پخش زنده
امروز: -
هم زمان با امضای نخستین توافق میان دولت انگلیس و اتحادیه اروپا برای باز تنظیم روابط دوجانبه، برخی رسانهها در انگلیس به بررسی اثار اقتصادی خروج این کشور از اتحادیه، موسوم به برگزیت (Brexit)، پرداخت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، پنج سال پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، به اذعان قریب به اتفاق کارشناسان، چالشهای اقتصادی ناشی از این خروج، هنوز اقتصاد انگلیس را رنج میدهد.
نشست مقامات اتحادیه اروپا و انگلیس در لندن که در پی سالها گفتوگو میان دو طرف به امضای توافق دوجانبه برای "باز تنظیم" روابط دوجانبه منجر شد.
اتحادیه اروپا بزرگترین شریک بازرگانی انگلیس است. گاردین نوشت تقریبا ۵ سال پس از اجرایی شدن برگزیت و خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا، چالشهای اقتصادی ناشی از این خروج کماکان باقی است و ناامیدی درباره توافقهای پس از برگزیت، در میان هواداران این خروج و موافقان آن، گسترش یافته است.
گاردین افزود: در همه پرسی سال ۲۰۱۶، نزدیک ۵۲ درصد از رای دهندگان به خروج از اتحادیه اروپا و حدود ۴۸ درصد نیز به باقی ماندن در این اتحادیه رای دادند. نظرسنجی امسال نشان میدهد که فقط ۳۰ درصد از مردم انگلیس، اکنون معتقدند برگزیت اقدام درستی بود و ۵۵ درصد نیز آن را نادرست میدانند. براساس این نظرسنجی، ۵۵ درصد از مردم انگلیس میخواهند روابط با اتحادیه اروپا، نزدیکتر شود. همچنین ۶۲ درصد از مردم انگلیس، از جمله یک سوم از آنانی که هوادار خروج از اتحادیه اروپا میگویند برگزیت، بد اجرا شد.
اکثر مردم انگلیس معتقدند این جدایی، به اقتصاد این کشور و بازرگانی انگلیس آسیب زده و هزینههای زندگی را در این کشور افزایش داده است.