• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۱۷۵۵
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۱
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

کاهش مصرف شوینده‌های شیمیایی با کاشی‌های نانویی

یک شرکت دانش بنیان با معرفی نسل جدید کاشی‌های دیواری آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات، گام تازه‌ای در مسیر ارتقای بهداشت محیط و افزایش ایمنی فضا‌های ساختمانی برداشته است.

کاهش مصرف شوینده‌های شیمیایی با کاشی‌های نانویی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، این محصول با تکیه بر فناوری نانو در مواد اولیه و لعاب کاشی تولید شده و قادر است از رشد و تکثیر باکتری‌های بیماری‌زا بر سطح خود جلوگیری کند.

کاشی به دلیل پایداری شیمیایی، دوام بالا و جلوه ظاهری، یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی در منازل، مراکز گردشگری، ساختمان‌های عمومی و به‌ویژه مراکز درمانی است. با این حال، قرار گرفتن کاشی‌ها در محیط‌هایی که در معرض انواع آلودگی قرار دارند، امکان تجمع و تکثیر میکروارگانیسم‌ها را فراهم می‌کند. این مسئله به‌خصوص در فضا‌هایی مانند بیمارستان‌ها، سرویس‌های بهداشتی، صنایع غذایی و دارویی، اهمیت دوچندان دارد؛ زیرا آلودگی سطوح می‌تواند سلامت افراد را تهدید کند.

در روش‌های معمول، برای مقابله با آلودگی‌های میکروبی، شست‌وشوی مکرر سطوح و استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده شیمیایی توصیه می‌شود. با این حال، این مواد به دلیل ماهیت اسیدی یا قلیایی خود، در طول زمان به سیمان و ملات بین کاشی‌ها آسیب می‌زنند و موجب کاهش دوام سازه می‌شوند. افزون بر آن، گاز‌های متصاعدشده از برخی شوینده‌ها ممکن است هنگام مصرف، مشکلات تنفسی ایجاد کند.

فناوری نانو در این کاشی‌های جدید راهکاری نوین برای کاهش این چالش‌ها ارائه می‌دهد. در این محصول، نانوذرات خاصی در ترکیب مواد اولیه یا لعاب کاشی به کار رفته است. این نانوذرات با نفوذ به دیواره باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌ها، عملکرد حیاتی آنها را مختل کرده و مانع رشد و بازتولیدشان می‌شوند. در نتیجه، سطح کاشی به طور مداوم خاصیت ضدباکتریایی خود را حفظ کرده و به پاکیزگی محیط کمک می‌کند.

بر اساس نتایج آزمون آنتی‌باکتریال انجام‌شده مطابق استاندارد ملی شماره ۱۰۹۰۰، میزان فعالیت ضدباکتریایی این کاشی‌ها برای باکتری اشرشیاکلی (E. Coli) برابر با ۲/۱۵ و برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (S. Aureus) برابر با ۲/۱۰ گزارش شده است. طبق این استاندارد، چنانچه شاخص فعالیت ضدباکتریایی بین ۲ تا ۳ باشد، خاصیت آنتی‌باکتریال مطلوب ارزیابی می‌شود. حداقل مقدار قابل قبول نیز عدد ۲ (معادل ۹۹ درصد کاهش باکتری) تعیین شده است؛ بنابراین نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد کاشی‌های دیواری آنتی‌باکتریال تانیا سرام گاریزات از عملکرد ضدباکتریایی قابل قبول و مطلوب برخوردارند.

علاوه بر ویژگی آنتی‌باکتریال، این محصول از خصوصیات فنی متعددی بهره می‌برد. تولید در اندازه‌ها و ابعاد مختلف، تنوع در طرح و نقش، لکه‌پذیری پایین، عدم جذب آب و مقاومت در برابر مواد شیمیایی شوینده خانگی از جمله مشخصات این کاشی‌هاست. چنین ویژگی‌هایی باعث می‌شود این محصول نه‌تنها از نظر بهداشتی، بلکه از منظر دوام و زیبایی نیز پاسخگوی نیاز پروژه‌های ساختمانی باشد.

کاربرد‌های این کاشی‌ها گسترده تعریف شده است. اتاق‌های تمیز و فضا‌های بهداشتی، بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها، سرویس‌های بهداشتی و حمام، مراکز عمومی و ساختمان‌های پرتردد، صنایع غذایی و نوشیدنی، صنایع دارویی و شیمیایی از جمله محیط‌هایی هستند که می‌توانند از مزایای این محصول بهره‌مند شوند. در چنین فضاهایی، کنترل بار میکروبی سطوح یکی از الزامات اساسی به شمار می‌رود و استفاده از مصالح ساختمانی با خاصیت ضدباکتریایی می‌تواند به عنوان یک اقدام پیشگیرانه مؤثر تلقی شود.

کارشناسان حوزه ساختمان معتقدند بهره‌گیری از فناوری نانو در مصالح ساختمانی، روندی رو به رشد در صنعت ساخت‌وساز جهان است. محصولات نانویی با ایجاد ویژگی‌های عملکردی جدید، علاوه بر افزایش سطح بهداشت و ایمنی، می‌توانند هزینه‌های نگهداری و مصرف مواد شیمیایی را نیز کاهش دهند. در همین راستا، تولید کاشی‌های آنتی‌باکتریال در داخل کشور را می‌توان گامی مهم در توسعه محصولات پیشرفته ساختمانی و پاسخ به نیاز‌های نوین بازار دانست.

با توجه به افزایش حساسیت جامعه نسبت به مسائل بهداشتی، به‌ویژه در فضا‌های عمومی و درمانی، انتظار می‌رود استفاده از کاشی‌های آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات با استقبال مناسبی روبه‌رو شود. این محصول می‌تواند ترکیبی از زیبایی، دوام و ایمنی بهداشتی را در اختیار سازندگان و بهره‌برداران قرار دهد و نقش مؤثری در ارتقای استاندارد‌های سلامت محیط ایفا کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مردم در صحنه‌های انقلاب سرمایه اصلی نظام اسلامی است
محدودیت جاده ای در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
تأکید نماینده بروجرد بر پیگیری مشکلات اصناف و بازاریان
پیش بینی هوای گرم و غبارآلود در سمنان
توقیف موتورسیکلت قاچاق در صومعه سرا
معرفی رئیس هیئت هاکی لرستان
رفع خاموشی جاده شهر چم‌گلک با پیگیری دادستان اندیمشک
تدارک میراث فرهنگی ایلام برای گردشگران نوروزی
بسته خبر‌های کوتاه دوم اسفند ماه ۱۴۰۴
جباری: امیدوارم فردا پیروز شویم
معرفی مسئول سازمان بسیج رسانه لرستان
توقیف ۱۱ دستگاه خودروی شوتی در تالش
پیام نماینده ولی‌فقیه در لرستان به مناسبت روز روحانیت و دفاع مقدس
خبر‌هایی از اطعام روزه داران در آشپزخانه های مهدوی
مس شهر بابک صدر نشین جدید لیگ یک فوتبال
افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
گردشگری؛ پربازده‌ترین صنعت برای اقتصاد محلی است
مصاف داماش گیلان و مس کرمان در گام بیست و سوم
حل اختلاف تعدادی از کشاورزان ناصریه با ورود دادستان ریگان
عزم دولت برای پرداخت بدهی‌های خود به فعالان اقتصادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
زلزله دقایقی پیش گیلان را لرزاند
ساپینتو اخراج شد؛ استقلال درپی سرمربی جدید
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
اعلام ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ‌
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
رسیدگی به پرونده متهمان آتش زدن و تخریب مسجد جعفری
ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۰ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)