• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۰۸۷۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۷
بین الملل » سیاسی

تخت‌روانچی: آماده هر احتمالی هستیم

معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در گفت‌و‌گو با ان‌بی‌سی درباره مذاکرات غیر مستقیم بین ایران و آمریکا در ماه‌های گذشته گفت که تهران با حسن نیت مذاکره کرد، اما واشنگتن با سوءنیت وارد شد.

تخت‌روانچی: آماده هر احتمالی هستیم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در مصاحبه با شبکه «ان بی سی» آمریکا، با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان در طول ماه‌های گذشته گفت: ما با حسن نیت مذاکره کردیم، ولی آمریکایی‌ها به طور قطع با سوء‌نیت وارد مذاکرات شدند.

تخت روانچی در پاسخ به این پرسش که آیا هنوز فضا برای مذاکره وجود دارد و هنوز می‌توان راهی را برای همکاری با آژانس پیدا کرد؟ گفت: در‌ها از این باب بسته نشده است. ما همکاری خود را با آژانس متوقف کردیم و ادامه همکاری بستگی به یک سری موارد دارد. مثلاً اینکه دقیقاً چه اقدامی باید انجام دهیم تا یک همکاری منظم و روانی با آژانس داشته باشیم. سفیر ما در وین با دبیرکل در تماس بوده و موضع ما را برای او مشخص کرده است.

وی در واکنش به اینکه آیا امکانی برای عبور از این جنگ و ازسرگیری مذاکرات وجود دارد؟ افزود: نمی‌توان از این تجاوز آشکار به آسانی عبور کرد. مردم ما صدمات زیادی را در نتیجه تجاوز اسرائیل و آمریکا متحمل شدند. چگونه می‌توانیم این را فراموش کنیم؟! مردم ما کشته و زخمی شده‌اند. این برای ما آسان نیست. مردم ما نمی‌توانند فراموش کنند که در ۱۳ ژوئن رژیم اسرائیل به ما حمله و دولت آمریکا از آن حمایت کرد. آمریکا چند روز بعد به ایران حمله کرد. ما چطور می‌توانیم این را فراموش کنیم.

دیپلمات ارشد ایرانی اضافه کرد:، اما سوال اصلی این است: آیا ما می‌توانیم به آمریکا اعتماد کنیم؟ دو روز قبل از شروع ششمین دور مذاکرات بین ایران و آمریکا این تجاوز اتفاق افتاد. این بزرگترین ضربه به دیپلماسی بود. این بزرگترین ضربه به اعتماد مورد نیاز برای یک مذاکره واقعی است. آمریکایی‌ها چطور می‌توانند این را توضیح دهند؟ ما از آنها می‌خواهیم که توضیح دهند چرا ما را گمراه کردند؟ چرا آنها چنین اقدام غیرقانونی را علیه مردم ما انجام دادند؟ چند روز قبل از تجاوز، ما تماس‌هایی را به صورت غیرمستقیم با استیو ویتکاف برقرار کرده بودیم و او به ما گفت که ظرف چند روز با ما در عمان دیدار خواهد کرد.

وی تاکید کرد: آمریکایی‌ها قطعاً با سو نیت مذاکره کردند. ما با حسن نیت از طریق عمان ۵ دور مذاکره کردیم. درست است که موفقیتی حاصل نشد و پیشرفت ما کند بود، اما هر دو طرف معتقد بودند که در مسیر صحیح حرکت می‌کنند. ما ناگهان با یک تجاوز مواجه شدیم. آنها چه توضیحی دارند؟ آنها باید بیایند و بگویند چرا چنین اقدامی کردند.

تخت‌روانچی در پاسخ به این پرسش که به باور وی شرایط به چه سمت پیش خواهد رفت و آیا شاهد خشونت و حملات بیشتر از جانب اسرائیل و شاید آمریکا خواهیم بود، ادامه داد: ما برای هر احتمالی آماده هستیم. ما هر اقدامی را برای حفاظت از مردم و ملت مان انجام می‌دهیم. نمی‌خواهیم دوباره تهدید شویم. به همین دلیل است که گفته‌ایم ما دیپلماسی را می‌خواهیم، اما بزرگترین مسئله برای ما این است که برای این پرسش باید پاسخی از سوی آمریکا داشته باشیم. آنها باید ما را قانع کنند که در حین مذاکره دوباره از قدرت نظامی استفاده نخواهند کرد.

وی همچنین درباره میزان خسارت واردشده به تأسیسات هسته‌ای ایران در حمله آمریکا، آسیب را «بسیار جدی» خواند و گفت: خسارت جدی است. این را می‌توانم بگویم. البته من کارشناس ارزیابی خسارت نیستم. سازمان انرژی اتمی ما در حال ارزیابی خسارات است.

تخت‌روانچی در پاسخ به ادعای رافائل گروسی، مدیرکل آژانس درباره احتمال جابه‌جایی بیش از ۴۰۰ کیلوگرم اروانیوم با غنای بالا پیش از حمله آمریکا، گفت: من نمی‌دانم آن مواد کجا هستند. نمی‌توانم نکته‌ای بیش از آنچه گفتم، اضافه کنم و به همین بسنده خواهم کرد.

وی در واکنش به این پرسش که آیا ایران قصد دارد با حمله به پایگاه‌های آمریکا یا سرزمین آمریکا به این جنگ ۱۲ روزه پاسخ دهد و انتقام بگیرد؟ تاکید کرد: ما قبلاً پاسخ دادیم. تا زمانیکه به ما تجاوز نشود، اقدامی نخواهیم کرد.

دیپلمات ایرانی همچنین در پاسخ به اینکه آیا ایران پس از این حمله غافلگیرکننده، موضع خود را درباره ساخت سلاح هسته‌ای تغییر داده است، گفت: موضع ما درباره پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) همان موضع قبلی است. ما به دنبال سلاح هسته‌ای نمی‌رویم، چون این خلاف دکترین دفاعی و فتوای رهبر معظم ما است و ما اعتقاد نداریم که سلاح‌های هسته‌ای می‌توانند امنیت به همراه داشته باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
حسن نیت نسبت به آمریکا ؟؟؟ حسن نیت در هر مذاکره ای حماقت است. اصلاً اگر با این دید وارد شوید از همان اوّل شکست خورده اید!!! حالا جواب حسن نیت و شفاف سازی های خودتان را ببینید.
نظر شما
آخرین اخبار
اوقات شرعی چهارشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴ به افق یزد
کشاورزان مراقب آفت تریپس باشند 
بیش از هفت هزار مددجوی بهزیستی در انتظار مسکن
وضعیت واکسیناسیون‌ ام‌ام‌آر در انگلیس، بدترین حالت در میان کشور‌های گروه ۷
خدابنده قطب تولید گندم در زنجان
چهار پیشنهاد وزیر امور خارجه ایران به اجلاس شانگهای
چشم اندازی زیبا از بارش باران در طبیعت چشمه پیرکدویه
امروز ، آخرین مهلت دریافت کارت آزمون سراسری است
رونمایی از نماهنگ مهد عاشقان
منابع آب، در انتظار تغییر رفتار مصرف
آغاز اجرای ۴ طرح پژوهشی باستان‌شناسی در خراسان جنوبی
همایش سفیران سلامت در سنندج
وحید رضایی سرمربی شمس‌آذر قزوین شد
پیاتزا: ایران و لهستان از قدرت یکدیگر آگاه هستند
انگلیس یک بشکه باروت است
اعتراض مادورو به سکوت جهان در قبال نسل‌کشی غزه
درخواست لغو آزمون ارتقای پزشکی به دلیل همزمانی با اربعین
پیش بینی افزایش دما تا یکشنبه
حضور دوچرخه سوار نوجوان خراسان جنوبی در اردوی تیم ملی
روکش و بهسازی ۱۹۰ کیلومتر از محور‌های خراسان جنوبی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتراض پیاتزا به فدراسیون جهانی والیبال جواب داد
گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و سه کشور اروپایی درباره ایران
استقلال امروز به مصاف قهرمان اردن می‌رود
ادامه گرمای هوا در مازندران
ابقای سه تن از فقهای شورای نگهبان
طرح فروش خودرو‌های وارداتی صحت ندارد
شبکه خبر؛ پرمخاطب‌ترین شبکه در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
ژسوس سرمربی النصر شد
تاکید رئیس شورای کریکت آسیا بر توسعه این رشته المپیکی در ایران
شکست تیم فوتبال استقلال مقابل الحسین اردن
پزشکیان: همچنان معتقدیم که پنجره دیپلماسی باز است
پرمخاطب‌های تلوبیون
مهدی مهدی‌پور به آلومینیوم اراک پیوست
قضاوت و نظارت نمایندگان داوری ایران در رقابت‌های جام آسیا بانوان
لغو اعزام کاروان ایران به یونیورسیاد ۲۰۲۵
شرایط پیش‌فروش خودرو‌های کوئیک و ساینا S اعلام شد  (۱۴ نظر)
نتانیاهو مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی را برعهده گرفت  (۳ نظر)
طرح مشترک جریان فتنه با منافقین و رضا پهلوی  (۳ نظر)
چرا بانک‌ها برای وام ازدواج «شعبه» را تایید نمی‌کنند  (۳ نظر)
سردار رادان: پیروز قطعی دفاع مقدس ۱۲ روزه ملت ایران بود  (۲ نظر)
پاکستان قاطعانه نشان داد با ایران، برادر است  (۲ نظر)
دستور رئیس قوه قضائیه برای مقابله با گرانفروشی و احتکار  (۲ نظر)
همکاری با آژانس از طریق شورای عالی امنیت ملی انجام می‌شود  (۲ نظر)
پزشکیان: همچنان معتقدیم که پنجره دیپلماسی باز است  (۲ نظر)
بقایی: «مذاکره» ابزار احقاق حق است  (۲ نظر)
ترامپ: از پوتین بسیار ناامید شده‌ام  (۲ نظر)
انتشار فراخوانی بین المللی برای بازطراحی ساختمان شیشه‌ای  (۱ نظر)
واکنش وزیر خارجه به لفاظی‌های نخست وزیر رژیم صهیونی  (۱ نظر)
امنیت خلیج‌فارس مستلزم مشارکت کشور‌های منطقه است  (۱ نظر)
توانمندی نیرو‌های مسلح دشمن صهیونی را درهم شکست  (۱ نظر)