پخش زنده
امروز: -
آئین منحصربهفرد بیلزنی خوسف با ۳۰۰ سال قدمت؛ روایتی متفاوت از عاشوراست که با نوای «حیدر علی» اجرا میشود.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما، مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان خوسف در استان خراسان جنوبی گفت:این مراسم در سال ۹۱ به شماره ۵۰۸ در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است .
علی صالحی افزود: آیین بیلزنی خوسف همزمان با نخلگردانی در ظهر عاشورا بعد از اقامه نماز ، در عصر عاشورا در قتلگاه واقع در بافت تاریخی برگزار میشود.
وی به سبقه طولانی ۳۰۰ ساله آیین بیلزنی خوسف اشاره کرد و گفت: برای برپایی این مراسم در هر یک از دو هیأت خوسف دو دسته پانزدهنفری تشکیل می شود و هر یک از نفرات بیل به دست، دایرهوار و به هم چسبیده بیلهایشان را بهطرف آسمان میگیرند و در هنگام حرکت هر یک از نفرات به هوا پریده و تیغه بیلش را به بیلهای دیگر میزند و همه باهم یکصدا حیدر علی میگویند.
مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان خوسف تأکید کرد: مراسم بیلزنی نوعی شبیهسازی از طایفه بنی اسد در صحرای کربلاست که پس از واقعه عاشورا با بیل و ابزار دیگری که در دست داشتند ، شهدای دشت نینوا را بعد از ۳ روز در میان حزن و اندوه به خاک سپردند.
صالحی با اشاره به اینکه شغل اغلب مردم این منطقه کشاورزی است، گفت: مردم اعتقاد دارند بیلزنی در عصر عاشورا مایه برکت محصولات کشاورزی آنان در سال زراعی میشود.
وی افزود : مردم و گردشگران میتوانند برای آشنایی با آئین عزاداری بیلزنی ، در این مراسم متفاوت و منحصربهفرد دینی در قلب بافت تاریخی خوسف حضور یابند.