• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۶۹۹۹
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

نانوذرات پلیمری هوشمند برای شیمی‌درمانی دقیق سرطان

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر، موفق به اتمام طرح ساخت نانوذرات پلیمری هوشمند برای رهایش هدفمند دارو‌های ضدسرطان شدند.

نانوذرات پلیمری هوشمند امیرکبیر برای شیمی‌درمانی دقیق سرطان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حمایت بنیاد ملی علم ایران، طرحی پژوهشی را با محوریت ساخت نانوذرات پلیمری هوشمند برای رهایش هدفمند داروهای ضدسرطان به پایان رسانده است؛ طرحی که می‌تواند گامی مؤثر در ارتقای اثربخشی شیمی‌درمانی و کاهش عوارض آن در درمان سرطان پستان متاستازی باشد.

بیماری سرطان و انواع مختلف آن از دیرباز تاکنون از دغدغه‌های محققان بوده است و به سبب اهمیت بالای این موضوع، بنیاد ملی علم ایران هم از طرح‌های تحقیقاتی در این زمینه حمایت می‌کند.

«ساخت و مشخصه‌یابی نانوذرات الیگوساکارید کاراگینان اصلاح شده با پالمیتویل به‌منظور رهایش داروی ضدسرطان» عنوان طرح پژوهشی اکبر کارخانه عضو هیات‌علمی دانشگاه صنعتی‌ امیرکبیر است که آن را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

کارخانه با مدرک دکتری تخصصی مهندسی پزشکی از دانشگاه صنعتی‌ امیرکبیر درباره این طرح گفت: بیماری سرطان به‌شدت سلامت و کیفیت زندگی افراد مبتلا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. موضوع درمان بیماری سرطان از مهمترین مسائل در ارتقای سطح سلامت جامعه است. امروزه از سرطان به‌عنوان یک معضل بهداشتی جهانی یاد می‌شود، به‌گونه‌ای که این بیماری با پشت‌سر گذاشتن بیماری‌های قلبی، عامل اول مرگ‌ومیر در دنیا شناخته می‌شود. در میان انواع سرطان، سرطان پستان متاستازی یکی از رایج‌ترین انواع سرطان است که سبب مرگ‌ومیر در بیماران می‌شود.

وی افزود: رایج‌ترین راهکار درمانی سرطان پستان متاستازی که امروزه در بالین مورد استفاده قرارمی‌گیرد، شیمی‌درمانی است. این شیوه درمانی با محدودیت‌های فراوانی، از جمله انحلال‌پذیری پایین داروهای ضدسرطانی، اثرات جانبی فراوان، هدفمندی کم، رهایش غیربهینه و ... مواجه است. استفاده از نانوذرات حساس به محیط با قابلیت رهایش درون سلولی داروی ضدسرطان، به‌عنوان یکی از راهکارهای مناسب به‌منظور غلبه بر مشکلات موجود در شیمی‌درمانی است.

این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: در دهه‌های اخیر، پیشرفت‌های متعددی در نانوفناوری پلیمرها رخ داده که نقش مهمی در ظهور و توسعه رهایش هدفمند دارو داشته است. پلیمرها در بسیاری از موارد، به‌دلیل ویژگی‌هایی همچون زیست‌سازگاری، تنوع زیاد در ساختار و خواص شیمیایی و سهولت در عامل‌دار کردن به‌عنوان زیست‌مواد مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین جهت، استفاده از نانوذرات پلیمری به‌عنوان یک گزینه در شیمی‌درمانی سرطان‌ها مطرح می‌شود.

وی تصریح کرد: از بین نانوذرات حامل دارو، طراحی و توسعه می‌سل‌های پلیمری به‌عنوان راه‌حلی نویدبخش در برطرف‌کردن تعدادی از چالش‌های موجود، توجه پژوهشگران را در سال‌های اخیر به خود جلب کرده است.

کارخانه در پایان خاطر نشان کرد: هدف ما در این پژوهش، بررسی اثرگذاری می‌سل‌های پلیمری بارگذاری‌شده با داروی ضدسرطانی آب‌گریز بر روی سرطان پستان در محیط برون و درون‌تن است و نتایج آن می‌تواند در درمان سرطان پستان و بهبود عملکرد شیمی‌درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قصه‌هایی که بلندترین شب را برای کودکان کوتاه می‌کنند
تقویت توان مدیریت بحران در حوزه گردشگری
براثر واژگونی کامیون حمل بتن در محور بیستون یک نفر جان باخت
مه غلیظ صبحگاهی در برخی محور‌های خراسان جنوبی
پروژه قطار شهری باید فعال و دارای روزشمار باشد
وزیر راه و شهرسازی: لباس راهداری نماد ایثار و آرامش است
دورهمی علمی
اجرای طرح خطر سنجی بیماری های غیرواگیردار در دامغان
تأکید بر جایگاه آیین‌های کهن ایرانی
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
یک فوتی و یک مصدوم حادثه گازگرفتگی در فلاورجان
رونمایی از ناوگان جدید راهداری با حضور وزیر راه و شهرسازی
نقش رویداد‌های فرهنگی در توسعه گردشگری
ادامه بارندگی در کشور
اجرای کنسرت «واگویه‌ها» در تالار وحدت
عقیل کشاورز مأمور موساد و ارتش رژیم صهیونیستی اعدام شد
رویداد ملی تولید محتوای دیجیتال بسیج در مراغه
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴)
ایران مذاکره برمبنای احترام به حقوق خود را رد نکرده است
وزارت دفاع روسیه از سرنگونی ۳۶ پهپاد اوکراینی خبر داد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مدارس کدام استان‌ها، فردا (شنبه) غیرحضوری است
مدارس ۵ شهرستان فارس فردا غیرحضوری است
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
اعلام میزان بارش‌های اخیر استان کهگیلویه وبویراحمد
تمامی فرودگاه‌های کشور در آماده‌باش کامل قرار گرفتند
ادامه بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
کنفرانس‌های ضدفاشیست در ونزوئلا، آمریکا را عصبانی کرده است
فردا، فعالیت همه مدارس و مراکز آموزشی آذربایجان شرقی
اعلام وضعیت مدارس استان برای روز شنبه ۲۹ آذرماه
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
پیش بینی آغاز مجدد بارش برف از ظهر امروز، ۲۸ آذر، در خراسان رضوی
صادرات غیرنفتی از ۵۴۳ میلیون دلار در سال ۵۷ به ۴۵ میلیارد دلار رسید
ثبت رکورد جدید بارش‌ها در غرب و جنوب کشور
۲۰ هزار نفر جذب وزارت بهداشت می‌شوند
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱۱ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)