• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۵۵۴۴
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۲
خوزستان » اقتصادی

ضرورت احیای پروژه ملی بندر خشک در خوزستان

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان خواستار تشکیل کارگروهی ویژه از سوی دولت و پیگیری مجمع نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی برای احیای پروژه ملی بندر خشک اندیمشک شد.

ضرورت احیای پروژه ملی بندر خشک در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان، شهلا عموری با گله‌مندی از تأخیر طولانی در اجرای پروژه بندر خشک استان، اظهارکرد: در حالی که استان‌های دیگر مانند تهران با بندر خشک آپرین و یزد با بندر خشک پیشگامان از مزایای این زیرساخت بهره‌مند شده‌اند، پروژه بندر خشک خوزستان همچنان متوقف مانده است.

وی ادامه داد: اندیمشک سال‌هاست به دلیل موقعیت استراتژیک به‌عنوان گزینه اصلی این پروژه مطرح بوده، اما ضعف زیرساخت‌ها، به‌ویژه در بخش ریلی، مانع پیشرفت کار شده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی امکان‌سنجی احداث بندر خشک در اندیمشک را بازنگری کند، تصریح کرد: در صورت وجود موانع برای راه اندازی بندر خشک اندیمشک، مناطق دیگری مانند اهواز یا شوش به عنوان جایگزین برای اجرای این پروژه ملی مورد بررسی قرار گیرد.

اهمیت استراتژیک بندر خشک برای خوزستان

عموری با اشاره به پتانسیل‌های خوزستان، اظهارکرد: این استان با دسترسی به بندر امام خمینی (ره) و نزدیکی به کشور‌های همسایه مانند عراق، می‌تواند به هاب لجستیکی منطقه تبدیل شود؛ بندر خشک با ظرفیت جابه‌جایی ۳۰ میلیون تن بار در سال، نه‌تنها هزاران فرصت شغلی ایجاد می‌کند، بلکه با انتقال عملیات گمرکی و انبارداری به داخل کشور، ازدحام بنادر دریایی را کاهش داده و کارایی آنها را افزایش می‌دهد.

وی با بیان اینکه انتقال کالا‌ها از طریق شبکه ریلی، هزینه‌های حمل‌ونقل و زمان ترخیص را به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد، گفت: وجود اراضی کشاورزی وسیع، سد‌های دز، کرخه و بالارود و صنایع موجود، امکان صادرات محصولات را تقویت می‌کند؛ همچنین، پراکندگی مراکز لجستیکی، امنیت زنجیره تامین کشور را از منظر پدافند غیرعامل بهبود می‌بخشد.

محرومیت خوزستان از تسهیلات لجستیکی

عموری با اشاره به تسهیلات جدید کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای فعالان اقتصادی، افزود: کشتیرانی اعلام کرده که کالا‌ها با تخفیفات ویژه در بنادر خشک تحویل داده می‌شود تا دسترسی تجار به بار‌های ارسالی تسهیل شده و انباشت کالا در بنادر اصلی کاهش یابد. این تسهیلات شامل قیمت‌های رقابتی، تحویل کالا در نزدیک‌ترین بندر خشک، تخفیفات کرایه حمل، قرارداد با شرکت انبار‌های عمومی برای تحویل کانتینر و وصول هزینه‌های ترخیص و THC پس از تخلیه در مقصد است.

وی ادامه داد: متاسفانه، خوزستان به دلیل فقدان بندر خشک از این تسهیلات محروم مانده است. این در حالی است که کشتیرانی برای جلوگیری از انباشت کانتینر در بنادر جنوبی، اولویت تخصیص کانتینر و بارگیری را به مشتریان متقاضی حمل سراسری اختصاص داده و مشوق‌هایی ارائه کرده است؛ این محرومیت، ضرورت تسریع در احداث بندر خشک در خوزستان را بیش از پیش نشان می‌دهد.

عموری با اشاره به موقعیت اندیمشک، اظهارکرد: اندیمشک با دسترسی به راه‌آهن سراسری، آزادراه تهران-جنوب، فرودگاه دزفول و زمین‌های وسیع، گزینه‌ای ایده‌آل برای بندر خشک بود، اما ضعف زیرساخت‌های ریلی و عدم تأمین به‌موقع منابع، این پروژه را متوقف کرده است.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی باید بررسی کند که آیا این موانع قابل رفع هستند یا خیر؛ در غیر این صورت، مناطق دیگری مانند اهواز با شبکه ریلی و جاده‌ای توسعه‌یافته و بازار مصرف بزرگ، یا شوش با قرارگیری در کریدور شمال-جنوب، می‌توانند به‌عنوان گزینه‌های جایگزین مطالعه شوند.

توجیه اقتصادی پروژه بندر خشک اندیمشک

عموری با اشاره به توجیه اقتصادی پروژه بندر خشک اندیمشک، گفت: به رغم اینکه در قالب برنامه توسعه ششم کشور برای این پروژه منابع نیز تعیین شده بود، اما پروژه پیشرفتی نداشته است.

وی افزود: در برنامه‌های توسعه کشور ظرفیت‌هایی برای حمایت از زیرساخت‌های لجستیکی پیش‌بینی شده، اما تخصیص ناکافی منابع و نبود هماهنگی بین دستگاه‌ها، پروژه را به تاخیر انداخته است؛ دولت باید با تشکیل کارگروهی ویژه، موانع را رفع کرده و با جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و خارجی، این پروژه را اجرایی کند.

عموری تاکید کرد: این پروژه نه تنها برای توسعه اقتصادی منطقه بلکه برای تسهیل تجارت و کاهش هزینه‌های لجستیکی ضروری است و باید توجه داشت به دلیل ماهیت کلی وظایف وزارت راه و شهرسازی در حوزه حمل و نقل و لجستیک، این وزارتخانه نقش محوری‌تری در این زمینه ایفا می‌کند، اما همکاری تنگاتنگ با سایر دستگاه‌ها اجتناب‌ناپذیر است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مرمت رباط جهانی عباس آباد تایباد
چند خبر از گوشه و کنار استان؛ ۲۱ تیر ۱۴۰۴
بورس انرژی، مسیر مطمئن سرمایه‌گذاری در تجدیدپذیرها
برترین بدمینتون بازان رقابت‌های جام خلیج فارس در قم معرفی شدند
تشییع پیکر مادر شهید ارسطو کلار احمدی در عباس‌آباد
اختصاص منابع مالی مورد نیاز برای تسریع در ساخت واحد‌های مسکن ملی
گشایش دبیرخانه جشنواره بین‌المللی شعر وحدت در آذربایجان‌غربی
راه اندازی پویش «صدای وطن» در همدان 
مادر شهید ملکوتی در کنار فرزند شهیدش آرام گرفت
اصفهان، پایتخت اصناف جهان
معرفی رزمی کاران برتر رقابت‌های کاراته قهرمانی استان قم
عزاداری دهه دوم محرم در ایلام
توزیع ۱.۶ تن گوشت قربانی بین نیازمندان زنجانی
صدای شما پیگیرمطالبات مردم چهارمحال و بختیاری
افزایش ۱۰ درصدی تولید هلو در شهرستان البرز
«حکایت‌های کمال» از شبکه دو سیما
کام زنبورداران گلستانی شیرین شد
افتتاح نخستین روستا بازار در استان همدان
تصادف مرگبار موتورسیکلت با تریلی در جاده مهاباد
آغاز رسمی رویداد ملی «ایران جان» در ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امکان نصب پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی برای مجتمع‌های مسکونی
سفر جولانی به جمهوری آذربایجان
قالیباف: انسجام ملی مهم‌ترین دستاورد جنگ بود
ورود سامانه رگباری به فارس همراه با کاهش دما و وزش باد شدید
مکیدن محل گزش مار و عقرب ممنوع
رهاسازی آب سد ایوشان برای آبیاری کشاورزی در لرستان
معاون ارتباطات رئیس جمهور: هرگز به گروسی اعتماد نداریم
اعلام جرم دادستانی تهران علیه نماینده پیشین مجلس
رکورد تاریخی پیوند کبد در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران
آغاز ثبت‌نام تسهیلات ساخت برای تکمیل واحد‌های مسکونی نیمه‌تمام
اجازه نخواهیم داد یک وجب از خاک ایران جدا شود
سرلشکر موسوی: روحیه نیرو‌های مسلح عالی است
امنیت تهران و ایروان به یکدیگر گره خورده است
ادای احترام قالیباف به شهدای اقتدار ایران
خاورمیانه مقاوم و مستقل درحال شکل گیری است
سفیر کره شمالی: در صورت نقض آتش‌بس، در کنار ایران هستیم  (۴ نظر)
فعالیت پدافند هوایی تبریز برای انهدام ریزپرنده ها  (۴ نظر)
اغلب جاسوسان رژیم صهیونیستی با کمک مردم شناسایی شدند  (۳ نظر)
امکان نصب پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی برای مجتمع‌های مسکونی  (۲ نظر)
کاهش بیش از ۵۱ هزار واحدی شاخص بورس  (۲ نظر)
سرلشکر موسوی: روحیه نیرو‌های مسلح عالی است  (۲ نظر)
آمریکا بداند تنها راه صلح پایدار گفت‌وگوی محترمانه است  (۲ نظر)
غبار کارخانه نسوز در گلوی مردم دهاقان  (۲ نظر)
خروج اتباع افغانستانی غیرمجاز از مرز دوغارون  (۱ نظر)
ساماندهی خوبی برای خروج اتباع انجام شده است  (۱ نظر)
ضربه کاری نیرو‌های مسلح منجر به درخواست آتش بس شد  (۱ نظر)
انفجار گاز در برج پامچال چیتگر با هفت مصدوم  (۱ نظر)
تولید ۲۹۵ فراورده حیاتی با کمک بافت پیوندی  (۱ نظر)
اسرائیل باید به حضور در سرزمین‌های اشغالی پایان دهد  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام تسهیلات ساخت برای تکمیل واحد‌های مسکونی نیمه‌تمام  (۱ نظر)