صنعت نوشت افزار معطل تخصیص ۵۰ میلیون دلار
رئیس انجمن تولیدکنندگان نوشتافزار کشور گفت: در حالی که کل نیاز ارزی صنعت نوشت افزار حدود ۵۰ میلیون دلار است، تولیدکنندگان ماههاست از دریافت این مقدار ارز محروم ماندهاند.
آقای محمودرضا صنعتکار، در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به ظرفیت بالای تولید داخلی در این حوزه افزود: الان حدود ۳۰ شرکت بزرگ در انجمن عضویت دارند که بخش عمدهای از نیاز کشور به نوشتافزار را تأمین میکنند، این شرکتها توانایی تأمین ۸۰ درصد نیاز بازار داخلی را دارند و در برخی اقلام حتی به ۱۰۰ درصد هم میرسند و در برخی محصولات نیز ظرفیت مازاد برای صادرات وجود دارد.
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان نوشتافزار کشور با ابراز نگرانی از کاهش تولید طی سالهای اخیر گفت: متأسفانه به دلیل شرایط اقتصادی و سیاستگذاریهای نادرست، تولید با چالشهای جدی مواجه شده است از جمله ناترازی انرژی که باعث شده در تابستان با قطع برق و در زمستان با قطع گاز روبهرو شویم. سال گذشته در اوج فصل تولید، یعنی اردیبهشت تا مهر، سه روز در هفته برق نداشتیم که همین مسئله باعث افت شدید تولید شد.
وی یکی از مهمترین موانع تولید را عدم تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه عنوان کرد و افزود: بانک مرکزی در سالهای اخیر همکاری لازم را با تولیدکنندگان نداشته و هر سال شرایط را دشوارتر کرده است. از آبان سال گذشته تاکنون ارز مورد نیاز در این صنعت تأمین نشده و کالاهای ضروری در گمرک ماندهاند و این مسئله به تعطیلی تعدادی از خطوط تولید منجر شده است.
صنعت کار همچنین به حادثه اخیر در گمرک بندر شهید رجایی اشاره کرد و گفت:در این حادثه بخشی از مواد اولیه وارداتی در این صنعت که معطل تخصیص ارز برای ترخیص بود آسیب دید و خسارت سنگینی به صنعت وارد شد.
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان نوشتافزار کشور تاکید کرد:نیاز ارزی کل این صنعت تنها ۵۰ میلیون دلار است، اما همین مقدار نیز تأمین نمیشود. این در حالی است که کالاهای خارجی به راحتی وارد بازار میشوند، اما تولیدکننده داخلی برای واردات مواد اولیه با موانع زیادی مواجه است و به همین دلیل بسیاری از کارخانههای نوشت افزار تنها با ۳۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت میکنند.
به گفته وی وقتی تولیدکننده نتواند مواد اولیه تهیه کند، قیمت تمامشده بالا میرود و واردات بهصرفه میشود و تولیدکنندگان این صنعت تولیدشان کاهش مییابد، متأسفانه ناهماهنگی میان نهادهای مختلف، مسیر رشد تولید را بسته است.