• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۱۷۱۵
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۸
اصفهان » علمی فرهنگی
تجاری سازی محصولی دانش بنیان در اصفهان

دفع شیرآبه‌ها با فناوری هوادهی؛ ابتکار سبز مخترعان کشور

با فناوری هوادهی و چرخش دومخزنه، دانش‌بنیان‌های اصفهان شیرآبه را در مبدأ خشک و به کود تبدیل کردند.

دفع شیرآبه‌ها با فناوری هوادهی؛ ابتکار سبز مخترعان کشوربه گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ محمدیوسف حسینی رئیس هیئت مدیره یک شرکت دانش‌بنیان در اصفهان با تشریح جزئیات محصول جدید محیط‌زیستی این شرکت، از تولید سطل‌های کمپوست‌ساز ۱۰۰ لیتری با قابلیت چرخش و شبکه دو مخزنه خبر داد که قادر است پسماند‌تر خانگی را بدون مصرف انرژی به کود باارزش تبدیل کند.

مسئول این شرکت دانش‌بنیان، این دستگاه را یک محصول محیط‌زیستی با ظرفیت ۱۰۰ لیتر و دارای دو مخزن با قابلیت چرخش برشمردو افزود: شهروندان می‌توانند زباله‌های‌تر خود شامل پوست میوه، پوست صیفی‌جات، پوست تخم‌مرغ و تفاله چای را درون این سطل بریزند.

وی افزود: در کنار پسماند تر، لازم است مقداری خاک، برگ یا مواد قهوه‌ای به مخزن اضافه شود. حتی کاربر می‌تواند کارتن بسته‌بندی خود محصول را خرد کرده و به عنوان ماده قهوه‌ای به محتویات اضافه کند. این ترکیب در یک فرآیند ۳۰ روزه با پسماند‌تر مخلوط شده و به کمپوست تبدیل می‌شود.

حسینی با اشاره به مزیت دو مخزنه بودن این دستگاه گفت: برای یک خانواده ۴ تا ۵ نفره، پر شدن مخزن اول حدود ۳۰ روز زمان می‌برد. پس از تکمیل ظرفیت مخزن اول، کاربر آن را قفل می‌کند تا دیگر چرخش نداشته باشد؛ چرا که چرخش در این مرحله باعث کاهش دمای کمپوست شده و در فرآیند کمپوست‌سازی اختلال ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: پس از قفل شدن مخزن اول، کاربر به سراغ مخزن دوم می‌رود و شروع به ریختن زباله در آن می‌کند. فرآیند پر شدن مخزن دوم نیز حدود ۳۰ روز به طول می‌انجامد. دقیقا زمانی که مخزن دوم پر شد، فرآیند تبدیل در مخزن اول پایان یافته و کود کمپوست آماده تخلیه است. این چرخه به صورت شیفتی و متناوب بین دو مخزن ادامه می‌یابد.

رئیس هیئت مدیره این شرکت دانش‌بنیان در خصوص مصرف انرژی این دستگاه تاکید کرد: یکی از ویژگی‌های بارز این محصول بی نیازی به هیچ‌گونه انرژی برق است. دقیقاً همان فرآیندی که در طبیعت رخ می‌دهد، در اینجا نیز اتفاق می‌افتد؛ باکتری‌ها فعال شده و تجزیه پسماند‌تر را آغاز می‌کنند.

وی خروجی این دستگاه را محصولی ارزشمند توصیف کرد و گفت: حاصل این فرآیند، کودی به نام کمپوست است که به عنوان اصلاح‌گر خاک و غذای گیاهان (شبیه به خاک جنگل) عمل می‌کند. کاربر می‌تواند از این کود در باغچه منزل خود استفاده کند و یا طبق برنامه‌های آتی ما، این کود‌ها جمع‌آوری و فرآوری شده و در صنعت کشاورزی مورد استفاده قرار گیرند.

حسینی با تایید عرضه این محصول به بازار گفت: در گام اول، شهرداری اصفهان ۸۰۰ عدد از این دستگاه را خریداری کرده است که ۲۰۰ عدد آن به فعالین محیط‌زیستی و پویش‌های "پسماند صفر" اصفهان تحویل داده شده و هم‌اکنون در حال استفاده است.

وی در خصوص تاثیر این دستگاه بر کاهش حجم زباله خروجی از منازل بیان کرد: با استفاده از این دستگاه و تفکیک زباله‌های خشک (بازیافتی)، تنها زباله‌هایی مانند پسماند‌های عفونی، پوشک و موارد مشابه باقی می‌ماند که نیاز به دفع دارند. بدین ترتیب شهروندان تنها نیاز خواهند داشت که هر ۱۰ روز یا هفته‌ای یک‌بار زباله را بیرون از منزل بگذارند.

این فعال صنعتی درباره محل نصب دستگاه توضیح داد: این سطل لازم است در فضای باز مانند بالکن، تراس یا حیاط قرار گیرد و برای فضای داخلی خانه مناسب نیست. به دلیل وجود حفره‌های تعبیه شده در بدنه، جریان هوا باعث تبخیر رطوبت می‌شود.

محمدیوسف حسینی همچنین به صرفه اقتصادی این محصول اشاره کرد و گفت: نمونه خارجی این محصول وجود دارد، اما به دلیل هزینه‌های گمرک، حمل‌ونقل، بیمه و مالیات، قیمت تمام‌شده آن برای مصرف‌کننده حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون تومان است که تقریباً دو برابر قیمت محصول ماست.

وی تاکید کرد: قیمت تک‌فروشی محصول ما حدود ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است، هرچند برای خرید‌های عمده و تیراژ بالا مانند سفارش‌های شهرداری، قیمت متفاوت خواهد بود. همچنین نمونه‌های داخلی کمپوست‌ساز برقی نیز در بازار موجود است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت ۱۵ میلیون گل نرگس در پلدختر لرستان
آغاز برداشت کُنار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان
ممنوعیت تردد شناور‌های مسافربری از بندر کیش به چارک و آفتاب، ۲۰ بهمن
لحظه شماری لرستانی‌ها برای خلق حماسه‌ای ماندگار در ۲۲ بهمن
نخستین خانه صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان در چابهار افتتاح شد
تجلیل از ۲۲ زنده‌نام و چهره ماندگار در تبریز
ثبت بارش در ۶۲ ایستگاه هواشناسی و بارانسنجی سیستان و بلوچستان
دیدار با خانواده شهید هادی صادق پشتیری در صومعه سرا
پیشرفت مطلوب مرحله دوم بهسازی بارانداز‌های بندر امام خمینی
از بحران تا فرصت؛ ضرورت اجرا و عملیاتی نمودن روش‌های مختلف استحصال آب و جمع‌آوری بارش‌ها
ورزشی‌های نوزدهم بهمن ماه در استان سمنان
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
ایمن سازی بیش از ۸ هزار رأس دام سنگین علیه بیماری لمپی‌اسکین در رامهرمز
تجلیل از طوایف پیشرو در پویش نه به تیراندازی در شوش 
برگزاری مسابقات تیراندازی نیرو‌های نظامی و انتظامی بندر ماهشهر+فیلم
بسته خبر‌های کوتاه ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
برپایی جشن تولد فرزندان شاهد خوزستان+فیلم
مرکز ۱۲۲ آبفای قم از مراکز برتر کشور
بیانیه مجمع بسیجیان خوزستان به مناسبت سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی
پیشرفت ۶۲ درصدی طرح جمع آوری گاز‌های مشعل در میدان نفتی آغاجاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
سرلشکر موسوی: ایران مقتدرانه به هرتجاوزی پاسخ می‌دهد
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)