پخش زنده
امروز: -
رئیس هیئت مدیره انجمن انرژیهای تجدید پذیر با اشاره به وضع نگرانکننده تراز برق کشور گفت: سال گذشته ۱۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات کسری برق داشتیم و این رقم امسال به ۳۰ هزار مگاوات رسیده است.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری صداوسیما، رئیس هیئت مدیره انجمن انرژیهای تجدید پذیر در نشست بررسی فرصتهای سرمایهگذاری در صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی گفت: ۸۵ درصد نیروگاههای حرارتی کشور از گاز تغذیه میکنند و حدود ۳۱ درصد از گاز مصرفی کشور صرف تأمین سوخت همین نیروگاهها میشود. این در حالی است که در فصل زمستان با ناترازی شدید گاز نیز مواجه هستیم.
داود مددی با اشاره به رشد سالانه ۵ درصدی مصرف برق، اظهار کرد: اگر این روند ادامه پیدا کند، طی ۲۰ سال آینده به حدود ۱۲۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق نیاز داریم. برآوردها نشان میدهد که دستکم ۸۰ هزار مگاوات از این ظرفیت باید از محل انرژیهای تجدیدپذیر تأمین شود.
رئیس انجمن انرژیهای تجدید پذیر با اشاره به نیاز سرمایهگذاری در این بخش گفت: جبران کسری ۲۵ هزار مگاوات برق، حدود ۱۵ هزار میلیارد دلار منابع میطلبد و برای اجرای پروژههای تجدیدپذیر نیز حدود ۲۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز است.
داود مددی با مرور تجربه گذشته از تابلو برق سبز در بورس انرژی گفت: پیش از واگذاری این تابلو به بورس، پرداختها توسط دولت بهموقع انجام نمیشد و همین مسئله باعث دلسردی و خروج سرمایهگذاران از این حوزه شد. با این حال، از سال ۱۴۰۲ تغییرات مثبتی رخ داده و تاکنون حدود ۷۹۵ میلیون مگاوات برق سبز در بورس انرژی معامله شده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن انرژیهای تجدید پذیر افزود: در خردادماه امسال، قیمت هر کیلووات ساعت برق سبز به بیش از ۷ هزار تومان رسید و میانگین سالانه قیمت انرژی تجدیدپذیر نیز در سال گذشته حدود ۶.۵ سنت بود.
داود مددی در پایان با اشاره به مصرف بالای صنایع انرژیبر گفت: این صنایع حدود ۲۵ درصد برق کشور را مصرف میکنند و هدف اصلی ما برای توسعه بازار برق سبز هستند. در حال حاضر نیز حدود ۵ میلیارد دلار سرمایه آماده جذب در این بخش وجود دارد و پشتوانههای قانونی لازم فراهم شده است.