• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۶۸۵۳
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۲
یزد » اجتماعی

موانع پیش روی نیروگاه‌های تولید پراکنده رفع می‌شود

رئیس کمیسیون نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی اتاق بازرگانی یزد: یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که نیروگاه‌های تولید پراکنده با آن مواجه‌اند، هزینه بالای ترانزیت برق است.

موانع پیش روی نیروگاه‌های تولید پراکنده رفع می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، نشست کمیسیون نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی با دستور کار بررسی مشکلات نیروگاه‌های تولید پراکنده در استان یزد برگزار شد. 

احمد عشقان‌ملک، رئیس کمیسیون نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی اتاق بازرگانی یزد در نشست این کمیسیون که با هدف بررسی مشکلات نیروگاه‌های تولید پراکنده برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که این نیروگاه‌ها با آن مواجه‌اند، هزینه بالای ترانزیت برق است، در این زمینه تلاش‌های زیادی انجام دادیم، حتی موضوع را تا دیوان عدالت اداری پیگیری کردیم، اما متأسفانه هنوز نتیجه مطلوبی نگرفته‌ایم. 
 
وی ادامه داد: موضوع مصرف داخلی برق تولیدی این نیروگاه‌ها و همچنین قطعی مکرر فیدر‌ها نیز از دیگر مسائل جدی در این حوزه است که در حال بررسی آن هستیم و امیدواریم با هم‌افزایی بین فعالان اقتصادی و نهاد‌های مسئول، بتوانیم بخشی از این مشکلات را حل کنیم و مسیر توسعه این نوع نیروگاه‌ها را در استان هموارتر سازیم. 

علی‌اصغر بیگی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی یزد با تأکید بر ضرورت واقع‌بینی در مواجهه با بحران انرژی کشور اظهار کرد: در شرایط فعلی، کشور کاملاً درگیر بحران برق است، اگر بخواهیم صرفاً به اجرای کامل و بدون انعطاف قانون پایبند باشیم، تولید در بسیاری از واحد‌ها متوقف خواهد شد. 

بیگی با تأکید بر لزوم بررسی واقع‌بینانه و جامع موضوع گفت: محیط زیست باید با نگاه همه‌جانبه و بر اساس واقعیت‌های موجود تصمیم‌گیری کند، نه فقط با اتکا به بند‌های قانونی که در عمل، با شرایط بحرانی فعلی هم‌خوانی ندارد. 
 
وحید صالحی، فعال اقتصادی در این نشست با انتقاد از رویکرد‌ها و موانع موجود بر سر راه توسعه نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس گفت: در حال حاضر، بیشترین مشکل برای نیروگاه‌ها نه از جنبه فنی، بلکه از سوی سازمان محیط زیست ایجاد شده است، متأسفانه هنوز درک روشنی از کارکرد نیروگاه‌ها در این نهاد وجود ندارد و نگاه چندین سال پیش همچنان حاکم است. این دیدگاه نیازمند بازنگری جدی است. 

وی با اشاره به ظرفیت‌های نیروگاه‌های تولید پراکنده (DG) و تولید همزمان (CHP) ادامه داد: این نیروگاه‌ها موتور‌های گازسوزی هستند که به صورت دائم کار می‌کنند و از ظرفیت ۵۰۰ کیلووات تا ۹ مگاوات را پوشش می‌دهند، در دنیا به دلیل مزایای فراوان این نوع موتورها، استفاده گسترده‌ای از آنها می‌شود، در ایران نیز از سال ۱۳۸۷ با تدوین یک دستورالعمل، تعداد زیادی از متقاضیان این سیستم‌ها شناسایی شدند. 
 

صالحی با بیان اینکه نخستین نیروگاه CHP کشور در یزد احداث شده، افزود: اکنون یزد سومین استان تولیدکننده برق در مقیاس کوچک است، این نیروگاه‌ها در کشور حدود ۱۵۰۰ مگاوات برق تولید می‌کنند، در حالی که مجموع تولید نیروگاه‌های خورشیدی ۸۰۰ مگاوات است، مزیت مهم این موتور‌ها راندمان بالاتر نسبت به توربین‌های نصب‌شده در کشور است. 

وی ادامه داد: راندمان متوسط نیروگاه‌های کشور بین ۳۴ تا ۳۵ درصد است، که البته عدد واقعی احتمالاً کمتر از اینهاست، اما راندمان DG‌ها بین ۴۰ تا ۴۲ درصد است. اگر از حرارت تولیدی آنها در مکان‌هایی مثل گرم‌کردن آب استخر‌ها استفاده شود، این راندمان می‌تواند به ۸۰ درصد برسد. با این حال، متأسفانه استخر‌های استان حاضر به همکاری نشدند. 
این فعال اقتصادی همچنین به جنبه‌های اقتصادی و زیرساختی این فناوری اشاره کرد و گفت: در صورت استفاده از CHP، نرخ خرید برق توسط توانیر افزایش می‌یابد و ما نیز به همین دلیل به دنبال توسعه این مدل بودیم، اما به دلیل ارزان بودن گاز، CHP هیچ‌گاه در ایران جدی گرفته نشد. 

صالحی استفاده از این نیروگاه‌ها را در دنیا بخشی از پدافند غیرعامل دانست و گفت:، چون این نیروگاه‌ها محلی هستند و سرعت نصب بالایی دارند، در عرض سه ماه می‌توان آنها را نصب و راه‌اندازی کرد، در مواقع بحرانی اهمیت دوچندانی دارند. 

در ادامه سیدرضا علوی، فعال اقتصادی با انتقاد از برخورد دوگانه نهاد‌های نظارتی گفت: سازمان محیط زیست ما را به عنوان صنایع آلاینده تعریف کرده و محدودیت‌هایی برایمان اعمال می‌کند، در حالی که عامل اصلی این آلایندگی، گازی است که شرکت گاز در اختیار ما قرار می‌دهد. 

وی افزود: این تناقض در سیاست‌گذاری باعث شده تولیدکننده در میانه فشار بین چند دستگاه قرار بگیرد، بدون اینکه نقش واقعی خود را در ایجاد آلودگی یا امکان اصلاح آن در نظر گرفته باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دریافت کارت آزمون‌های ورودی مدارس پرورش استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی
گسترش پرواز‌های «هما» به مقصد کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس
تداوم هوای گرم در شهداد
دو حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
سوگواری کهگیلویه و بویراحمدی‌ها در روز تاسوعای حسینی
کشف بیش از ۳۰۰ دستگاه رمز ارز غیرمجاز در استان مرکزی
کردستان غرق در ماتم سید الشهدا
فعالیت ۱۵۰ هیئت و ایستگاه صلواتی در اسدآباد
عزاداری امن و بدون حادثه با رعایت نکات ایمنی
آغاز پرواز‌های فرودگاه بین‌المللی بوشهر
ابراز ارادت مردم آذربایجان غربی به حضرت ابوالفضل العباس (ع)
خوزستان یکپارچه عزادار امام حسین (ع) و شهدای واقعه عاشورا+فیلم
آمادگی کامل مشهد،برای میزبانی از عزاداران تاسوعا و عاشورای حسینی
عشق و ارادت مردم رامیان به اباعبدالله با آیین‌های خاص عزاداری
ایران در سایه اسلام: تمدنی که استکبار را به چالش کشیده است.
آغاز پویش ملی خانه‌ات آباد در کیش
فردا، اجتماع زینبیون در میدان امام حسین(ع)
بوشهر در سوگ علمدار کربلا در تاسوعای حسینی
هشدار زرد هواشناسی خوزستان نسبت به وزش تندباد و وقوع گرد و خاک
آماده‌باش ۱۰ هزار دستگاه تاکسی در مشهد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هاشمیان سرمربی پرسپولیس شد
هشدار سپاه به اسرائیل: دیگر خط قرمزی نخواهیم داشت
واکنش کرملین به اظهارات ترامپ پس از تماس با پوتین
در صورت تکرار خطای صهیون‌ها، طرح بیچاره‌کننده اجرا می‌شود
تنها راه توقف جنایات صهیونیست‌ها انسجام امت اسلامی است
عیادت وزیر بهداشت از مجروحان تجاوز صهیونیست‌ها
ملت ایران از مسیر عزت‌آفرین خود عقب‌نشینی نمی‌کند
زیارت تیم ملی بسکتبال بانوان از حرم مطهر امام رضا (ع)
امکان پرداخت چک‌های بانک سپه فراهم شد
وزش باد و رگبارهای پراکنده در مناطقی از شمال و شمال غرب
میهن پرستی نیرو‌های مسلح دشمن را به زانو درآورد
زندان اوین دقایقی پس از حمله
رضایی سرمربی شمس‌آذر شد
دشمن اگر حماقت کند، پشیمان می شود
اعلام جزئیات ثبت‌نام آزمون‌های ارزشیابی دانش‌آموختگان داروسازی خارج از کشور
اسرائیل بی‌اجازه از حریم ما برای حمله به ایران استفاده کرد  (۴ نظر)
ساخت نیروگاه‌های تولید پراکنده در بیش از ۱۰۰۰ نقطه کشور  (۲ نظر)
واکنش به انتشار تصویر موهن از پیامبر در نشریه لمان ترکیه  (۲ نظر)
دشمنان حماقت کنند، با پاسخی کوبنده تر روبرو می شوند  (۲ نظر)
شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله سلاح خود را تحویل نمی‌دهد  (۲ نظر)
تنها راه نجات منطقه از بحران، توقف تجاوزات رژیم صهیونی  (۲ نظر)
دیدارهای دوستانه و اردوی مشترک پیش از هفته سوم لیگ ملت ها  (۱ نظر)
شکست پروژه جنگ ۱۲ روزه علیه ایران  (۱ نظر)
ایران برای پاسخ به هر تجاوز جدید آمادگی دارد  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح هیچگاه دچار از هم پاشیدگی نخواهند شد  (۱ نظر)
تأکید مسکو و پاریس بر احترام به حقوق هسته‌ای ایران  (۱ نظر)
پاسخ ایران به تعرض دوباره، «سخت‌تر از دوره قبل» خواهد بود  (۱ نظر)
توهم‌های دشمن با مجاهدت‌های فرماندهان نقش برآب شد  (۱ نظر)
برگزاری آیین بزرگداشت شهدای جنگ تحمیلی دشمن صهیونی  (۱ نظر)
کاظمی: در هر شرایطی آموزش را ادامه خواهیم داد  (۱ نظر)