با بسته شدن پنجره جمعیتی تا سال ۱۴۰۷، امکان افزایش باروری به راحتی امکان پذیر نیست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ سازمان بهزیستی با راه اندازی مراکز مشاوره تخصصی ژنتیک مسئولیت انجام غربالگریهای ژنتیکی پیش از ازدواج را بر عهده دارد.
سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی استان گفت: ۵ مرکز در استان فعالیت میکنند که افراد قبل از ازدواج با مراجعه به این مراکز خدمات مورد نیاز از جمله آزمایشات در راستای پیشگیری از معلولیتهای ژنتیکی به آنها ارائه میشود.
عباس لطیفی با اشاره به اینکه افراد دارای سابقه فامیلی باید آزمایشات لازم را انجام دهند، افزود: افراد نیازمند بر اساس تشخیص مرکز و ارجاع از طریق مددکاری این خدمات به صورت رایگان برای آنها انجام خواهد شد.
دادستان عمومی و انقلاب اراک گفت: با افرادی که در زمینه سقط جنین غیرقانونی مشارکت دارند برخورد میشود به طوری که برای افراد عادی سقط جنین عمدی مجازات حبس درنظر گرفته شده است.
حجتاله درودگر افزود: اگر فردی به صورت گسترده عملیات سقط جنین را انجام دهد ممکن است مشمول ماده محاربه قرار بگیرد و مجازات اعدام هم درنظر گرفته شود.
او گفت: اگر افرادی در سقط جنین کمک کنند به طوری که داروی سقط جنین تجویز کنند یا مامایی که روش سقط جنین را ارائه دهد و پزشکان، داروسازان و داروخانهها قانونگذار علاوه بر حبس مجازات ابطال پروانه هم در نظر گرفته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: طرح آمایش ملی امید با هدف دستیابی به نرخ باروری ۲ ونیم تا سال ۱۴۰۷ در حال اجرا است به طوری که پنجره جمعیتی تا سال ۱۴۰۷ بسته خواهد شد و پس از آن امکان افزایش باروری به راحتی امکان پذیر نیست.
جواد جواهری افزود: بر اساس این طرح جمعیت هدف برای همه شهرستانها خانمهای در سنین باروری است که به طوری موردی وضعیت بارداری آنها و تعداد فرزندان بررسی میشود و مشاورههای لازم برای فرزندآوری به آنها ارائه میشود.