پخش زنده
امروز: -
در آخرین روز برپایی نمایشگاه محصولات غذایی در بندرعباس، تفاهمنامه استانداردسازی غذاهای محلی هرمزگان به امضا رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس، رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت هرمزگان گفت: این تفاهنامه بین سازمانهای صمت، جهادکشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل استاندارد استان امضا شد.
خلیل قاسمی افزود: با امضای این تفاهنامه غذاهای سنتی از جمله سوراغ و مهیاوه به تولید تجاری میرسد و با بسته بندی مناسب صادر میشود.
وی گفت: این موادغذایی از گذشته تاکنون مورد استفاده هرمزگانیها بوده است و باید در نوع بسته بندی و بازاریابی آن بازنگری شود.
رئیس سازمان صمت هرمزگان گفت: بخش خصوصی هم آماده است تا بعد از استانداردسازی آن از تولید به روش سنتی به تولید صنعتی سوراغ و مهیاوه برسد.
قاسمی افزود: این دو ماده غذایی جز میراث فرهنگی استان است.
بیشتر بخوانید: نمایشگاه محصولات غذایی، ماشین آلات و صنایع وابسته در بندرعباس
مدیرکل استاندارد هرمزگان نیز گفت: این اداره کل آمادگی دارد پس از تحقیقات پژوهشی در بخشهای فلزات سنگین و بهداشتی، در زمینه استانداردسازی این طرح اقدام کند.
مجید زارع زاده افزود: همه تجهیزات سخت افزاری و نرم افزازی نیز برای این تحقیقات فراهم است.
وی گفت: استانداردسازی موادغذایی سوراغ و مهیاوه سبب افزایش کیفیت و تولید بیشتر آن میشود.
عادل شهرزاد معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار هرمزگان هم گفت: استانداردسازی این ماده غذایی سبب فرهنگ سازی در تولید انبوه و صادرات میشود.
مهیاوه و سوراغ نوعی چاشنی غذایی هستند که با استفاده از ماهی ساردین و ادویه ویژه آماده میشوند.
این ماده غذایی بیشتر در پخت نانهای سنتی هرمزگان کاربرد دارد.
نخستین نمایشگاه محصولات غذایی، ماشین آلات و صنایع وابسته از ششم تا نهم بهمن در بندرعباس برپا شد.