• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۲۳۷۳
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۱
خوزستان » اجتماعی

توصیه‌هایی برای حفظ سلامت روان کودکان در شرایط جنگی

کودکان از آسیب‌پذیرترین افراد در جنگ‌ها هستند؛ علاوه بر صدمه‌هایی که متوجه جسم آنها است، روان کودکان نیز بسیار تحت تاثیر اضطراب ناشی از شرایط جنگی خواهد بود بنابراین حس امنیت و اعتمادی که از پدر و مادر دریافت می‌کنند، مطمئن‌ترین پناهگاه برای آنها است.

توصیه‌هایی برای حفظ سلامت روان کودکان در شرایط جنگی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان،  دکتر اسماعیل موسوی اصل مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اضطراب کودکان هنگام بحران اظهار کرد: کودکان اضطراب خود در خصوص ترس از جنگ، بمب و موشک را به صورت پرسش از والدین نشان می‌دهند بنابراین والدین باید خود را برای پاسخگویی به سوالات آماده کنند.

وی افزود: هر چه والدین به خود مسلط‌تر باشند، فرزندان به آنها و توانایی‌هایشان بیشتر اعتماد می‌کنند و این اعتماد و خونسردی را در آنها می‌بینند.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه هر چه اعتماد به والدین بیشتر باشد، اضطراب فرزند کاهش می‌یابد، گفت: قبل پاسخ سریع، باید به فرزند اجازه داده شود حرف‌های خود را بزند و باید شنونده خوبی برای کودکان باشیم.

وی بیان کرد: زمانی که کودک عمیق‌ترین، سنگین‌ترین و وحشتناک‌ترین احساسات خود را با والدین در میان می‌گذارد، کلید موفقیت برای کنترل اضطراب این است که شنونده خوبی باشیم تا کودک بعد تخلیه احساسات، آماده دریافت پاسخ درست باشد بنابراین پدر و مادر باید آرامش داشته باشند تا در قدم اول فرزند احساس کند، شنونده خوبی دارد و احساس دیده شدن و شنیده شدن را پیدا کند.

چگونه شنونده خوبی برای کودکان باشیم؟

موسوی اصل گفت: باید هنگام صحبت با کودکان، با حرکات سر و تماس چشمی به فرزند گوش داده شود. قد پدر یا مادر باید هم‌قد کودک شود یعنی اگر ایستاده‌اند، بنشینند و به حرف‌های کودکان‌شان گوش دهند.

وی افزود: می‌توان از تماس دست‌ها با دست‌ها یا شانه‌های کودک برای حس همدردی استفاده کرد. جمله‌ها را مانند او تکرار کنید و بازخورد دهید. همچنین باید با کودک همدلی کافی شود یعنی احساسات، درک و تجربه حسی فرزندان و قرار دادن خود جای فرزندان بدون قضاوت در مورد آنها انجام شود. والدین باید خودشان را جای فرزندانشان بگذارند و از زاویه دید آنها به موضوع اضطراب‌شان نگاه کنند. همچنین از تجربه‌های شخصی‌شان در زمان کودکی برای درک موضوع استفاده شود.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه فرزند باید حس حمایت شدن از والدین دریافت کند، گفت: در این خصوص والدین می‌توانند به فرزندشان بگویند هر زمانی که می‌خواهد می‌تواند درباره نگرانی‌هایش با آنها صحبت کند.

وی با تاکید بر لزوم پرهیز از بازگو کردن مکرر اخبار در منزل بیان کرد: هنگام صحبت والدین با تلفن، فرزندان به صحبت‌های والدین توجه می‌کنند، بنابراین پدر و مادر باید مراقب پنهان کردن اضطراب خودشان باشند.

موسوی اصل گفت: روان ضعیف و شکننده کودکان بیشتر از هر وقت دیگری به تکیه‌گاه محکمی نیاز دارد و پاسخ به سوالات‌شان، مهمترین نقش والدین در این روز‌ها است.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به چگونگی حفظ آرامش و اطمینان‌بخشی به کودک در شرایط جنگی گفت: از قرار دادن کودک در معرض اخبار و تصاویر خشونت‌آمیز خودداری کنید. همچنین باید یک روال روزمره منظم حتی در شرایط بحرانی ایجاد شود.

وی با بیان اینکه فراهم‌کردن محیطی امن، هرچند موقت برای کودکان نیاز است، افزود: گفت‌وگوی صادقانه و متناسب با سن کودک درباره وقایع، تشویق کودک به بیان احساسات خود از طریق نقاشی، بازی یا صحبت، حفظ پیوند‌های خانوادگی و اجتماعی تا حد امکان، ارائه فرصت‌هایی برای بازی و فعالیت‌های سرگرم‌کننده، حمایت عاطفی مداوم از سوی والدین یا مراقبان، استفاده از کمک روان‌شناختی یا مشاوره در صورت نیاز، تقویت حس امید و آینده‌نگری در کودک و آموزش مهارت‌های مقابله با استرس به زبان کودکانه توصیه می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سمعک ایرانی با فناوری پیشرفته در جمع ۱۰ کشور دارنده فناوری دیجیتال
برگزاری یادواره ۵۰ شهید والامقام شهر بهمن
قیمت جدید نان در همدان اعلام شد
برای توانمندسازی اقتصادی، باید تدابیر ویژه اندیشید
پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی هرمزگان- ۱۹ تیر
چگونه جوش‌های زیر پوستی را درمان کنیم ؟
سازمان‌های مردم‌نهاد از ارکان توسعه
حضور ۱۹ نمایش‌نامه در جشنواره تئاتر چهارمحال‌وبختیاری
غرق شدن جوان جهرمی در چشمه آبگرم سیمکان
اختصاص ۷۷۶ میلیارد تومان اعتبار به شهرستان میناب
تکذیب وجود آرسنیک و سیانور در هوای تهران و تالاب بندعلیخان
آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمومه دولتی آغاز شد
آغاز برداشت هلو از باغ‌های بیضا
پرداخت ۲۹ همت اعتبار خرید تضمینی گندم به کشاورزان خوزستان
انجام بیش از ۸۹۰ کیلومتر خط کشی در محور‌های خراسان جنوبی
درخواست مجازات نتانیاهو و ترامپ از سازمان ملل متحد
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (نوزدهم تیرماه ۱۴۰۴)
اصفهان در وضعیت خطرناک آلودگی هوا
بادامستان‌های چهارمحال و بختیاری یکی از جاذبه‌های گردشگری کشاورزی 
مهلت نام نویسی مسابقات ملی مهارت تا ۲۷ تیر ماه در زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت پدافند هوایی تبریز برای انهدام ریزپرنده ها
اغلب جاسوسان رژیم صهیونیستی با کمک مردم شناسایی شدند
تروریست فراری را شناسایی و معرفی کنید
ثبت نام خرید تاکسی برقی شاسی‌بلند در تهران ادامه دارد
درگیری‌های مسلحانه در اربیلِ کردستان عراق
انتشار اطلاعات جدید ایران‌اینترنشنال توسط «حنظله»
تیم ملی فوتبال بانوان ایران وارد امان شد
صعود دختران ایران به دور دوم جام جهانی شطرنج ۲۰۲۵
ترکیب تیم ایران در والیبال قهرمانی کمتر از ۱۶ سال آسیا
شجاعی سرمربی صنعت نفت آبادان شد
اسامی دعوت شدگان به اردوی تیم ملی کبدی بانوان
وقتی الگوریتم‌ها می‌کشند: فناوری چگونه اهداف را شناسایی می‌کند؟
اسرائیل باید به حضور در سرزمین‌های اشغالی پایان دهد
ابهام در ۵ ماده طرح مجازات جاسوسی از نظر هیئت نظارت
مدنی‌زاده: واگذاری اختیارات، راهکار اجرای مؤثر سیاست‌هاست
مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی با حضور رهبر انقلاب  (۴ نظر)
ترامپ ادعا کرد: زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است  (۴ نظر)
فعالیت پدافند هوایی تبریز برای انهدام ریزپرنده ها  (۳ نظر)
اعتماد به روند گفت‌وگو، شرط بازگشت به مذاکره  (۳ نظر)
اغلب جاسوسان رژیم صهیونیستی با کمک مردم شناسایی شدند  (۳ نظر)
واکنش مردم به حضور رهبر انقلاب در مراسم شب عاشورا  (۳ نظر)
ترامپ: کشور‌های همسو با بریکس جریمه خواهند شد  (۳ نظر)
همه فهمیدند ستون این خانه محکم و استوار است  (۲ نظر)
سردار صفوی: هزاران موشک و پهپاد در جای مطمئن داریم  (۲ نظر)
اتحادیه اروپا تحریم «اسرائیل» را بررسی می‌کند  (۲ نظر)
عیادت نماینده ولی فقیه در گیلان از جانشین پلیس راه رشت - لاهیجان  (۲ نظر)
اردوغان: فشار غرب بر رژیم صهیونیستی افزایش یابد  (۲ نظر)
آمریکا بداند تنها راه صلح پایدار گفت‌وگوی محترمانه است  (۲ نظر)
شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد  (۱ نظر)
شهروندان تخلف نانوایی‌ها را از طریق سامانه‌های ارتباطی گزارش دهند  (۱ نظر)