پخش زنده
امروز: -
گونه ویروسی جدید برای اولین بار توسط محققان دانشگاه بیرجند و در راستای همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه بیرجند و مرکز تحقیقات سیراد فرانسه بر روی زعفران شناسایی و نام گذاری شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، در راستای همکاریهای علمی و بین المللی بین دانشگاه بیرجند و مرکز تحقیقات سیراد فرانسه، ردیابی و بررسی مهمترین ویروسهای آلوده کننده گیاه زعفران به عنوان یکی از عوامل کاهنده عملکرد این محصول استراتژیک، در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ پرداخته شد.
براساس این تحقیقات که توسط سیده عاطفه حسینی، عضو هیأت علمی گروه آموزشی گیاه پزشکی انجام شد، یک گونه ویروسی با نام saffron-associated mastrevirus ۱ برای اولین بار در ایران و بر روی زعفران شناسایی و نام گذاری شد.
سیده عاطفه حسینی گفت: این ویروس در مزارع علائم پیچیدگی کلاله و کاهش شدید عملکرد زعفران را ایجاد کرده که تاکنون عامل اصلی آن شناسایی نشده بود.
نتایج این دستاورد در مجله Plant disease با تاثیر اثر ۴.۴ و کیفیت Q۱ به چاپ رسیده است.
سیده عاطفه حسینی، عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند تاکنون برنده بورسیه مرکز تحقیقات آگروپولیس کشور فرانسه برای اجرای طرح بین المللی با عنوان بررسی ویروم گیاه زعفران و برنده بورسیه بخش بهترینهای دانشگاه مون پولیه و نیز مرکز تحقیقات سیراد کشور فرانسه برای طرح تحقیقاتی با عنوان بررسی پراکنش جمنی ویروسها در میزبانهای گیاهی جدید شده است.