• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۵۱۶۹۴
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
اسلامی در آیین گرامیداشت «روز پزشک»:

ایرانیان باید اثر دستاورد علمی را لمس کنند

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه اعتلای اقتصادی بدون اعتلای اجتماعی امکان‌پذیر نیست و باید توسعه اجتماعی در صدر برنامه‌ها قرار گیرد، گفت: هدف دشمن جلوگیری از رشد و پیشرفت کشور ما است.

ایرانیان باید اثر دستاورد علمی را لمس کنند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «محمد اسلامی» معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی امروز سه‌شنبه ۴ شهریور در آیین گرامیداشت «روز پزشک»، گفت: سازمان انرژی اتمی ایران افتخار دارد که با حرکت پرشتاب‌تر و مصمم‌تر بتواند فناوری‌هایی را که در اختیار دارد، بیش از پیش در خدمت جامعه قرار دهد.

وی با بیان اینکه اعتلای اقتصادی بدون اعتلای اجتماعی رخ نمی‌دهد، گفت: ما باید توسعه اجتماعی را در صدر برنامه و دستور کار قرار دهیم تا جامعه در مسیر بالندگی قرار گیرد. توسعه اجتماعی باید با اقدام و عمل توأمان باشد تا هر ایرانی ضمن افتخار به کشور و پرچم خود؛ تاثیر دستاورد‌ها را در زندگی خویش لمس کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: ما بیش از همیشه نیازمند این فرایند قدرتمند هستیم تا چرخه نوآوری که فرایند تبدیل ایده به محصول است، در جامعه اثربخش باشد. خوشبختانه این روند در بخش‌های گوناگون سازمان شکل گرفته و به لطف الهی مسیر ما هموار است.

وی اضافه کرد: هدف دشمن جلوگیری از رشد و پیشرفت کشور ما است. بر همین اساس باید مصمم‌تر و قوی‌تر حرکت کرده و بتوانیم در مسیر پیشرفت با قدرت حرکت کنیم. توسعه صنعت هسته‌ای کشور مرهون نگاه ژرف مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است. از خدای متعال برای ایشان سلامت و طول عمر مسألت داریم. از همکاری جامعه پزشکی با شرکت پارس‌ایزوتوپ و پلاسما در حوزه‌های مختلف قدردانی می‌کنیم.

بیش از ۷۰ نوع رادیودارو در کشور تولید و عرضه می‌شود

در ادامه این مراسم، محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در جمع خبرنگاران گفت: یکی از محور‌های اساسی فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی ایران، حوزه سلامت است که فناوری‌های گوناگون را در مسیر بهداشت و درمان قرار می‌دهد تا مردم از آن بهره‌مند شوند. بخشی که شاید برای عموم نام‌آشنا باشد، رادیوداروهاست؛ حوزه‌ای که در قالب پزشکی هسته‌ای معرفی می‌شود. با توجه به فرایند صنعتی که سازمان در اختیار دارد، توانایی فرآوری مواد رادیواکتیو، امکان تهیه، توزیع و عرضه محصولات رادیودارو فراهم است به‌طوری‌که حتی بخشی از این محصولات به سایر کشور‌ها نیز ارسال می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر بیش از ۷۰ نوع رادیودارو به مراکز پزشکی هسته‌ای کشور عرضه می‌شود و بیش از ۲۲۰ مرکز از این ظرفیت بهره می‌برند. نکته قابل توجه این است که این رادیودارو‌ها در سه حوزه تشخیصی، تسکینی و درمانی توسعه یافته‌اند. در بخش تشخیصی، با حرکت در مرز‌های دانش، دقت تشخیص افزایش یافته تا پزشک معالج بتواند به بهترین شکل، محیط بدن بیمار را شناسایی کند. در بخش درمانی نیز تلاش می‌کنیم با کاهش رنج و درد بیماران، درمانی اثربخش فراهم کنیم. هم‌اکنون حدود ۲۰ نوع رادیودارو در فرایند تحقیقاتی و آزمون‌های بالینی قرار دارد.

اسلامی درباره پلاسمای سرد نیز توضیح داد: پلاسمای سرد یک فناوری نوین در کشور‌های پیشرفته به‌شمار می‌شود که استفاده از آن از سال‌های گذشته آغاز شده است. امروز ما نیز همپای این کشور‌ها در حال گسترش و توسعه این فناوری به‌ویژه در حوزه سرطان و درمان زخم‌های بدخیم هستیم. تاکنون حدود ۱۰ مرکز در کشور به این فناوری مجهز شده و خدمات این حوزه در حال توسعه است.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به فعالیت‌های مرتبط با مشتقات آب سنگین اظهار کرد: این حوزه تحولی بی‌نظیر در عرصه دارو و درمان ایجاد می‌کند و اکنون بخش عمده‌ای از فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی ایران را به خود اختصاص داده است. توافق‌نامه همکاری توسعه تحقیقات و اجرای پروژه‌های ملی در حوزه پلاسما پزشکی یک سند اراده جمعی برای گسترش فناوری پلاسما در بخش بهداشت و درمان است. همچنین با امضای تفاهم‌نامه‌ای با وزارت بهداشت، موافقت گرفته‌ایم که فرایند آزمون‌های بالینی که پیش‌تر عمدتاً در دانشگاه تهران متمرکز بود، در سطح دانشگاه‌های منتخب سراسر کشور گسترش یابد تا این فناوری هرچه سریع‌تر به استان‌های مختلف برسد و همه مردم ایران بتوانند به‌صورت یکسان و همزمان از آن بهره‌مند شوند.

گفتنی است آیین گرامیداشت روز پزشک با حضور مهندس محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران؛ دکتر شاهین آخوندزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ دکتر سعید سرکار رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری؛ دکتر مهدیه بختیاری مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان توسعه فناوری پلاسما؛ مدیرعامل شرکت پارس‌ایزوتوپ و متخصصان حوزه‌های پلاسما و رادیودارو و نیز جمعی از پزشکان و روسای بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زلزله بیش از 4 ریشتری در عسلویه
ایران با ایمان، هوش و انسجام ملی در برابر نظام سلطه ایستاده است
دیوان پروین اعتصامی ۹۰ ساله شد!
زمین لرزه ۴.۱ ریشتری فین بندرعباس را لرزاند
زلزله بیش از ۴ ریشتری در فین هرمزگان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ بهمن ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۴
اجرای طرح «زندگی با آیه‌ها» در مدارس زنجان
۹۹.۲ درصد خانه‌های زنجان به شبکه گاز متصل شدند
استقلال ایران در اداره کشور، امنیت و اقتصاد برای دشمنان قابل تحمل نیست
تامین آب آشامیدنی سالم شهرستان باوی با اجرای طرح‌های آبرسانی
آغاز فعالیت سامانه بارشی از فردا در سمنان
مدیر تیم هندبال مس کرمان: اتفاق خاصی رخ نداده و به پایان خوب امیدواریم
شکستی دیگر برای چوکا تالش اینبار در قلعه عقاب‌ها
افتتاح جمعه بازار در منطقه تفریحی و گردشگری بندری دوساری عنبرآباد
دیدار رئیس اشراف فرماندهی کل انتظامی با خانواده شهید حمید مومنی
تصادف مرگبار در شهرستان لالی
فتنه دی ۱۴۰۴ سنگین‌ترین شبه‌کودتا علیه جمهوری اسلامی بود
جشن خانوادگی جوان و وصال شیرین در شهر کیان
دیدار مسئولان آستانه‌اشرفیه با خانواده‌های معظم شهدای دوران دفاع مقدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا؛ شکست بارسا در مادرید
تأکید معاون رئیس‌جمهور بر لزوم اصلاح دیوان سالاری برای پیشتازی اصفهان در هوش مصنوعی
پیش بینی بارش های پراکنده در مناطقی از غرب کشور
تردد در چالوس و آزادراه تهران - شمال تا اطلاع بعدی ممنوع شد
پیام تبریک وزیر امور خارجه روسیه به آقای عراقچی
به‌نژاد تا اطلاع ثانوی محروم شد
قدردانی عراقچی از پیام تبریک پادشاه بحرین
ایران نایب‌رئیس کمیسیون توسعه اجتماعی سازمان‌ملل‌متحد شد
۴ مرحله کالابرگ رفع سوء تغذیه به صورت یکجا تمدید اعتبار شد
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست
ریزش یک تریلیون دلاری بازار سهام آمریکا
معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی آزاد نوجوانان قهرمانی ایران
وزش باد در همدان ادامه دارد
تأکید مدیرکل محیط زیست زنجان بر پایش شبانه و نظارت میدانی مستمر بر صنایع
پیام رهبر انقلاب اسلامی به کنگره ملّی «شهدای غریب اسارت»
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۴۷ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)
کاهش ۷۰ درصدی تقاضای پروانه ساختمانی انبوه‌سازان در همدان  (۱ نظر)