پخش زنده
امروز: -
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: ۲۰ درصد مرگ و میرها در استان بر اثر آلودگی هوا رخ میدهد و به جز کاهش مواجهه با آلودگی هوا و تعطیلی باید کارهای دقیق تری انجام شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علی عبداللهی در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، گفت: حوزه محیط زیست یکی از مسائل اصلی استان هم از نظر مدیریت بحران و هم از نظر شرایط کلی از جمله موضوعات اجتماعی است. طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی اهواز، ۲۰ درصد مرگ و میرها در خوزستان بر اثر آلودگی هوا رخ میدهد، بنابراین باید در این زمینه باید تمرکز و تلاش بیشتری برای رفع مشکلات انجام و برنامهریزی موثرتری انجام شود.
وی با بیان اینکه براساس تبصره ماده ۳ قانون هوای پاک، هر شب کارگروه اضطرار آلودگی هوا تشکیل و وضعیت هوا را پایش میکنیم و تصمیمگیریها در این خصوص انجام میشود، افزود: به جز کاهش مواجهه با آلودگی هوا و تعطیلی باید کار دقیقتری انجام شود و نقاط آلودهکننده استان خوزستان دقیقتر مشخص شوند و برای به رفع آنها تلاش کنیم.
عبداللهی ادامه داد: البته در این زمینه اقدامات زیادی انجام شده و پروندههای زیادی تشکیل شده است، اما با توجه به وضعیت کنونی خشکسالی، به مراتب کار در این زمینه سختتر شده و با وجود اینکه در نیمه زمستان قرار گرفتهایم هنوز بارشهای موثری در خوزستان نداشتهایم و این نبود بارش موجب شده تامین حقآبه تالابها به اندازه مدنظر، امکانپذیر نباشد.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان اضافه کرد: با توجه به خشک شدن بعضی قسمتهای تالابها، باید به حریم و بستر این پهنهها توجه شود تا منجر به ایجاد کانون ریزگرد جدید نشود.
وی با اشاره به وضعیت آلودگی هوای اهواز میگوید: انتظار میرود آلودگی هوای اهواز مانند شهرهای دیگر مانند تهران دیده نشود. آلایندههای موجود در اهواز به گونهای هستند که باید برنامهریزی منسجمی در این خصوص انجام شود. به نظر میرسد منابع آلاینده، بیشتر به دلیل فعالیت برخی از صنایع هستند و باید دقیق شناسایی شوند و پیگیری لازم برای رفع این آلایندهها انجام شود. همچنین باید نسبت به انتقال منابع آلاینده مستقر در حریم اهواز به خارج از شهر اقدام شود.
عبداللهی افزود: با توجه به اینکه خوزستان مناطق حفاظتشده زیادی دارد و این مناطق در تابستان دچار آتشسوزی میشوند باید بر این موضوع تمرکز بیشتری شود. سازمان حفاظت محیط زیست نیز تجهیزات اطفای حریق بیشتری در خوزستان قرار دهد.
وی ادامه داد: موارد مرتبط با آموزشهای عمومی جامعه و فناوریهای نوین و به ویژه در حوزه حریقها هم باید بیشتر پیگیری شود.
این مقام مسئول اضافه کرد: سند جامع مقابله با گرد و خاک تنظیم و وظیفه هر دستگاه مشخص شده است و باید در این زمینه اقدامات لازم انجام شود و در این خصوص هم پیشرفت داشته باشیم.