پخش زنده
امروز: -
در مراسمی محمد رضا سوقندی به عنوان مدید کل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم معرفی و از خدمات بیش از ۳ ساله امیرعلی عموزاده مدیر کل پیشین تجلیل شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم، سوقندی دارای دکترای تاریخ تمدن و ملل اسلامی، نویسنده، پژوهشگر و دارای بیش از سی سال سابقه مدیریت در عرصههای آموزشی، علمی، فرهنگی و هنری و رسانهای است.
از جمله سوابق اجرایی و مدیریتی وی میتوان به ریاست اداره امور فرهنگی، مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی، معاونت و قائم مقام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران و رئیس کارگروه تشکلهای فرهنگی هنری حوزه ایثار و شهادت، ریاست ستاد برگزاری چهلمین سالگرد دفاع مقدس وزارت فرهنگ وارشاداسلامی، مدیرکل امورحقوقی عملکرد و استانهای سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری اشاره کرد.
مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در این آیین بر ضرورت توجه به ظرفیتهای مغفول فرهنگی قم تأکید کرد و گفت:د ر دوره جدید، تمرکز ما بر بهرهگیری از فرصتها و ظرفیتهای فرهنگی خواهد بود و نباید درگیر مشکلات روزمره و حواشی شویم.
سوقندی افزود: اگر مدیران گرفتار حاشیهها شوند، ناخواسته مجموعههای تحت مدیریت آنان هم از مسیر اصلی منحرف میشوند.
وی اضافه کرد: قم در زمینه تولید اندیشه و فرهنگ، فرصتهای بیشماری دارد که هنوز بسیاری از آنها ناشناخته باقی مانده است.
سوقندی با اشاره به ضرورت بهرهبرداری هوشمندانه از توانمندیهای فرهنگی قم تصریح کرد: با وجود این حجم از ظرفیت فکری، دینی و اندیشهای، زیبنده نیست که در این استان شاهد آسیبهای اجتماعی باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم تأکید با تأکید بر اینکه رضایتمندی مردم و مخاطبان، سنجشگر عملکرد صحیح مدیران است گفت: تولیدات فرهنگی باید به سمت مهارتمحوری و کاربردی شدن حرکت کند و در نهایت در سبک زندگی و رفتار عمومی جامعه نمود یابد.
وی همچنین بهرهگیری از ظرفیتهای خلاقانه هنر، ادبیات و رسانه در انتقال مفاهیم علمی و فکری تولید شده در قم، را ضرورتی اجتنابناپذیر دانست.
معاون حقوقی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این مراسم با تأکید بر ضرورت دوری از سیاستزدگی در حوزه فرهنگ و هنر گفت: پرهیز از ورود به جریانهای سیاسی و توجه به شایستگیها و مهارتها، از سیاستهای اصلی و قطعی این وزارتخانه است.
مهدی محمدی فر افزود: در نگاه ما، سلایق و گرایشهای سیاسی افراد معیار تصمیمگیری نیست، بلکه آنچه اهمیت دارد، توانمندیها و ظرفیتهای حرفهای در عرصه فرهنگ و هنر است.
وی با اشاره به ویژگیهای خاص برخی استانهای مهاجرپذیر مانند قم، مشهد و شیراز گفت: بهدلیل تنوع فرهنگی و حضور اقوام مختلف در این شهرها، با خردهفرهنگها و گاه ناهنجاریهایی مواجه هستیم که لزوم سیاستگذاری هوشمندانه و متناسب با اقتضائات بومی را دوچندان میکند.
معاون حقوقی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: براساس قوانین موجود، هر استان موظف است در چارچوب مسئولیت اجتماعی خود، نقش مؤثری در تولید آثار فرهنگی و هنری ایفا کند.
محمدی فر گفت: استان قم در حوزههایی، چون شعر، موسیقی، تئاتر و ادبیات از ظرفیتهای قابل توجهی برخوردار است که باید بهصورت هدفمند و سازمانیافته تقویت و حمایت شود.
معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: شناسایی و حمایت از هنرمندان محلی باید در اولویت سیاستهای استانی قرار گیرد؛ چرا که بسیاری از این افراد از استعدادهای کمنظیری برخوردارند و توان مطرحشدن در سطوح ملی و بینالمللی را دارند.
وی با تأکید بر نقش دیپلماسی فرهنگی افزود: یکی از مأموریتهای مهم ادارات کل فرهنگ و ارشاد در استانها، توسعه صادرات فرهنگی و گسترش ارتباطات هنری با دیگر کشورهاست چرا که این رویکرد میتواند ضمن معرفی توانمندیهای داخلی، نقش بسزایی در ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی ایفا کند.
محمدی فر سیاست تمرکززدایی وزارت ارشاد را مورد توجه قرار داد و گفت: کاهش تمرکز و مقرراتزدایی از تهران در امور فرهنگی و هنری، یکی از اقدامات جدی وزارتخانه است تا مدیران استانی با اختیارات بیشتر و انعطافپذیری بالاتر بتوانند متناسب با شرایط اقلیمی و فرهنگی منطقه، پیشنهادات خود را ارائه کرده و به مرحله اجرا برسانند.
وی افزود: در دوره جدید، تمامی مدیران کل از بدنه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شدهاند و هیچیک از مدیران خارج از ساختار این وزارتخانه منصوب نشدهاند؛ امری که نشاندهنده اتکا به نیروهای درونسازمانی و بهرهگیری از تجربه و تخصص آنهاست.