمات شایسته به زوار حسینی
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم
صعود چادرملوی یزد، گواه وجود استعدادهای خاموش
اقتصاد انگلیس در آستانه رکود
اگر آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد به تعهداتمان عمل می‌کنیم
طرح رژیم صهیونیستی برای شهرک سازی در نوار غزه
تداوم تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک لبنان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۹ تیر ۱۴۰۵
برخورد هواپیمای مسافربری با یک پهپاد در نیویورک
سوگواری برای شهدای واقعه عاشورا در دل کوهستان‌های منطقه احمدفداله دزفول+فیلم
زنجانی‌ها همچنان پای عهد همدلی
مردم در تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب گسترده مشارکت کنند
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۹ تیر ۱۴۰۵ به افق قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
همایش بین‌المللی شاهنامه، شاه اثر ماندگار، در تاجیکستان برگزار شد
ابلاغیه جدید وزارت کار از تعطیلی بخش خصوصی در ایام وداع و تشییع پیکر رهبر فقید انقلاب
درگذشت معاون سیاسی ندسا براثر سانحه رانندگی
مهر و موم مطب مامایی متخلف در یزد
توسعه کنتور‌های هوشمند گاز و آغاز نصب در منازل
نام وکلای رژیم صهیونی در فهرست کمیته مجازات
برنی سندرز: ترامپ هزاران بی گناه را در ایران کشت
«امتحانات نهایی» دانش‌آموزان المپیاد‌های بین‌المللی «داخلی» برگزار می‌شود
هشدار حزب‌الله به رژیم صهیونی: حق دفاع محفوظ است
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب از نرم‌افزار‌های مسیریاب اعلام می‌شود
اژه‌ای: نکات و فرمان های رهبر انقلاب باید عملیاتی شوند
امیر«خوش‌قلب»:سامانه‌های‌پدافندی دائما درحال تحول هستند
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم
برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت انرژی خورشیدی در خوزستان
پزشکیان: توافق اخیر دستاورد مقاومت ملت ایران است
بیانیه جمعی از اعضای مجلس خبرگان درباره تحولات اخیر و مذاکرات  (۳ نظر)
مردم زمان طولانی را برای ماندن در تهران انتخاب نکنند  (۲ نظر)
به‌کارگیری نیرو‌های حق‌التدریس در طرح‌های حامی و تقویت مدارس  (۲ نظر)
ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ کنار رفت  (۱ نظر)
فرماندهی ندسا خطاب به آمریکا: جهنم را تجربه خواهید کرد  (۱ نظر)
تجهیزات پیشرفته‌ای به ارتش الحاق می‌شود  (۱ نظر)
پرداخت مستقیم یارانه غذا از ترم آینده به دانشجویان  (۱ نظر)
ادامه وقفه در بخشی از خدمات بانک‌های ملی و صادرات  (۱ نظر)
قوه قضائیه، جایگاهی کم‌نظیر برای اصلاح روند امور دارد  (۱ نظر)
بهسازی شبکه توزیع برق اسلامشهر؛ جزئیات قطع موقت برق  (۱ نظر)
الحاق ۶۲ هکتار زمین به خرمشهر برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن  (۱ نظر)
سردار کرمی: پاسخ سریع به تجاوز دشمن، طراحی هوشمندانه شهید پاکپور بود  (۱ نظر)
آمادگی دستگاه‌های حاکمیتی برای آیین وداع و تشییع امام شهید انقلاب  (۱ نظر)
ثبت‌نام مرحله سوم طرح مسکن استیجاری زوج‌های جوان در سه استان  (۱ نظر)
۹ تیر ماه؛ آغاز نام نویسی مراسم پیاده روی اربعین در هرمزگان  (۱ نظر)