• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۶۳۴
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۳
صفحه نخست » عمومی

آینده متعلق به فضا و فعالیت‌های فضایی است

قائم مقام سازمان فضایی کشور با توجه به اهمیت دانش هوافضا، آینده را متعلق به فضا و فعالیت های فضایی دانست.

به گزارش واحد مرکزی خبر،‌ در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دوم سیما، حمید فاضلی  با اشاره به تصویب پیشنهاد ایران در برگزاری هفته جهانی فضا به جای روز جهانی فضا گفت: با این پیشنهاد چهارم تا دهم اکتبر هرسال (12 تا 18 مهر) به عنوان هفته جهانی فضا به وسیله اکثر کشورهایی که فعالیت‌های فضایی دارند، گرامی داشته می‌شود.  
 وی با توجه به جایگاه ایران در بین 5 قدرت نوظهور فضایی افزود: یک موسسه بسیار معتبر در سال 2012 که معمولا فعالیت‌های فضایی 15 کشور پیشتاز در فعالیت‌های فضایی را به صورت سالانه رصد و ارزیابی می کند، 5 کشور را به عنوان قدرت‌های نوظهور فضایی به جمع 15 کشور قبلی اضافه و فعالیت‌های آن‌ها را نیز مورد رصد قرار می‌دهد.  
فاضلی تصریح کرد: ایران چه از نظر تلاش برای دسترسی به فضا و چه قراردادن ماهواره در مدار، بالا‌ترین نرخ فعالیت‌ها را در بین این 5 کشور به خود اختصاص داده است.
 قائم مقام سازمان فضایی کشور در ادامه گفت: ما موقعیت های مداری داشتیم و برای حفظ آنها باید ماهواره در مدار داشتیم اما در سایه بهانه‌ها برای ما محدودیت ایجاد می کردند.
 وی افزود: در حدود 9 سال قبل با کمک یکی از کشورهای اروپایی ماهواره‌ مصباح در مدار پایین زمین طراحی کرده و ساختیم ولی برای پرتاب آن محدودیت‌هایی ایجاد کردند و به تعهدات خود پایبند نبودند علاوه بر این حتی خود ماهواره را هم به ما عودت ندادند.
فاضلی گفت: البته این محدودیت‌ها برای ما فرصت آفرین شد و مسئولان از این که خودمان ماهواره و حامل آن را در کشور طراحی کنیم حمایت کردند و زیرساخت‌های لازم فراهم شد، موضوعی که از نرخ رشد سریعی برخوردار بود و باعث شد ما جزو کشورهای ممتاز در این حوزه قرار بگیریم.  
وی افزود: برای ثبت موقعیت‌های مداری جدید در سالهای اخیر همکاران ما در سازمان فضایی کشور تلاش گسترده‌ای را با همکاری اتحادیه بین المللی ارتباطات جهانی آغاز کردند تا با مطالعه و شبیه سازی‌ها، بهترین نقاطی که برای ما مناسب است به ثبت برسانیم. 
قائم مقام سازمان فضایی کشور با اشاره به این که ثبت موقعیت‌های مداری فرآیند نسبتا طولانی و چندساله را طلب می کند گفت: برای آن که یک موقعیت مداری به ثبت نهایی برسد نیاز به هماهنگی و مذاکره با کشورهایی است که در مجاورت آن نقاط مداری قرار دارند و لازم است با این کشور‌ها هماهنگی فرکانسی انجام گیرد که همکاران ما در حال انجام آن هستند.  
وی افزود: آینده متعلق به فضا و فعالیت‌های فضایی است و ارتباطات مخابرات فضایی امروزه نقش تعیین کننده‌ای را ایفا می‌کند و هر کشوری هم که از این حقیقت غافل بماند در آینده از ابزارهایی که معیارهای رشد یافتگی کشور‌ها محسوب می‌شوند، عقب خواهد ‌ماند،‌از این جهت با جدیت و تلاش و حمایت دولت در این زمینه در حال برنامه ریزی هستیم.  
 فاضلی توسعه فعالیت‌های فضایی در حوزه ارائه خدمات را از مهم‌ترین اولویت‌های اجرایی سازمان فضایی ذکر کرد و گفت: از فناوری فضایی در آموزش از راه دور، سلامت و پزشکی از راه دور استفاده می شود و  ما در سازمان فضایی کشور با کمک بیمارستان مسیح دانشوری طرحی را به عنوان نمونه اجر کردیم. 
وی به جنبه اقتصادی فناوری فضایی نیز اشاره کرد و افزود: در اقتصاد دانش بنیان اطلاعات به هنگام و مکان مند در حوزه‌های کشاورزی، استفاده از منابع طبیعی و استفاده و حفظ و نگهداشت منابع طبیعی نقش موثری دارند،‌مثلا برای برنامه ریزان اقتصادی کشور مهم است که بدانند محصولات عمده و راهبردی کشاورزی هرسال در چه وضعیتی است تا بر مبنای آن برنامه ریزی و صرفه جویی کنند.  
قائم مقام سازمان فضایی کشور گفت: ما در سالهای 90 و 91 کار ارزشمندی به نام پایش محصولات راهبردی کشاورزی انجام دادیم به شکلی که با استفاده از اطلاعات ماهواره‌های سنجش از راه دور و با مدل سازی،‌طرح زیرکشت و پایش برنج در طول زمان کشت را بررسی کردیم ‌و توانستیم اطلاعات به هنگام این محصول راهبردی را در دوره‌های ده روزه تولید کنیم.
وی افزود: اطلاعاتی نظیر آمار سطح و تولید برنج، نقشه عملکرد محصول بالقوه برنج، نقشه نقصان عملکرد، نقشه میزان آب مصرفی و بهره وری آب کشاورزی و نقشه تنش‌های وارده به محصول را برآورد کردیم.   
فاضلی با تاکید بر اهمیت این اطلاعات به موقع و صحیح برای برنامه ریزی بهتر مسئولان گفت: امروز می‌توانیم به کمک این طرح در زمینه مدیریت مناطق آبریز کشور مثل رودخانه‌ها و بسیاری از حوزه‌های طبیعی مثل پایش جنگل‌ها و مراتع و حتی پیش بینی آتش سوزی در جنگل‌ها را تشخیص دهیم و از به جنگلبانان اطلاع دهیم تا آن آتش سوزی را مهار کنند.   
وی با اشاره به حمایت دولت از سازمان فضایی کشور افزود: در ماه‌های اخیر شاهد حمایت خوب دولت بودیم و امسال 150 میلیارد اعتبار ابلاغ شده که تا کنون بالغ بر 30 میلیارد تومان آن تخصیص یافته است. 
قائم مقام سازمان فضایی کشور اولویت های این سازمان را در حال بازنگری دانست و گفت: شاه بیت فعالیت های فضایی، توسعه فعالیت های کاربردی و ارائه خدمات است.
وی تغییرات در پیشروی دریای خزر، موضوع خشکسالی و ریز گردها را از جمله دیگر موارد کاربردی دانش فضایی ذکر کرد و افزود: دولت در مورد ریزگردها حساس است و ما می توانیم محل شکل گیری و پخش را مشاهده و زمینه مقابله با آن را فراهم کنیم.
قائم مقام سازمان فضایی کشور با اشاره به حضور فعال ایران در کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو گفت: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران به عنوان بازیگری فعال در صحنه فعالیت‌های بین المللی شناخته شده است.  
وی تصریح کرد: با توجه به ابتلای کشورهای خاورمیانه به مسئله ریزگردها و خشکی ما پیشنهاد برگزاری کارگاه منطقه ای دادیم که به ما اعلام کردند با توجه به اینکه برخی کشورهای آمریکای جنوبی و آسیایی هم این مشکلات را دارند، کارگاه به صورت بین المللی برگزار شود ضمن آن که پایش آلودگی دریای خزر هم به آن اضافه شود.
فاضلی درباره زمان پرتاب ماهواره‌های کشورمان گفت: ماهواره شریف ست آمادگی پرتاب دارد ولی متنظریم شرایط مهیا شود تا اقدام به پرتاب ماهواره‌های مورد نظر کنیم.  
وی افزود: ماهواره های طلوع، پارس و ماهواره دانشگاه امیرکبیر (آت ست) در حال تکمیل شدن هستند و نمونه‌های مهندسی آنها آماده می شود. 
فاضلی گفت: حامل قوی تر سیمرغ در حال آماده شدن است،‌پایگاه پرتاب هم در وضعیت خوبی به سر می برد.
قائم مقام سازمان فضایی کشور در باره اعزام انسان به فضا گفت: فعلا تغییری در برنامه‌ها به ما اعلام نشده و توقفی هم در هیچ حوزه ای رخ نداده است ولی احتمال تغییر اولویت ها و برنامه ها وجود دارد.
وی افزود: ان شاءالله به اهداف مورد نظر در سند چشم انداز دست خواهیم یافت، اما نباید غافل باشیم که بسیاری از کشور‌ها آینده خود را در فضا می‌بینند.  
فاضلی تصریح کرد: بسیاری از کشور‌های همسایه در این حوزه برنامه‌های بلندپروازانه‌ای دارند، در حالی که ما براساس اسناد بالادستی و افق 1404 باید جایگاه اول را در سطح منطقه در حوزه فضایی کسب کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
المپیک زمستانی؛ نودوسومی اسکی‌باز ایران
برگزاری مسابقات هندبال چند جانبه برخوار
سامانه بارشی ضعیف در راه فارس
تکمیل جاده تایباد – تربت‌ جام به ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیازمند است
بررسی گزارش‌های مالی، املاک و سامانه‌های نظارتی شهرداری زنجان
شجاعی، قهرمان رقابت‌های انتخابی تیم ملی کاراته دانشجویان
فاز نخست بزرگترین تصفیه‌خانه پایتخت در انتظار بهره‌ برداری
قدردانی امامان جمعه از حضور شکوهمند مردم کردستان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
نبرد برابر آلومینیوم، شمس آذر
مرحله دوم نخستین رویداد ملی «رویش» برگزار شد
برای فردا: افزایش تدریجی پوشش ابر و وزش باد در استان زنجان
بازدید نماینده مردم مشهد و کلات از محلات مشهد
پیشتازی خودرو سازان چینی در بازار‌های جهانی
حمایت معاون علمی ریاست‌جمهوری از منطقه ویژه اقتصادی ICT لنجان
لیگ برتر فوتبال؛ تساوی شمس‌آذر قزوین و آلومینیوم اراک
رهبر جنبش انصار الله؛: ایران مانع سیطره اسرائیل بر منطقه است
میزان مالیات وصول شده از خانه‌های خالی ناچیز است
حضور مردم در راهپیمایی نشان داد ملت ایران در وفاداری به آرمان‌های نظام و رهبری استوارند
بهره بردارری از طرح‌های ورزشی و عمرانی در قشم
پنج مصدوم به دنبال برخورد دو خودرو در جاده خضرآباد یزد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد
برپایی نمایشگاه روستا آباد در بندرعباس
از حماسه ۲۲ بهمن تا فرصت راهبردی انتخابات شوراها در پیش‌رو
لغو تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا در مجلس نمایندگان
تأکید دادستان کل کشور بر أخذ خسارت از عوامل اغتشاشات
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
بارش‌های اخیر کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۹:۳۰ امروز
نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا؛ شکست بارسا در مادرید
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
شهرداری مشهد بازار ساخت و ساز را با بسته‌های حمایتی تقویت می‌کند
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۴۵ نظر)
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)