به مناسبت فرارسیدن سوم ماه شعبان
معرفی قرآن منسوب به دست خط مبارک امام حسین (ع) گنجینه رضوی
به مناسبت میلاد پربرکت امام حسین (ع)، قرآن نفیس منسوب به دستخط مبارک این امام همام معرفی شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی، کارشناس ارزشیابی و ثبت نسخ خطی مدیریت مخطوطات سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: این قرآن شریف که به شماره ۱۴ در گنجینه رضوی نگهداری میشود، بهخط کوفی در ۴۱ برگ ۷ سطری از جنس پوست در ابعاد ۵/۷ در ۱۲ سانتیمتری، کتابت شده است.
سید رضا صداقت حسینی، با تأکید بر اینکه قرآنهای کوفی ۷ سطری بسیاری در سه قرن نخست هجری کتابت شده است، افزود: این اثر در کتابت دارای سادگی حروف است. همچنین کشیدن حروف تکرارشونده در یک آیه و ترسیم موازی آن در سطور یک صفحه، از دیگر ویژگیهای کتابت این نسخه قرآنی محسوب میشود. فاصله میان حروف آن نیز تقریباً مساوی است.
وی ادامه داد: از دیگر موارد مورد توجه در این قرآن، اعراب و اعجام (نقطهگذاری) است، بهویژه بکار بردن رنگهای مخالف رنگ متن، موجب تسهیل در خواندن و زیبایی و جذابیت بیشتری اثر شده است.
صداقت حسینی افزود: سرسورهها و تعداد آیات این قرآن ارزشمند نیز بهخط کوفی زرین و تحریر مشکی و در صفحه پایانی نسخه، رقم مبارک «کتبه حسین بن علی» مشاهده میشود. قطع نسخه نیز همانند عموم قرآنهای کوفی پوستی، بهصورت بیاضی است.
جلد درون اثر تیماج لاکی با جدول زرین و جلد برون آن ساغری با ترنج و دو سرترنج شمسه ضربی معرق با شرفههای زرین و زراندود، است.
گنجینه رضوی با دارابودن حدود ۲۲ هزار قرآن و جزوه قرآنی از دوران صدر اسلام تاکنون، یکی از ذخایر مهم قرآنی کشور محسوب میشود که در این میان، وجود قرآنهای بسیار نفیس و کهن از جمله قرآنهای منسوب به دستخط شریف ائمه اطهار (ع) در آن، موجب شده این کتابخانه به یکی از غنیترین و بزرگترین کتابخانههای ایران و جهان اسلام و مکانی برای پژوهش و تحقیق اندیشمندان و قرآنپژوهان، تبدیل شود.