• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۷۲۳۰۹
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ساخت چارچوب‌های نانویی برای ذخیره‌سازی انرژی و تصفیه آب

محققان دانشگاه زنجان در مطالعه‌ای جدید به بررسی چگونگی ساخت چارچوب‌های آلی فلزی مبتنی بر سریم (Ce-MOFs) پرداخته که به‌دلیل خواص منحصر‌به‌فرد، توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند.

ساخت چارچوب‌های نانویی برای ذخیره‌سازی انرژی و تصفیه آب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، این مواد با داشتن ساختارهای متخلخل و توانایی واکنش به شرایط محیطی می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند کاتالیست، ذخیره‌سازی انرژی، جذب گاز، و تصفیه آب کاربرد داشته باشند.

چارچوب‌های آلی‌فلزی یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌ها در علم مواد در سال‌های اخیر بوده‌اند. این مواد با داشتن ساختارهای متخلخل و سطح بالای تماس می‌توانند کاربردهای وسیعی در ذخیره‌سازی گازها، جداسازی مواد، کاتالیست و حتی تصفیه آب داشته باشند.

در میان انواع مختلف MOFs، چارچوب‌های مبتنی بر سریم (Ce-MOFs) به‌دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود مانند توانایی واکنش به شرایط محیطی، کاربردهای ویژه‌ای دارند.

این گروه تحقیقاتی تلاش کرده تا روش‌های جدیدی برای سنتز و بهینه‌سازی این مواد با ویژگی‌های خاص برای کاربردهای مختلف پیدا کند و همچنین چالش‌ها و چشم‌اندازهای استفاده از آن‌ها در دنیای واقعی را روشن کند. تحقیقات جدید بر روی Ce-MOFs نه تنها به کشف ساختارهای جدید این مواد متمرکز است، بلکه به توسعه روش‌های سبز برای تولید آن‌ها در مقیاس صنعتی نیز پرداخته شده است.

در این پژوهش، Ce-MOFs با توجه به اکسیداسیون‌های مختلف سریم (Ce(III) و Ce(IV)) دسته‌بندی شده و مورد بررسی قرار گرفته‌اند. این چارچوب‌های آلی‌فلزی به دلیل تغییرات در ساختارهای کریستالی و ویژگی‌های شیمیایی سریم، پتانسیل‌های گسترده‌ای در صنعت دارند. نتایج این مطالعه نشان می‌دهند که ترکیب سریم با دیگر یون‌های فلزی و لیگاندهای آلی می‌تواند به تولید ساختارهای جدید با خواص منحصر به فرد منجر شود.

یکی از جنبه‌های برجسته این تحقیق، سنتز Ce-MOFs با استفاده از روش‌های سبز و در شرایط محیطی مناسب است. این روش‌ها علاوه بر کاهش هزینه‌ها، امکان تولید مقیاس بزرگ Ce-MOFs را فراهم می‌آورند. همچنین، روش‌های مختلفی برای سنتز این مواد بررسی شده‌اند که شامل تغییر در شرایط سنتز، انتخاب لیگاندهای مختلف و تغییر در ساختارهای بلوری می‌شوند.

کاربردهای مختلف Ce-MOFs

کاتالیست و فوتوکاتالیست: Ce-MOFs به دلیل ساختارهای متخلخل خود می‌توانند به‌عنوان کاتالیزورهای مؤثر در واکنش‌های شیمیایی مختلف استفاده شوند. در این تحقیق، استفاده از Ce-MOFs در فرایندهای فتوشیمیایی و تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی شیمیایی بررسی شده است.

ذخیره‌سازی انرژی و تبدیل انرژی: Ce-MOFs به دلیل ویژگی‌های ساختاری خود می‌توانند در ذخیره‌سازی انرژی، به ویژه ذخیره‌سازی هیدروژن و متان، نقش مهمی ایفا کنند. این مواد همچنین در تبدیل انرژی و بهینه‌سازی فرایندهای الکتروشیمیایی استفاده می‌شوند.

جذب و جداسازی گاز: با توجه به ساختارهای متخلخل و توانایی جذب بالای Ce-MOFs، این مواد می‌توانند در جداسازی گازهای آلاینده مانند دی‌اکسیدکربن، نیتروژن و اکسیژن از هوا کاربرد داشته باشند.

تصفیه آب و فاضلاب: یکی از کاربردهای جالب Ce-MOFs در تصفیه آب و فاضلاب است. این مواد می‌توانند به عنوان فیلترهایی برای حذف آلودگی‌های مختلف از جمله فلزات سنگین و مواد آلی از آب استفاده شوند.

حساسیت شیمیایی و تشخیص: Ce-MOFs به دلیل ویژگی‌های خاص خود در تشخیص مواد شیمیایی و واکنش‌های مختلف مورد توجه قرار گرفته‌اند. این مواد می‌توانند به عنوان حسگرهای شیمیایی در کاربردهای مختلف از جمله پایش آلودگی و تشخیص مواد خطرناک مورد استفاده قرار گیرند.

با وجود پتانسیل‌های فراوان Ce-MOFs، هنوز چالش‌هایی وجود دارد که باید برای گسترش کاربردهای این مواد در صنعت حل شود. از جمله این چالش‌ها می‌توان به هزینه‌های بالا در تولید مقیاس بزرگ، پایداری محدود در شرایط محیطی خاص و مشکلات در بهینه‌سازی فرآیندهای سنتز اشاره کرد. برای غلبه بر این مشکلات، تحقیقات بیشتری در زمینه بهبود روش‌های سنتز و افزایش پایداری این مواد در شرایط مختلف مورد نیاز است.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)