• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۲۱۲۸
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۸
علمی و فرهنگی » فضای مجازی
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی:

شیوه نامه استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی مولد بررسی می‌شود

به گفته دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، «شیوه نامه استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی مولد» که در این شورا مطرح شده، قرار است در فضای گسترده‌تر نخبگانی و با مشارکت فعال نسل جوان مورد بحث قرار گیرد.

شیوه نامه «استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی مولد» بررسی می‌شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، علی باقر طاهری‌نیا، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به ضرورت اجرای سند ملی هوش مصنوعی و تبیین رویکرد‌های جدید در این حوزه گفت: «جهان آینده به دو بخش تقسیم خواهد شد؛ جهانِ برخوردار از هوش مصنوعی و جهانِ بهره‌بردار از آن. بر همین اساس، لازم است سهم و نقش کشورمان در این عرصه هرچه پررنگ‌تر باشد.»

او با تأکید بر اینکه هوش مصنوعی در تمامی لایه‌های حیات اجتماعی و علمی حضور دارد، گفت: «از اقتصاد و کسب‌وکار تا علم، فناوری، صنعت، معدن، سلامت و حتی حوزه‌های امنیتی و دفاعی، هوش مصنوعی نقشی کلیدی ایفا می‌کند. از این رو، توجه دولت، مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی به این مسئله کاملاً منطقی و ضروری است.»

طاهری‌نیا گفت: «منطق سیاست‌گذاری و جایگاه‌های قانونی و حقوقی کشور باید در این مسیر مورد توجه باشد و مبنای کار، قانون خواهد بود تا همه نهاد‌ها بر پایه آن عمل کنند.»

بررسی بسته پیشنهادی فرهنگستان علوم درباره استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی مولد

دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به آخرین نشست ستاد گفت: «در ادامه سلسله مباحث مرتبط با هوش مصنوعی، بسته پیشنهادی‌ای از سوی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران دریافت شد که عنوان آن «شیوه نامه استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی مولد» است.»

طاهری نیا توضیح داد: «این بسته با هدف ارتقای کیفیت، صحت، اصالت و صداقت پژوهش تدوین شده است. در این شیوه نامه تأکید شده که اصالت پژوهش در کار انسانی نهفته است و هرچند هوش مصنوعی مولد توانمندی‌های شگرفی در تولید محتوا دارد، اما نباید جایگزین پژوهشگر انسانی شود.»

تعامل نخبگان و جوانان در تکمیل بسته پیشنهادی

طاهری‌نیا درباره روند بررسی این بسته توضیح داد: «به دلیل اهمیت موضوع، مقرر شد این بسته در فضای گسترده‌تر نخبگانی و با مشارکت فعال نسل جوان مورد بحث قرار گیرد؛ چراکه جوانان بیشترین تعامل را با فناوری‌های هوش مصنوعی دارند و ایده‌های نو و به‌روزی ارائه می‌کنند.»

او از برگزاری یک سمینار علمی به میزبانی دانشگاه تربیت مدرس خبر داد و گفت: «این سمینار با فراخوان عمومی برای متخصصان، استادان، پژوهشگران و سایر ذی‌نفعان برگزار خواهد شد تا شیوه نامه پیشنهادی مورد بررسی و نقد قرار گیرد.»
به گفته طاهری نیا، یکی از رویکرد‌های اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی در سیاست‌گذاری، استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان و مشارکت دانشگاهیان است. این سیاست با برگزاری نشست‌ها، سمینار‌ها و رویداد‌های علمی دنبال خواهد شد.

همکاری بین‌المللی در حوزه اخلاق و استاندارد‌های هوش مصنوعی

طاهری‌نیا در بخش دیگری از صحبت های خود از برنامه‌ریزی برای همکاری با نهاد‌های بین‌المللی خبر داد و گفت: «در تدوین شیوه نامه استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی مولد، پیشنهاد شد با مجامع بین‌المللی از جمله سازمان همکاری‌های هوش مصنوعی که اخیراً در حال تأسیس است، تعامل مؤثر برقرار شود تا از ظرفیت این شبکه جهانی برای ارتقای استاندارد‌ها و اخلاق پژوهش بهره‌برداری شود.»

او درباره به نتیجه رسیدن این بسته پیشنهادی گفت: «نتیجه بررسی‌ها و اصلاحات نهایی این بسته پس از جمع‌بندی در نشست‌های علمی، در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح و بنا بر صلاحدید اعضای محترم شورا درباره آن تصمیم‌گیری خواهد شد.»

دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر سند ملی هوش مصنوعی و مشارکت نخبگان، در مسیر توسعه بومی و اخلاق‌مدار این فناوری گام برمی‌دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
نشست شورای دستگاه‌های نظارتی استان وشرکت‌های بزرگ اقتصادی در کرمان
جشنواره آرای برتر قضات برای اصلاح مجرمان در کرمان
نمایشگاه ملی صنایع‌دستی درکرمان
استقبال از تکواندوکار زنجانی مدال آور در مسابقات جهان
راه‌اندازی سامانه جدید پیگیری شکایات و پرونده‌ها درقم
توزیع بیش از ۱۲۷۵ تن کود شیمیایی بین کشاورزان اسکو
تساوی دو بر دو سپاهان و آخال در نقش جهان
اختصاص بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آغاز مرحله دوم بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)