• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۶۲۳۵
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۸
البرز » سیاسی

آغاز فصل تازه همکاری‌های اقتصادی البرز و اقلیم کردستان عراق

نشست بررسی همکاری‌های مشترک اقتصادی استان البرز با اقلیم کردستان عراق برگزار شد.

آغاز فصل تازه همکاری‌های اقتصادی البرز و اقلیم کردستان عراق
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز البرز، مجتبی عبداللهی در این نشست که روز سه شنبه ۲ دی ماه ۱۴۰۴ در سالن جلسات حوزه استاندار برگزار شد، با اشاره به ظرفیت‌های بالای تولیدی استان گفت: البرز در حوزه‌های مختلف صنعتی، ساختمانی، تأسیساتی و خدماتی از قابلیت‌های کم‌نظیری برخوردار است و آمادگی کامل دارد همکاری‌های اقتصادی خود را با اقلیم کردستان عراق به‌صورت هدفمند و سازمان‌یافته توسعه دهد.
 
وی با اشاره به نمایشگاه توانمندی‌های اقتصادی استان البرز که با محوریت اتاق بازرگانی برگزار شد، افزود: این نمایشگاه نشان داد که استان البرز از نظر تنوع و کیفیت تولیدات، ظرفیت قابل توجهی برای حضور مؤثر در بازارهای منطقه‌ای به‌ویژه اقلیم کردستان عراق دارد.
 
استاندار البرز با تأکید بر ضرورت تقویت صادرات استان اظهار کرد: در گذشته، البرز در حوزه صادرات به‌ویژه در بخش‌های ساختمانی و تأسیساتی عملکرد مناسبی داشت، اما به‌تدریج بخشی از این بازارها از دست رفت که یکی از دلایل آن، ضعف در پایبندی به تعهدات قراردادی و شفافیت در تعاملات اقتصادی بود.
 
وی افزود: امروز باید فرهنگ تعهد، صداقت و پایبندی به قراردادها در حوزه صادرات تقویت شود و شورای صادرات استان با برگزاری جلسات منظم و خروجی‌محور، نقش فعال‌تری ایفا کند.
استاندار البرز با اشاره به ظرفیت بازار اقلیم کردستان عراق تصریح کرد: این منطقه یک بازار مصرف‌گرا با ظرفیت بالا است و انتظار می‌رود با همکاری رایزن اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در اقلیم کردستان، نیازهای این بازار به‌صورت دقیق شناسایی و به تولیدکنندگان استان منتقل شود.
 
وی خاطرنشان کرد: ایجاد ارتباط مستقیم میان تولیدکنندگان استان البرز و تجار اقلیم کردستان، می‌تواند نقش مؤثری در افزایش صادرات و تثبیت حضور محصولات ایرانی در این بازار ایفا کند.
 
استاندار البرز با بیان اینکه بخش عمده واحدهای صنعتی استان از توان مالی و تولیدی مناسبی برخوردارند، گفت: استان البرز بهانه‌ای برای کم‌تحرکی در حوزه صادرات ندارد و باید با ایجاد انگیزه، حمایت و پیگیری مستمر، بخش خصوصی را به حضور فعال‌تر در بازارهای خارجی ترغیب کرد.
 
وی افزود: اتاق بازرگانی به‌عنوان پارلمان بخش خصوصی می‌تواند نقش پررنگ‌تری در هدایت، سازماندهی و حمایت از صادرکنندگان استان ایفا کند.
 
عراق؛ دومین مقصد صادراتی ایران
 
در ادامه این نشست، خدرویسی رایزن اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در اقلیم کردستان عراق با اشاره به اهمیت دیپلماسی اقتصادی گفت: روابط خارجی کشورها زمانی مؤثر خواهد بود که به تأمین امنیت اقتصادی و ورود ارز حاصل از صادرات به کشور منجر شود.
 
وی با بیان اینکه عراق دومین مقصد صادراتی ایران است، افزود: ایران با عراق حدود یک‌هزار و ۶۰۰ کیلومتر مرز مشترک و ۱۳ گذرگاه مرزی دارد که ۶ گذرگاه آن مربوط به اقلیم کردستان عراق است.
 
رایزن اقتصادی ایران در اقلیم کردستان ادامه داد: صادرات ایران به عراق سالانه حدود ۱۲ تا ۱۴ میلیارد دلار است که بخش قابل توجهی از آن به اقلیم کردستان اختصاص دارد و این صادرات حتی در شرایط خاص مانند دوران کرونا یا بحران‌های امنیتی نیز متوقف نشده است.
 
وی جمعیت حدود ۶ میلیون نفری اقلیم کردستان عراق را یک مزیت مهم برای صادرکنندگان ایرانی دانست و گفت: این منطقه از نظر مصرف‌گرایی و وابستگی به واردات، فرصت قابل توجهی برای تولیدکنندگان ایرانی به شمار می‌رود.
 
خدرویسی با ارزیابی مثبت از نمایشگاه توانمندی‌های اقتصادی استان البرز اظهار کرد: تنوع تولیدات استان مطلوب است، اما برای موفقیت در بازارهای خارجی، باید اقدامات مکملی مانند تهیه کاتالوگ جامع چندزبانه، معرفی دیجیتال تولیدکنندگان، برگزاری نمایشگاه‌های اختصاصی در اقلیم کردستان و حضور هدفمند در نمایشگاه‌های بین‌المللی عراق انجام شود.
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهر و موم چهار واحد صنفی متخلف در کاشان
دیدار مردمی فرمانده انتظامی آذربایجان غربی
صداهای انفجار در جنوب ری ناشی از برگزاری رزمایش «الی بیت‌المقدس ۱۶» است
بازگشت «عشق کتاب» به رادیو سلامت
قطع آب ادارات پر مصرف در تهران
تمدیدمهلت ارسال مقالات همایش ملی استثنایی در هزاره سوم
مهلت یک‌ماهه برای ساماندهی جمعه‌بازار یاسوج
اختصاص ۲۸۰ تُن قیر رایگان به شهرداری‌های مهاباد، گوگ‌تپه و خلیفان
وضعیت ورودی گردشگری به کشور به شرایط عادی رسیده است
رخت سفید زمستان بر تن تکاب نشست
دست پربرکت آسمان بر مزارع کشاورزان خراسان شمالی
بارش برف و وضعیت تعطیلی مدارس زنجان
درمان نوین در «دکتر سلام» و پخش «نون خ ۵» با کیفیت ۴ K
فرایند صادرات و واردات کالا بین ایران و پاکستان
ساخت و سازهای غیرمجاز معضلی جدی در کهگیلویه و بویراحمد
تخصیص ۷۸ میلیارد تومان برای تقویت شهرداری‌های اردبیل
«نیلو و تی‌تی» به پویا رسید؛ «طوفان بی‌پایان» در راه آنتن شبکه سه
پروبیوتیک‌ها در مسیر کنترل قند خون پیش‌دیابتی‌ها
گرامیداشت روز کازرون با نمایشگاه صنایع دستی
ضابطین دادگستری حلقه مهم ارتباط میان مردم و دستگاه قضایی هستند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)